Een autovakantie met het gezin. Wat moet je niet vergeten

Een autovakantie met het gezin. Waar moet je allemaal aan denken

Natuurlijk ben je met het vliegtuig vaak veel sneller op je buitenlandse vakantiebestemming, maar een autovakantie is natuurlijk ook ontzettend leuk en misschien dit jaar ook wat makkelijker te regelen. Ga je deze vakantie met de auto op vakantie? Vergeet dan niet aan onderstaande punten te denken.

Een autovakantie? Wat moet er allemaal mee?

Ben je wanneer je met het vliegtuig gaat vaak beperkt qua bagage is dat met een autovakantie anders. Tenslotte kan je veel meer mee nemen en – nu spreek ik uit ervaring- dat doe je ook. Maak daarom van tevoren een paklijst, zodat je zeker weet dat je niks kan vergeten. Ook duurt een autovakantie vaak lang, zeker wanneer jij zeker wil zijn van mooi weer, dus zorg ook voor voldoende eten en drinken voor onderweg. Een koelbox kan handig zijn om de drankjes koud te houden en het eten vers. Daarnaast is het handig om, wanneer je met de kinderen op vakantie gaat, genoeg mee te nemen waarmee zij zich kunnen vermaken. Spelletjes bijvoorbeeld, of een tablet waarop ze films kunnen kijken. Heb je toch niet genoeg ruimte in de auto voor alle spullen die mee moeten? Dan is een dakkoffer wellicht een goede optie, bijvoorbeeld een Thule dakkoffer.

Een dakkoffer is ideaal

Wanneer wij op een autovakantie gaan, dan kamperen wij het liefst. Naast een tent en alle benodigdheden, hebben we ook altijd onze klimspullen mee. Dit is veel en past niet allemaal in de auto. Jaren geleden kochten wij een Thule dakkoffer en gebruiken deze met ontzettend veel plezier, want wat een hoop spullen kan je hier in kwijt. Spullen die niet meer in de auto passen, maar nu wel mee kunnen.

Ga niet onvoorbereid op pad

Maar zorg er ook voor dat je goed bent voorbereid. Breng de auto voor de vakantie nog even langs de garage en koop een wegenkaart. Niets zo vervelend dan wanneer de navigatie er onderweg ineens mee ophoudt. Ook kan het handig zijn je in te lezen over je bestemming. Wist je bijvoorbeeld al dat je in sommige Europese landen een veiligheidshesje of brandblusser in je auto moet hebben? Naast het voorbereiden voor de reis zelf, is het ook slim om het huis goed achter te laten. Vraag bij vrienden of familie na of er iemand is die de post wilt controleren en voor planten en eventuele huisdieren wilt zorgen. Ben je geabonneerd op een krant? Dan kun je deze meestal gedurende je vakantieperiode tijdelijk stopzetten. Om inbraken te voorkomen, kun je timers kopen voor op de verlichting. Zo lijkt het net alsof er toch iemand thuis is. 

Laat weten waar je bent

Ook niet onbelangrijk, zorg ervoor dat iemand van het thuisfront weet waar je bent. In geval van nood is het namelijk wel zo fijn als je bereikbaar bent, helemaal wanneer je naar een gebied gaat waar de ontvangst van je mobiele telefoon niet optimaal is. Dit kun je doen door een overzicht te maken van je reis, met bijvoorbeeld de adressen waar je verblijft. Neem zelf ook een overzicht met belangrijke telefoonnummers en mailadressen mee. Denk dan bijvoorbeeld aan het telefoonnummer om je bankpas te blokkeren, wat handig is wanneer je je portemonnee kwijt raakt of wanneer deze wordt gestolen.

Ga goed voorbereid op reis

Een autovakantie is vaak goedkoper dan wanneer je gaat vliegen, maar ook is het dit jaar misschien helemaal niet vreemd om de regie in eigen hand te houden en wel te zien waar je heen kan gaan, wanneer jouw zomervakantie aanbreekt. Tenslotte weten we niet hoe het deze zomer zal gaan qua vakantielanden. Ga in ieder geval goed voorbereid op reis. Zorg dat je alles mee hebt, maar ook mee kan nemen, zorg voor het huis en thuisfront en ga genieten van jouw vakantie!

foto lodiblogt/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Autovakantie is minstens even leuk als het vliegtuig! Als ik van mijn oprit rij ben ik eigenlijk al op vakantie.

    Zo’n dakkoffer heb ik wel overwogen maar in mijn Passat geraakt echt net alles in wat we met ons vieren nodig hebben. Kinderen zijn ook al wat groter dus we hebben geen buggy of veel speelgoed meer nodig.

  2. zegt:

    Ik ben zelf een groot fan van autovakanties omdat ik dan op het moment van wegrijden al het vakantiegevoel heb en dat heb ik niet bij een vliegvakanties omdat je dan nog eerst op tijd staat en van alles moet. Wij updaten ook altijd nog even de navigatie omdat het weleens in de praktijk wil afwijken en dan is een nieuwere versie wel zo handig om problemen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept