Houdbaarheid van verzorgingsproducten – bewaartips

Houdbaarheid van verzorgingsproducten - bewaartips

Verzorgingsproducten, de een bewaart ze in de badkamer, de ander in de slaapkamer. Maar kijk jij wel eens naar de houdbaarheid van verzorgingsproducten? Of wist je überhaupt dat ze een houdbaarheid hebben? Hoe bewaar je jouw verzorgingsproducten nu het best?

Waar zet jij jouw verzorgingsproducten neer

Je hebt natuurlijk twee categorieën in verzorgingsproducten. De producten die je gebruikt en de voorraad in de kast. Nu is een voorraad cosmetica prima, verzorgingsproducten zijn tenslotte lang houdbaar, maar al ze eenmaal open zijn, dan hebben ze wel een houdbaarheidsdatum.

Hoe zit dat met die houdbaarheid?

Maar hoe zit het nu met de houdbaarheid van verzorgingsproducten? Ongeopend zijn ze dus lang houdbaar, maar zodra jij ze geopend in jouw badkamer hebt staan, begint de teller als het ware te lopen. Want heb jij wel eens op het verzorgingsproduct, de crème, of lotion gekeken nadat je deze geopend hebt. Heb jij wel eens een potje met geopende deksel zien staan? Hier staat dan ook bijvoorbeeld een 3 of een 6 of 12 met de M erbij. Dit zegt dus iets over hoelang dit product geopend houdbaar is.

Kijk eens naar de houdbaarheid van  verzorgingsproducten

Waarom is er een houdbaarheid aan crème of bodylotion?

Wanneer de producten als crème of shampoo klaar zijn voor de verkoop en in pot, tube of fles zitten, zijn er in principe geen schimmels, bacteriën en gisten aanwezig in het product. Deze kunnen na verloop van tijd ontstaan doordat het potje open gaat, er lucht bij komt of jij hier met je vinger in gaat. Om nu tegen te gaan dat deze bacteriën etc in de potjes komen is er een conserveringsmiddel toegevoegd, maar dit heeft natuurlijk geen oneindige werking. Je zal dan merken dat de crème die je gebruikt kan verkleuren of zal uitdrogen.

Wat kan je doen om zo lang mogelijk te genieten van jouw verzorgingsproducten

  • Verzorgingsproducten kun je het beste bewaren onder een normale luchtvochtigheid en op kamertemperatuur.
  • Het is niet goed om het product in de zon te leggen of bij een verwarming in de buurt.
  • Daarnaast is het belangrijk om altijd met schone handen gebruik te maken van het product. Vooral wanneer het gaat om bijvoorbeeld een crème in een potje. Doordat je met je vingers in het potje komt is de kans groot dat er bacteriën in de crème terechtkomen. Bij crème afkomstig uit een tube is deze kans kleiner.

Waar bewaar je je spullen

Nu is het natuurlijk zo dat er juist in de badkamer temperatuurverschillen zijn en is de badkamer misschien niet de juiste plek om je cosmetica te bewaren. Het is echter niet meer dan logisch dat we allemaal aardig wat producten in onze badkamers hebben staan. Dáár gebruiken we ze immers het meest! Wat dan verstandig is, is om niet te véél producten tegelijkertijd geopend te hebben. Maak dus eerst je producten op, voordat je nieuwe opent. En als je nu jouw cosmetica in een badkamer kastje bewaard zorg je in ieder geval dat het droog en donker staat.

Check je badkamer kastje!

Het is dus goed om je eigen zicht en ruik te gebruiken, want je ziet en ruikt vanzelf of een crème nog goed te gebruiken is. Check af en toe eens jouw badkamer kastje op de houdbaarheid van verzorgingsproducten!

foto’s lodiblogt/ Gratis afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Interessant artikel. Veel mensen staan er niet bij stil dat (huid)vezorgingsproducten achteruit gaan en dat ze een houdbaarheidsdatum hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept