Handig omgaan met de ruimte in de badkamer

ruimte in de badkamer

Badkamers zijn niet altijd groot, toch wil je er vaak wel veel in kwijt kunnen. Hoe ga je nu handig om met de ruimte in de badkamer? Waar kies je voor en waar koop je dit?

Tijd voor een nieuwe badkamer

Wanneer je een bestaande badkamer opnieuw in wil richten of een nieuwe badkamer gaat ontwerpen, dan is het handig om te kijken naar de ruimte in de badkamer. Begin met een ontwerp te tekenen waarin je alles plaats wat je graag zou willen hebben. Een bad? Een douche? Hoeveel wastafels? Als dit op papier staat en je weet wat jouw ideale badkamer is, dan kan je gaan spelen met de ruimte in de badkamer.

Wat als er minder ruimte is

Vaak zijn badkamers niet zo groot. Dan is het verstandig om handig met de ruimte om te gaan. Wil je absoluut een bad, maar heb je geen ruimte in de badkamer, denk dan eens aan een zitbad voor volwassenen! Een één persoons zitbad om even lekker te ontspannen. Wil de een in huis graag een bad en de ander een douche? Kies dan voor een douche in het bad. Heb je juist meer ruimte? Zorg dan dat je ook echt kan genieten van het douchen en pak die ruimte. Niets zo vervelend, als dat je je haar wil wassen en je zit klem tussen de muren als je je armen omhoog doet. Bij genoeg ruimte kan je ook prima een glazen deur voor de douche doen, maar hou er wel rekening mee dat deze deur ook open moet. Minder ruimte, kies dan voor een douche gordijn.

Kijk hoe je ruimte kan creëren.

Hoe maak je nu ruimte in de badkamer? Bijvoorbeeld door een spiegelkast. Je gebruikt niet alleen de spiegel, maar hier achter heb je ontzettend veel plek om je spullen kwijt te kunnen. Maar je maakt ook ruimte in de badkamer door een op maat gemaakte inbouwkast. Hiermee creëer je kastruimte in de badkamer.

Hoe we het zelf hebben opgeslost

Onze badkamer is niet groot. Een paar jaar geleden hebben we deze laten verbouwen en hadden toen ook een aantal eisen. Zo wilde ik in ieder geval veel plek hebben waar ik mijn spullen kwijt kan. In de douche hebben we nu een nisje, waar ik mijn shampoo’s kwijt kan en naast de douche hebben we ook een ruimte, waar je eigenlijk niks mee kan doen. Maar toch maken we hier prima gebruik van. Hier staan namelijk mijn wasmanden. En ik heb hier planken laten maken, waarop ik nu mijn handdoeken, en voorraad ( denk aan shampoo, deo etc) kwijt kan.

ruimte in de badkamer
ruimte in de badkamer

Handig omgaan met de ruimte in de badkamer

Het is dus heel belangrijk na te denken wat jij belangrijk vind in een badkamer. Op het moment dat je deze gaat (laten) verbouwen, kan je jouw eigen draai hier aangeven en is de planning ook dat je hier lang plezier van kan hebben. Denk hierbij aan een hoger toilet. En kies voor eenvoudig afneembare tegels, niet alleen mooi, ook hygiënisch. Maar denk ook aan de gezinssituatie. Zijn jullie nu met zijn tweeën, dan is een wastafel genoeg, maar komen er kinderen, dan is een dubbele wastafel ideaal tijdens het tandenpoetsen. Of wat dacht je van een inloopdouche met glazen wand? Niet alleen mooi, maar geeft ook meer ruimte. Misschien kleine dingen, maar met groot gebruiksgemak.

Heb jij nog tips om de ruimte in de badkamer handig te benutten?

foto’s lodiblogt/pixabay/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Laura zegt:

  Ik heb van één ding spijt in onze nieuwe badkamer, en dat is dat we geen nis hebben in onze douche waar ik m’n doucheproducten kan inzetten! Goed dat je dit hier dus even vermeldt!

 2. Ik vind het netjes geworden bij jullie! Onze badkamer is ook niet groot, en best heel lelijk vind ik eigenlijk. Maar op dit moment zie ik ook geen kans om er echt wat aan te verbeteren.

 3. Frederique zegt:

  Ja, als je maar genoeg opbergplekjes hebt, dan komt het wel goed. Wij hebben een kleine en hele onprettige badkamer maar omdat het een huurwoning is doe ik er niets mee.

 4. Het lijkt me fijn om eens een grotere spiegel te hebben dan alleen mijn gezicht. De badkamer goed gebruiken is zeker handig, want je wilt niks daarbuiten zetten. Anders loop je de hele tijd je handdoek en zeep te zoeken ;p

 5. zegt:

  wij hebben een grote badkamer dus helaas geen tips

 6. Mieke | Miek's Mind zegt:

  Welke ruimte dan ook, het is altijd slim om te kijken hoe je een ruimte zo optimaal mogelijk kunt indelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept