Verzorgen van kamerplanten in de winter – tips & tricks

Je kamerplanten doen het zo goed, maar nu het ’s nachts kouder in huis is en overdag de verwarming aanstaat, kan dit effect hebben op jouw planten om huis. Het verzorgen van kamerplanten in de winter, alle tips en tricks in een artikel.

Het verzorgen van kamerplanten in de winter

Je bent er zo zuinig op, je kamerplanten, maar hoe hou je ze nu mooi, nu het ’s nachts zo koud is in huis, overdag de verwarming aanstaat en de planten minder natuurlijk licht krijgen. Ik ben van totaal geen planten naar ontzettend veel planten gegaan de afgelopen jaren en ik ben er best zuinig op. Ik verzorg ze goed, maar merk dat mijn planten echt wat meer aandacht nodig hebben op dit moment.

Denk aan de temperatuur en zonlicht

Staan jouw planten op de vensterbank, haal ze dan een beetje weg van het raam, de tocht is namelijk niet goed voor de planten. Maar let wel weer op dat ze zonlicht krijgen, een beetje de keuze maken van ‘wat is nu beter voor de plant’ dus eigenlijk. Bedenk zo dat planten die zomers genoeg licht krijgen je nu ook wat dichter bij het raam in de buurt kan zetten, zodat ze overdag toch iets van zonlicht krijgen

Water geven

Kijk per plant wat het nodig heeft. Meestal zou je denken dat kamerplanten in de winter minder water nodig hebben en vaak is dit ook zo, absoluut. Maar er zijn altijd planten die wel meer water kunnen gebruiken. Zo heb ik thuis een avocadoplant, uit pit gekweekt en die moet recht twee keer per week water hebben, anders gaan de blaadjes hangen.

Extra aandacht geven

Geef jouw kamerplanten in de winter een beetje extra aandacht, kijk ze regelmatig even na of ze geen ziektes hebben en of ze niet te veel in de tocht staan, maar voel dus ook even aan de aarde of er genoeg water aanwezig is.

Welke planten passen in huis

Wil je wel planten in huis, maar heb je eigenlijk geen zin om hier in de winter extra aandacht aan te geven, dat kan natuurlijk. Kies dan bewust voor kamerplanten die minder aandacht nodig hebben, ook wanneer het kouder wordt. Denk aan planten als :

Op zoek naar kamerplanten? Kijk eens bij bol

Wat als er bladeren van de plant vallen

Planten kunnen in de winter bladeren verliezen, dat is niet raar. Ook kamerplanten zijn in winterrust en soms verkleuren bladeren of vallen van de kamerplant. Dit kan gebeuren en kan geen kwaad voor je planten.

Je hebt echt geen groen vingers nodig

Je hoeft geen groene vingers te hebben, om goed voor jouw planten te zorgen. Wat je wel kan doe, is er naar kijken. Je ziet aan je plant waar ze behoefte aan hebben, voelen aan de aarde of ze te veel of te weinig water hebben en let op met tocht. Ook in de winter hebben planten een beetje zorg nodig, zorg hiervoor.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept