Eenvoudig je muur opvrolijken met een foto op schoolplaat

De muur opvrolijken met een schoolplaat

Wat heb jij aan de muur hangen in de woonkamer? En wil je misschien eens wat anders? Wat dacht je van een schoolplaat aan de muur. Het is weer eens iets heel anders dan de standaard foto’s die je vaak ziet hangen. 

Een lange reis

In 2011 namen de man en ik een sabbatical. We reisden toen met de jongens zeven maanden door Amerika en Canada. De jongens waren drie en een en weten zich hier niks van te herinneren. Alleen wat ze op foto’s zien. Nu hangen er nog al wat foto’s van deze reis aan de muur van ons huis. Aan een wand hangen vijf sepia canvas doeken met de mooiste plaatjes van de reis.

Lees ook: Blijven jouw dromen bij dromen.

muur opvrolijken met muurdecoratie

Een kale witte muur bij de keuken.

Toen we ruim twaalf jaar geleden hier kwamen wonen, zat er een prima keuken in het huis. We waren eigenlijk tevreden met het interieur.  Echter na een aantal jaren begon het te irriteren. Kastjes werden oud, de koelkast was te klein en we besloten een nieuwe keuken te kopen. We gooide de boel helemaal om. Daar waar eerst kastjes hingen, kwam nu een maagdelijke witte muur. Op zich heel mooi, omdat het hierdoor rustig werd in huis.

Lees ook: Hoe vaak wissel jij van interieur?

Nieuwe foto aan de muur

Vanaf mijn luie plek op de bank kijk ik naar die witte muur en steeds vaker dacht ik;’ mooi, maar ik mis iets’. En toen kreeg ik een aanbieding om een foto op schoolplaat te laten maken. Super leuk en ik wist meteen de juiste plek hiervoor. Omdat we beneden in de huiskamer eigenlijk alleen wat oudere foto’s aan de muur hebben hangen besloot ik een recente foto van ons vieren op een schoolplaat te laten zetten.

Het resultaat

Ik ging naar de site, downloadde de foto en zag meteen hoe het resultaat zou zijn. Ik koos precieste maat hoe ik hem wilde hebben en vervolgens bestelde ik de foto. Na drie dagen had ik de foto al in huis. Hij kwam in een groot pakket en na het uitpakken, was ik zo blij. Wat is de foto super gaaf. De kleuren zijn helemaal zoals de originele foto en staat erg goed aan de muur.

de muur in de woonkamer een make-0ver geven met een schoolplaat

Ook een foto?

Zelf een foto op canvas, hout, schoolplaat laten maken. Of wil je een foto kado doen, dan is er zoveel mogelijkheden om de foto op te laten afdrukken op fotocadeau.nl, maar je kan ook kiezen voor een sleutelhanger met foto, muismat of mok. Het maken van de foto en de service bij fotocadeau.nl was super snel en goed, dus zeker een aanrader.

Heb jij foto’s aan de muur hangen?

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. zegt:

  Echt heel gaaf! Ik zie vaak reclames voorbij komen van die schoolplaten en de juf in mij vindt het echt heel tof. Kan niet uitsluiten dat er nog eens zo’n plaat m’n huis binnen wordt geklikt;).

  1. zegt:

   Toen ik hem ophing, dacht ik ook meteen, oh een wereld kaart was ook heel leuk geweest, Echt school idee van mijn tijd!

 2. Wat een super leuk idee! Ik ben iets soortgelijks van plan met de serieuzere knutselwerken van dochterlief… geregeld maak ik zelf schilderijtjes (karton en dan stevig wit papier ervoor plakken) het idee is die als een soort schoolplaat op de muur te hangen met touw en dan bewust de knopen tonend aan de voorzijde… zodra gereed zal ik het laten zien in een blog… maar leuk dit… best een idee voor hier in huis ergens!

  1. zegt:

   Dat is een heel leuk idee om te doen zeg! Laat zeker zien als je het hebt gedaan, ik ben benieuwd naar het resultaat.

 3. Maaike zegt:

  Ziet er heel leuk uit! Tof zo’n persoonlijke touch.

 4. zegt:

  Leuk is dat hé om je muur op zo’n manier op te vrolijken. Lekker persoonlijk en als je er meerdere laat maken kan je ook nog eens afwisselen. Ziet er goed uit lodi, daar zul je vast van gaan genieten!

 5. zegt:

  Wat leuk! En apart zo’n schoolplaat. Wij hebben eigenlijk bijna geen foto’s aan de muren hangen. Wel kunst (schilderijen). Eigenlijk hebben we best weinig foto’s hangen. Dat gezegd hebbende hangt in de gang een grote foto van mij in een vintage Chanel jasje, gemaakt door een hele bekende fotografe. Grappig, bijna niemand herkent mij.

  1. zegt:

   o maar batis wel heel gaaf zeg, zo een foto van jezelf gemaakt door een echte fotografe!

 6. erg leuk! ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit niet snel zou doen, omdat ik mezelf niet mooi vind staan op foto’s. ik heb er wel 1 van mijn hond

 7. Juliette zegt:

  Wat grappig! Ziet er wel cool uit. Even kijken op de website.

 8. Ow, dat bedoel je met een schoolplaat, die genieten ook mijn voorkeur helemaal met een doek tussen de latjes

 9. zegt:

  Oh, dit vind ik wel erg origineel! Ik zoek nog iets voor in de hal, dus dit hou ik in gedachten!

 10. zegt:

  Ik vind zo n schoolplaat echt super tof. Zodra de verbouwing klaar is ga ik eens goed nadenken wat hier aan de muren moet komen

 11. Heeel gaaf en creatief concept. Ik kende dit nog helemaal niet

 12. zegt:

  Ik had nog nooit van een schoolplaat gehoord. Leuke tip!

 13. zegt:

  Ja leuk.. de schoolplaten zijn ook weer helemaal in. Vind ze erg tof!

 14. Ik vind hem prachtig geworden. Ik houd sowieso van het effect van een schoolplaat. Die zijn altijd erg leuk.

 15. zegt:

  wat een leuke foto en pracht idee om een saaie muur op te vrolijken.

 16. Verena zegt:

  Ik hou van dit soort dingen! Staat zo leuk op de muur 🙂

 17. zegt:

  Leuk om je wand zo op te vrolijken met een persoonlijke foto!

 18. een leuke herrinering in je interieur hangen geeft altijd een postitief gevoel. effe een mindere dag kijk naar je muur en plots is de mindere dag al heel wat aangenamer.

 19. zegt:

  Altijd leuk zo een persoonlijke touch in huis. En al zeker met zo een mooie vakantiefoto’s

 20. zegt:

  Het heeft wel iets inderdaad. Persoonlijk vind ik voor in mijn interieur de canvas doeken zoals bij jou in sepia beter maar ik kan me bij het andere model ook wel iets voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept