Sedum op dak- Meer weten over sedum op een dak

Sedum op dak met Naturegreen

Sedum op het dak is een goede manier om uw huis te verduurzamen. De daken brengen namelijk veel voordelen met zich mee! Sedumdaken verhogen de lokale biodiversiteit, filteren de lucht en verlagen omgevingsgeluid en -temperatuur. Andere voordelen zijn:

  • Het groendak vormt een isolerende laag, dus een lagere energierekening
  • Het zorgt ervoor dat er minder snel erosie van uw dak optreed
  • Betere afvoer van regenwater
  • Verhoogt de waarde van uw woning
  • Oogt duurzaam en draagt bij aan een groenere leefomgeving

Genoeg redenen dus om een sedumdak te plaatsen!

Klimaatbestendiger

Sedum op het dak zorgt er ook voor dat uw omgeving klimaatbestendiger wordt.  Bijvoorbeeld door het filteren van CO2 uit de lucht, maar voornamelijk door het verlagen van de temperatuur en het afvoeren van water. Een deel van het regenwater wordt namelijk door het sedumdak opgeslagen in de beplanting of de substraatlaag van het dak. Dat zorgt bij heftige buien voor minder overlast. Daarnaast is het water natuurlijk weer goed voor de planten. U hoeft uw dak dan ook maar zelden zelf water te geven. 

Een koeler huis dankzij sedum op het dak!

Buiten periodes van droogte om, is de regen meer dan voldoende. Wanneer het wel langere tijd droog is, brengt uw dak ook voordelen met zich mee. Het dak verlaagt namelijk de omgevingstemperatuur doordat de planten meer zonlicht absorberen dan een dak zonder begroeiing. In de zomer kan dit zelfs zorgen voor een verlaging van enkele graden! 

Bestel een sedum dak van NatureGreen! 

Op de website van NatureGreen kunt u niet alleen gemakkelijk in contact komen met één van onze adviseurs, maar kunt ook een heleboel aanvullende informatie vinden. Bijvoorbeeld over de verschillende toepassingen van groene dakbedekking, de verschillende groendaksystemen die wij aanbieden of eerdere projecten die wij hebben gelegd. Neem daarom gauw een kijkje op de website of vul meteen het contactformulier in!

Alle informatie over sedumdak vind je op de site.

Lees ook: Hoe is het met jouw dak gesteld?

gastblog op lodiblogt

foto beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept