French Bohemian- een vrolijke en kleurrijke trend deze zomer

French Bohemian kleding, wat is dat?

Ken jij de trend van deze zomer al? De French Bohemian style. Misschien ken je de termen Ibiza Style, Gipsy Style of boho style al wel en nu is daar ook de French Bohemian style! Ik vind het leuk, het klinkt goed en de beschrijving die ik vond is ook helemaal oké! French Bohemian: een onwijs vrolijke, kleurrijke trend. Wat is het en nog belangrijker, wat trek je aan?

French Bohemian, c’est quoi?

De bohemian stijl die ken je waarschijnlijk wel, maar de term ‘French Bohemian’ had je daar ook al eens van gehoord. Ik kwam deze term tegen in een tijdschrift van Omoda en was eigenlijk meteen benieuwd naar deze stijl. Want wat is het en wat maakt het anders dan de andere stijlen?

Fijne afwerkingen en mooie materialen

Er zijn vele termen voor de bohemian stijl en ze hebben ook allemaal net even iets anders. Zo heb je bijvoorbeeld de Boho Style, Boho Chick, Ibiza, hippie en Gipsy style. French Bohemian die kende ik nog niet. Online las ik de volgende beschrijving van Omoda over French Bohemian: “een onwijs vrolijke, kleurrijke trend. Bohemian meets Frankrijk et voilá: een trend waarvan we nu zeggen ‘ik wist niet dat dit was wat ik nodig had, maar dít is wat ik nodig had’. Je herkent de trend aan een fijne afwerking en mooie materialen. Kleding die we allemaal toch in de kast moeten hebben hangen.” En daar ben ik het helemaal mee eens!

Maxi dresses en bloemen rokken

De French Bohemain stijl is net als de boho stijl veel broeken en jurken met kleur, prints en bloemen. De stoffen zijn vrolijk, de kleding valt soepen en vlot over je lichaam en laat toch je figuur goed uitkomen. Zelf draag ik graag maxi-dresses en lange rokken, maar de bohemian stijl vind je ook terug in midi-jurken, korte jurkjes of lange broeken.

vrolijke kleding

Zwierige broeken met vrolijke print

De French Bohemian stijl is wat dat de bohemian stijl zoals we deze al kennen en hier horen ook wijde zwierige broeken met vrolijke print bij. Combineer je kleding met een broderie top of effen shirt.

Liever niet te opvallende kleuren

Het leuke van French Bohemain is dat de klein vrolijk en kleurrijk is, maar dit betekent niet dat je altijd maar vele prints zou moeten dragen. Een jurk in een vrolijke effen kleur kan net zo goed. Kies je voor een lange zwierige jurk in een tint, dan is ook dit die echte bohemain stijl. Leuk met slippertjes, maar ook met hakken prima te combineren.

maxi-dress, bohemian stijl, omoda

Lees ook: Bohemian leefstijl, hoe word je een echte bohemian.

Combineer je kleding

De bohemian stijl is combineren. Combineer kleur, print en stofjes met elkaar. Maar combineer ook met accessoires. Draag je cowboy laarzen onder een rok, draag verschillende armbanden en vergeet ook zeker niet een hoed op te zetten. Deze zomer hebben we dus een nieuwe trend; de French Bohemain die wat mij betreft echt bohemain is, want bohemain is altijd vrolijk en kleurrijk.

Boho stijl cowboy laarzen

Lees ook: Bohemian sieraden, de bedelarmband is trendy.

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept