Wat zeker niet mag ontbreken in je handtas

handtas

Wat sjouw jij toch allemaal mee in je handtas? Dit is een vraag die ik regelmatig hoor, van de mannen in huis. En ik was nog wel zo blij toen ik de luiertas thuis kon laten. Toch zit deze ook elke keer weer vol. En logisch ook want want wat mag nou niet missen in je handtas?

Mijn handtas weer terug

Heerlijk vond ik dat moment. De jongens waren oud genoeg en ik kon de luiertas thuis laten. Jaren had ik hier mee gesjouwd, maar nu hoefde ik alleen nog maar mijn eigen handtas mee te nemen. Maar nog neem ik elke keer weer ontzettend veel mee in mijn tas.

Meer dan een handtas

Ik heb drie handtassen die ik gebruik. Als ik mijn dagelijks wandeling maak, heb ik een klein tasje waar alleen mijn sleutel en telefoon in passen. Ideaal voor met mijn rondje wandelen, maar te klein voor dagelijks gebruik. Daarom heb ik voor dagelijks gebruik een handtas waar ik veel in mee kan nemen. Daarnaast heb ik nog een schouder tas die ik mijn ‘op stap tas’ noem. Deze heb ik altijd mee als we op vakantie gaan, ik naar een blog event ga of met de jongens op stap ben. Hier kan net even meer in, denk aan mijn camera en laptop.

Mijn telefoon in een hoesje

Wat mag nu niet missen in je handtas? Hier is het ten eerste mijn telefoon. Ik had dit nooit verwacht, maar ook ik word toch een beetje zenuwachtig als ik mijn mobiel thuis laat liggen. Ik heb mijn mobiel altijd in mijn handtas zitten. Daarom ben ik ook van de telefoonhoesjes. Ik wil mijn telefoon graag goed beschermen en daar heb ik een hoesje voor nodig. Dit is helemaal niet erg, er is zoveel keuze. Zo vond ik voor mezelf een hele leuke iPhone 11 pro hoesje. Een die helemaal bij mijn -ik ben dol op roze- past.

handtas

Mijn portemonnee

Natuurlijk kan ik mijn pasjes in mijn telefoonhoesje doen, maar ik ben iemand die naast, ik weet niet hoeveel pasjes, ook altijd nog klein geld bij zich heeft. Daarom heb ik dus altijd gewoon een ouderwetse portemonnee in mijn handtas zitten.

Mijn Sleutels

Sleutels heb je ook altijd bij je. Bij mij hangen deze aan een sleutelhanger met heel veel tierelantijntjes hier aan. Dit doe ik bewust. Want daardoor is hij zo vol, dat ik met een graai in mijn handtas, mijn sleutelbos te pakken heb.

Een notitieblokje en tekenboekje

Dit jaar heb ik nog mijn Bullet Journal, die ik als planner gebruik. Deze is te groot om mee te nemen in mijn handtas. Lastig, daarom heb ik altijd een notitieblokje mee, hier schrijf ik aantekeningen in en schrijf de adressen op waar ik heen moet. Volgend jaar ga ik weer een agenda gebruiken, deze is kleiner en kan dus wel gewoon in mijn tas. Dit vind ik zelf eigenlijk wel makkelijker. Daarnaast heb ik altijd een tekenboekje en potloden in mijn handtas zitten. Ook niet raar eigenlijk dat mijn tas zo vol zit! Maar moet ik ergens even wachten dan kan ik ondertussen wat schetsen.

Mijn laptop

Zoals ik al schreef, ga ik naar een blogevent of met de jongens op stap, dan neem ik mijn grote schoudertas mee. Hier kan naast mijn camera ook makkelijk mijn laptop bij in. Toen de jongens jonger waren, was ik constant op ze aan het letten, waren ze in de speeltuin of ergens anders. Dit hoeft niet meer. Tegenwoordig ga ik aan het werk op mijn laptop, wanneer zij aan het zwemmen of spelen zijn. Een grote tas is dan wel net zo makkelijk.

Nog even op een rijtje

De standaarditems die je meeneemt heb je een handtas bij je zijn uiteraard sleutels, telefoon en een portemonnee. Maar wat neem je verder mee in je handtas:

 • Make-up ( hier is dat alleen lippenstift en een lippenbalsem)
 • Agenda
 • Zakdoekjes
 • Pleisters
 • Zonnebril
 • Pen
 • Paracetamol

De conclusie over mijn handtas

Als ik nu zo lees wat ik eigenlijk allemaal mee neem is het ook niet raar dat mij handtas zo groot en zwaar is, want het zijn vaak ook niet mijn eigen spullen. Ook de portemonnee en telefoon van de man gaan er vaak in en wat dacht je van dat ene Playmobil poppetje van de zoon of zijn boek die toch ook nog even mee moet. Conclusie, ook al ben ik uit de luiertas, die handtas blijft voorlopig nog formaat hutkoffer.

Neem jij nog meer mee in je handtas?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. Wat leuk om te lezen! Ik heb ook vaak spullen van anderen erin, aangezien het makkelijk is om te zeggen “jij hebt een grote tas mee het past er zeker nog wel bij” hahah!!

  1. zegt:

   Precies, dat doen ze bij mij ook 🙂

 2. zegt:

  Mijn oplossing voor dit probleem was om een steeds kleinere handtas te gaan gebruiken. Sindsdien sleep ik ook echt minder mee. Een notitie maak ik snel even in m’n telefoon, bijvoorbeeld. Maar de sleutelhangers zijn wel herkenbaar. Om dezelfde reden als bij jou, want dan vind ik met blind grabbelen m’n sleutels dus terug;).

  1. zegt:

   Met wandelen lukt me dit wel, maar anders heb ik toch te veel mee om een klein tasje mee te nemen.

 3. Frederique zegt:

  Ik heb een vrij klein tasje: portemonnee x 2, paracetamol, mobieltje, mascara en oogpotlood, sleutels. Toch puilt mijn tas vaak uit en dat komt doordat, wanneer ik met de kids naar buiten ga, ik binnen 5 minuten dat we buiten zijn al hun troep in mijn tas heb. ‘ah mam mag mijn mobiel in je tas? mam mag mijn notitieboekje in je tas? mam mag mijn lipstift in je tas’ 🙂

  1. zegt:

   Haha echt he! die kinderen zijn allemaal hetzelfde 🙂

 4. zegt:

  leuk om te lezen! ik heb niet veel in mijn tas zitten alleen portomonee en mijn telefoon en een shitload aan lipgloss en balsems en snoepjes voor als ik mij niet goed voel

 5. zegt:

  Nee bij mij zit er echt minder in. Mijn basisuitrusting bestaat uit een kleine portemonnee met voornamelijk pasjes, mijn telefoon, een klein opvouwbaar tasje, een pen en mijn sleutels. Daarnaast zit er altijd wel een A4-tje in voor als ik een spontane ingeving heb. Hoewel ik mijn ideeën ook kwijt kan in de notities op mijn telefoon. Andere zaken zoals een laptop en een camera neem ik alleen mee als het echt nodig is.

  1. zegt:

   Mijn telefoon gebruik ik ook steeds vaker voor notities, dat scheelt ook weer.

 6. Angela zegt:

  Herkenbaar! Ik heb ook altijd teveel spullen bij Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben!

  1. zegt:

   haha nou zeker! Ben blij dat jij dat ook hebt.

 7. Amina zegt:

  Wat een superleuk artikel! Ik heb dit ook ongeveer in mijn handtas ja. Altijd álles mee, of ik nou even naar de supermarkt moet of een dagje weg hahahaha!

 8. Mandy zegt:

  Sinds ik last heb van mijn schouder heb ik eigenlijk nooit meer een tas mee, alleen naar het werk en dan zit er ook genoeg troep in! Bij dagjes weg doe ik mn spullen ook in de tas van degene die de grootste heeft haha!

 9. Grappig om dit te zien! Mijn tas is vaak zo’n rotzooitje dat ik niet eens weet wat erin zit. Het belangrijkste is mijn sleutel, een lipstick, mijn telefoon en mijn portemonnee!

 10. Juliette zegt:

  Mijn tas is redelijk rommelig haha, maar wat ik er altijd in heb is mijn mobiele telefoon en mijn Secrid waar ik al mijn (bank)pasjes in heb. Ik vind dat ding zo fijn!

 11. Ik heb meestal keelsnoepjes in me tas me sleutels en me telefoon en dat was het wel denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept