Review: Luigi’s Mansion 3| Nintendo Switch

Luigi's mansion 3

Nintendo Switch komt regelmatig met nieuwe games en op 31 oktober (Halloween) kwam Luigi’s Mansion 3 uit. Dit was vast geen toeval. In deze game draait het om angsthaas Luigi die in een geestige missie Mario en zijn vrienden probeert te redden. Is dit spel spooky genoeg voor de jongens?

Samen spelen op de Nintendo Switch

De jongens mogen elke avond om vijf uur gamen op de Nintendo Switch en wil de oudste nog wel eens Fortnite spelen. De spellen met Mario en zijn vrienden in de hoofdrol zijn toch nog het meest populair in huis. Yoshi’s crafted World, Super Smash Bros ultimate of Super Mario Party worden hier veel gespeeld.

Niet alleen de kinderen op de Nintendo Switch

Maar niet alleen de jongens gebruiken de Nintendo Switch. Ik sport hier mee. Zo heb ik Fitness Boxing en sinds kort de Ring Fit Adventure. Beide zijn ideaal om thuis mee te sporten, waarbij de laatste helemaal goed te doen is met mijn knie blessure.

Hoe gaat Luigi’s Mansion 3

En toen was daar Luigi’s Mansion 3. Een game die uit kwam op 31 oktober. In Luigi’s Mansion 3 kunnen de jongens alleen of samen spelen. Het verhaal draait om angsthaas Luigi die in een geestige missie Mario en zijn vrienden probeert te redden. Ze kunnen elke eigen­aar­dige verdieping van het griezelhotel afstruinen, waarbij ze tegen schalkse spoken vechten en paranormale puzzels oplossen. Het spel begin als Luigi een uitnodiging voor een verblijf in een luxe hotel met Mario en co aangeboden krijgt, zo’n aanbod kan Luigi natuurlijk niet laten liggen. Zijn droom verandert snel in een nachtmerrie wanneer spoken de boel op stelten zetten. Mario en zijn vrienden worden in schilderijen opgesloten door koninklijke spook King Boo. Luigi moet zijn angst opnieuw opzij zetten om de snode plannen van King Boo te dwarsbomen en zijn vrienden te redden. Gelukkig kan hij wederom rekenen op de hulp van zijn goeie ouwe vriend professor K. Wibus, die weer de nodige noviteiten heeft klaarliggen.

Luigi's mansion 3 Nintendo Switch
Luigi's mansion 3

Samen spelen in Luigi’s Mansion 3

Er is ontzettend veel te doen in dit hotel, maar ook zijn er verschillende verdiepingen. Zo is er bijvoorbeeld een restaurant in piratenstijl, een middeleeuws kasteel en een piramide! Elke etage van het hotel heeft zijn eigen unieke thema. Je baant je met de Joy-Con een weg door verdieping na verdieping, en lost onderweg paranormale puzzels op en versla baldadige spoken.

Samen spelen doen ze, door allebei een Joy-Con-controller te pakken. Het is namelijk heel leuk om samen in dit vreemde hotel de obstakels die Luigi tegenkomt te overwinnen. Via de Joy-con kan de ander de nieuwste creatie van professor K. Wibus: Gooigi inschakelen. Deze slijmerige, groene dubbelganger kan zijn glibberigheid gebruiken om zich door nauwe doorgangen te wurmen, over stekels te lopen, zware objecten op te tillen en allerlei ongemakken te overwinnen. In het spel ga je op zoek en lukt het jou nu niet om de juiste deur te vinden of naar de goede plek te gaan, dan krijg je een hint in beeld. Dit is best nog even zoeken zijn, denk aan een lamp in een spiegel die je moet verwijderen. Je bent niet zo maar even uitgespeeld met deze Luigi’s Mansion 3 Game.

Minigames zijn hilarisch

Ook kan je in dit spel, weer kiezen om minigames te doen. Minigames zijn altijd hilarisch en ontzettend lachen. Je strijdt namelijk tegen elkaar en een beetje competitie is helemaal niet verkeerd. Deze minigames zijn goed te doen en eigenlijk zorgen ze hiermee, dat ook dit spel weer, door jong en oud gespeeld kan worden.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer reviews over games voor de Nintendo Switch:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Omg zo leuk! Ik wil altijd al een Nintendo switch! Maria en Luigi spellen blijven leuk, voor alle leeftijden wel!
  Liefs,
  Elles

 2. zegt:

  leuk dat ze er zo enthousiast mee zijn!! hier komt zoon ding niet in huis haha word er knettergek van dan

 3. Dit lijkt me zeker een leuk spel, maar voor mij persoonlijk lees ik denk ik toch liever een boek.

 4. Klinkt superleuk! Ik ben dol op Mario, al is het soms wel wat verslavend als je even niet verder komt. Deze lijkt me ook tof!

 5. Frederique zegt:

  Leuk spel! Hier in huis zijn Mario (en Luigi) games altijd een groot succes.

 6. zegt:

  Dit klinkt als een super leuk spel en een switch waarmee je ook zelf kunnen sporten in ook heel handig. Een extra reden om een spelcomputer in huis te halen. Mijn zoon begon er ineens deze week over dat hij een Nintendo Switch wilde hebben. Ik heb maar even gezegd om deze op zijn sinterklaaslijst te zetten of anders op zijn verlanglijst voor zijn verjaardag te zetten. Die duurt nog even dus dan kan ik nog even sparen. Fijn trouwens dat je Mario ook alleen kan spelen maar ook samen of zelfs tegen elkaar.

 7. Mandy zegt:

  Wat fijn dat de kinderen zo enthousiast zijn, lijkt mij ook onwijs leuk! Het leuke is nu ook dat het er zo realistisch uit ziet, maakt zulke dingen direct al een stuk leuker. Grappig dat jij er ook wat voor hebt, klinkt ook leuk!

 8. zegt:

  Wij hebben ook de switch. Ontzettend leuk om te spelen en Mario’s minigames zijn hier een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept