fitness Nintendo Switch fitness boxing
Games Gezondheid

Review: Fitness Boxing- Nintendo Switch.

Sporten en de deur niet uitgaan? Ik vind dit ideaal. Sinds kort hebben wij een Nintendo Switch in huis. Deze is niet alleen voor de jongens, want ik gebruik deze tegenwoordig voor fitness boxing. Een training die ik mocht reviewen. Wat dit is en of het bevalt, lees je hier.

Thuis sporten

Ben je het zat om je blauw te betalen aan de sportclub of om het yogamatje onder het stof vandaan te halen en te puffen op de grond? Waarom kies je niet voor het sporten thuis. Bijvoorbeeld met de game Fitness Boxing voor de Nintendo Switch, Dit spel leert je boksbewegingen terwijl je danst op instrumentale popmuziekhits, met je favoriete personal trainer: what’s not to love?!

fitness Nintendo Switch fitness boxing

Fitness Boxing voor de Nintendo Switch

Met zijn vieren spelen we vaak Super Mario Party  op de Nintendo Switch. Ook zijn de jongens wild enthousiast over het Nintendo Labo voertuigen pakket en LEGO undercover. Bij Gamen denk ik eigenlijk snel aan stilzitten voor de TV. Maar niets is minder waar. Ik mocht Fitness Boxing reviewen en vertel hier graag over of dit een beetje bevalt. Fitness Boxing is een spel voor de actievelingen onder ons. Met de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch in je hand kan je stoten, ontwijken en squatten in boksgebaseerde workouts. Dagelijkse trainingssessies duren tussen de tien en de veertig minuten en bieden zowel laag- als hoogintensieve workouts aan, waarna je meteen een inschatting van verbrande calorieën krijgt voorgeschoteld. Daarbij heb je dus niets anders nodig dan een sportoutfit en de Nintendo Switch om meteen aan de slag te gaan.

fitness Nintendo Switch fitness boxing

Je kan er ook mee naar buiten

Nog meer motivatie nodig bij het trainen? Je kan uit je eigen team van getalenteerde trainers kiezen en hun looks bepalen aan de hand van verschillende outfits. Hier heb ik zelf geen belangstelling voor, maar kan me voorstellen dat het best leuk kan zijn dit helemaal naar eigen keus te maken. De keuze uit muziekhits en trainingen groeit naarmate je vordert in het trainingsprogramma. Een interactieve, actieve game voor wie op zoek is naar een échte, uitdagende workout in de woonkamer, buitenshuis of onderweg. Want de Nintendo Switch kan je gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Hoe gaat het sporten mij af

Mijn knie is beschadigd en ik loop maar weinig zonder pijn. Ik mag niet meer hardlopen en mis het bewegen wel. Niet alleen merk ik aan mijn lichaam dat ik minder sport. Ik ben zeker wat zwaarder geworden het laatste jaar. Maar ook geestelijk merk ik dat ik sporten mis. Sporten maakt mijn hoofd leeg. Het is lastig om een sport te vinden, waar ik mijn knie niet belast en eigenlijk hoopte ik dat dit met Fitness Boxing wel zou lukken. Nu had ik had natuurlijk ook zelf wel in kunnen zien, dat ook dit een belasting zou zijn voor mijn knie. Sinds ik Fitness Boxing op de Nintendo Switch heb staan, sport ik drie a vier keer per week. Ik trek mijn sport kleding aan, zet de Nintendo aan en begin. Het ideale van dit programma is, dat je kan trainen wat je wilt, de tijd van de training aan kan passen en je calorieën verbruik bij kan houden. Zelf doe ik nu een work out voor mijn gehele lichaam, maar je kan ook kiezen voor het extra trainen van je armen, benen of core. Ik begin elke keer met een korte warming up en eindig met een cooling down. Ik probeer tijdens het trainen mijn knie te ontlasten, maar dit is lastig. Wel merk ik dat ik mijn core goed train door het vele twisten en draaien en mijn armen natuurlijk helemaal met al die stoten.

fitness Nintendo Switch fitness boxing

Instructeur

De training wordt gegeven door een fictieve instructeur, die aangeeft hoe je moet staan, hoe je moet stoten en bewegen. Er komen steeds nieuwe stoten bij als de Jab, Straight, super cut en hook. Gedurende de training gaan de combinaties die je maakt steeds sneller en langer. Het is dus echt aanpoten tijdens de training. Je kan stoten oefenen en de instructeur geeft precies aan welke stoten je goed doet en welke minder. Je speelt cadeaus vrij waardoor je meer muziek vrij speelt of kleding voor de instructeur. De eerste week had ik flinke spierpijn in mijn armen, maar dat was daarna wel over. Zelf kies ik voor een training van ongeveer 17 minuten, dit kan je echter helemaal naar eigen zin en inzicht aanpassen.

Review

Ondanks dat de knie klachten aanhouden (en wat had ik eigenlijk anders verwacht) ben ik zeer tevreden over de training. Ik train maar een minuut of 17 per keer, maar kan dit aanpassen wanneer ik wil. De oefeningen die ik doe, zijn zwaar, maar goed te doen. Je ‘stoot’ op instructie en timing en ziet meteen in beeld; perfect, ok of miss. Het is behendigheid, snelheid en timing waar je op traint en door de stoten leer je je hele lichaam te gebruiken. Fitness Boxing is ideaal wanneer je thuis wilt sporten.

Fitness boxing koop je bij de eshop of hier

Heb jij wel eens gesport via een programma op tv of tablet?

foto’s lodiblogt/ Nintendo/ Disclaimer

Meer artikelen

31 thoughts on “Review: Fitness Boxing- Nintendo Switch.”

 1. Wauw, klinkt goed zeg! Is er niet ergens een mogelijkheid beschikbaar om blessures of ander leed in te geven? Zodat daar rekening mee wordt gehouden in de training?

 2. sporten is echt totaal niet mijn ding, ik wil mezelf voor gaan nemen om meer te gaan wandelen. Wel een goed manier voor jou, leuk!

 3. Wat een idee! Vergt wel zelfdiscipline als je in je eentje aan de gang gaat. Maar ja, dat doet hardlopen ook.

  Gelukkig kan ik met mijn SI-klachten toch nog wekelijks 2 ommetjes lopen van ca. 15 minuten, ben zelf erg fan van de buitenlucht.

 4. Tof! Wij hebben ook zo’n Switch dus deze moet ik zeker eens bekijken als we nog eens in de winkel zijn. Een beetje extra sport kan zeker geen kwaad en als het op deze manier kan… Graag dan!

 5. Klinkt goed!! En ideaal dat dit kan in je eigen huis en wanneer je wilt. Nergens van afhankelijk.
  Ja ik heb vroeger geregeld voor de tv gestaan met de videofilms van Tea Bo haha Billy Blanks. Geweldig om te doen!!

 6. Nee, al ben ik erg benieuwd naar ‘yoga with Adrienne’. Mijn vriendin is er lyrisch over. Voor mij werkt het vooralsnog het beste om wel naar de sportschool te gaan. Daarentegen heb ik mijn voorkeurslessen en als ik ziekig ben – zoals nu – dan heb ik ze dus gewoon gemist. Ik sport het liefst in de ochtend en dus zijn mijn opties beperkt. Dus het klinkt toch wel als een optie. Alleen hebben wij geen Nintendo, dus wat jij doet lukt niet…

 7. Ik ben heel blij met deze recensie, want ik was al een tijdje van plan deze aan te schaffen (of beter gezegd voor mijn bday te vragen haha) maar zo te zien kan ik dat dus best doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.