Thuis sporten- Fitness Boxing voor de Nintendo Switch

fitness Nintendo Switch fitness boxing

Sporten en de deur niet uitgaan? Ik vind dit ideaal. Sinds kort hebben wij een Nintendo Switch in huis. Deze is niet alleen voor de jongens, want ik gebruik deze tegenwoordig voor fitness boxing. Een training die ik mocht reviewen. Wat dit is en of het bevalt, lees je hier.

Thuis sporten

Ben je het zat om je blauw te betalen aan de sportclub of om het yogamatje onder het stof vandaan te halen en te puffen op de grond? Waarom kies je niet voor het sporten thuis. Bijvoorbeeld met de game Fitness Boxing voor de Nintendo Switch, Dit spel leert je boksbewegingen terwijl je danst op instrumentale popmuziekhits, met je favoriete personal trainer: what’s not to love?!

Fitness Boxing voor de Nintendo Switch

Met zijn vieren spelen we vaak Super Mario Party  op de Nintendo Switch. Ook zijn de jongens wild enthousiast over het Nintendo Labo voertuigen pakket en LEGO undercover. Bij Gamen denk ik eigenlijk snel aan stilzitten voor de TV. Maar niets is minder waar. Ik mocht Fitness Boxing reviewen en vertel hier graag over of dit een beetje bevalt. Fitness Boxing is een spel voor de actievelingen onder ons. Met de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch in je hand kan je stoten, ontwijken en squatten in boksgebaseerde workouts. Dagelijkse trainingssessies duren tussen de tien en de veertig minuten en bieden zowel laag- als hoogintensieve workouts aan, waarna je meteen een inschatting van verbrande calorieën krijgt voorgeschoteld. Daarbij heb je dus niets anders nodig dan een sportoutfit en de Nintendo Switch om meteen aan de slag te gaan.

Je kan er ook mee naar buiten

Nog meer motivatie nodig bij het trainen? Je kan uit je eigen team van getalenteerde trainers kiezen en hun looks bepalen aan de hand van verschillende outfits. Hier heb ik zelf geen belangstelling voor, maar kan me voorstellen dat het best leuk kan zijn dit helemaal naar eigen keus te maken. De keuze uit muziekhits en trainingen groeit naarmate je vordert in het trainingsprogramma. Een interactieve, actieve game voor wie op zoek is naar een échte, uitdagende workout in de woonkamer, buitenshuis of onderweg. Want de Nintendo Switch kan je gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Hoe gaat het sporten mij af

Mijn knie is beschadigd en ik loop maar weinig zonder pijn. Ik mag niet meer hardlopen en mis het bewegen wel. Niet alleen merk ik aan mijn lichaam dat ik minder sport. Ik ben zeker wat zwaarder geworden het laatste jaar. Maar ook geestelijk merk ik dat ik sporten mis. Sporten maakt mijn hoofd leeg. Het is lastig om een sport te vinden, waar ik mijn knie niet belast en eigenlijk hoopte ik dat dit met Fitness Boxing wel zou lukken. Nu had ik had natuurlijk ook zelf wel in kunnen zien, dat ook dit een belasting zou zijn voor mijn knie. Sinds ik Fitness Boxing op de Nintendo Switch heb staan, sport ik drie a vier keer per week. Ik trek mijn sport kleding aan, zet de Nintendo aan en begin. Het ideale van dit programma is, dat je kan trainen wat je wilt, de tijd van de training aan kan passen en je calorieën verbruik bij kan houden. Zelf doe ik nu een work out voor mijn gehele lichaam, maar je kan ook kiezen voor het extra trainen van je armen, benen of core. Ik begin elke keer met een korte warming up en eindig met een cooling down. Ik probeer tijdens het trainen mijn knie te ontlasten, maar dit is lastig. Wel merk ik dat ik mijn core goed train door het vele twisten en draaien en mijn armen natuurlijk helemaal met al die stoten.

Instructeur

De training wordt gegeven door een fictieve instructeur, die aangeeft hoe je moet staan, hoe je moet stoten en bewegen. Er komen steeds nieuwe stoten bij als de Jab, Straight, super cut en hook. Gedurende de training gaan de combinaties die je maakt steeds sneller en langer. Het is dus echt aanpoten tijdens de training. Je kan stoten oefenen en de instructeur geeft precies aan welke stoten je goed doet en welke minder. Je speelt cadeaus vrij waardoor je meer muziek vrij speelt of kleding voor de instructeur. De eerste week had ik flinke spierpijn in mijn armen, maar dat was daarna wel over. Zelf kies ik voor een training van ongeveer 17 minuten, dit kan je echter helemaal naar eigen zin en inzicht aanpassen.

Review

Ondanks dat de knie klachten aanhouden (en wat had ik eigenlijk anders verwacht) ben ik zeer tevreden over de training. Ik train maar een minuut of 17 per keer, maar kan dit aanpassen wanneer ik wil. De oefeningen die ik doe, zijn zwaar, maar goed te doen. Je ‘stoot’ op instructie en timing en ziet meteen in beeld; perfect, ok of miss. Het is behendigheid, snelheid en timing waar je op traint en door de stoten leer je je hele lichaam te gebruiken. Fitness Boxing is ideaal wanneer je thuis wilt sporten.

Fitness boxing koop je bij de eshop of op Bol.com

Heb jij wel eens gesport via een programma op tv of tablet?

foto’s lodiblogt/ Nintendo/ product ontvangen
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. Laura zegt:

  Goed bezig! Klinkt leuk

 2. zegt:

  Wauw, klinkt goed zeg! Is er niet ergens een mogelijkheid beschikbaar om blessures of ander leed in te geven? Zodat daar rekening mee wordt gehouden in de training?

  1. zegt:

   Ik heb het niet gezien, maar ga eens kijken, thnx voor de tip!

 3. Marieke zegt:

  Klinkt goed zeg! De deur uit om te gaan sporten is ook niet echt wat voor mij 😉

 4. Balou zegt:

  sporten is echt totaal niet mijn ding, ik wil mezelf voor gaan nemen om meer te gaan wandelen. Wel een goed manier voor jou, leuk!

 5. zegt:

  ah klinkt goed, ik heb het met mijn wii heb ik zo’n balance bord enzo. Best grappig! Goed alternatief!

 6. Wat een idee! Vergt wel zelfdiscipline als je in je eentje aan de gang gaat. Maar ja, dat doet hardlopen ook.

  Gelukkig kan ik met mijn SI-klachten toch nog wekelijks 2 ommetjes lopen van ca. 15 minuten, ben zelf erg fan van de buitenlucht.

  1. zegt:

   Ik wil ook meer naar buiten toe, merk dat dit gewoon het fijnste is.

 7. zegt:

  Tof! Wij hebben ook zo’n Switch dus deze moet ik zeker eens bekijken als we nog eens in de winkel zijn. Een beetje extra sport kan zeker geen kwaad en als het op deze manier kan… Graag dan!

  1. Inno zegt:

   Er is een demo beschikbaar in de eShop.

   1. zegt:

    dat klopt, dat is een hele goede!

 8. Ik doe dat boxen wel eens met een youtube filmpje maar dit lijkt me helemaal superleuk! Ik zou er bijna een Nintendo switch door willen.

 9. zegt:

  Klinkt goed!! En ideaal dat dit kan in je eigen huis en wanneer je wilt. Nergens van afhankelijk.
  Ja ik heb vroeger geregeld voor de tv gestaan met de videofilms van Tea Bo haha Billy Blanks. Geweldig om te doen!!

 10. zegt:

  Grappig! Zelf ben ik liever iemand die buiten sport. Maar dit is wel erg handig voor koude dagen

 11. zegt:

  Ook voor kinderen is het super leuk en die zullen ook veel eerder de instructeur anders kleden enzo 😉

 12. Ik heb trouwens sowieso het gevoel dat je dankzij internet tegenwoordig steeds makkelijker en leuker thuis kunt sporten! Ideaal vind ik dat.

 13. Wat leuk zeg. Lijkt me ontzettend leuk om te doen. Een ideale oplossing als je niet naar de sportschool wilt.

 14. Ik vind het super dat je een manier hebt gevonden om te blijven bewegen, en dat gewoon thuis.
  Denk je dat je dit lang gaat volhouden?

 15. zegt:

  Dat lijkt me leuk! Wij zijn aan het sparen voor een Nintendo Switch… we hebben alleen wel houten vloeren, dus moet rustig aan doen haha.

 16. Een goede manier om fit te worden inderdaad, gewoon vanuit huis. Ik zou het graag proberen!

 17. zegt:

  Nee, al ben ik erg benieuwd naar ‘yoga with Adrienne’. Mijn vriendin is er lyrisch over. Voor mij werkt het vooralsnog het beste om wel naar de sportschool te gaan. Daarentegen heb ik mijn voorkeurslessen en als ik ziekig ben – zoals nu – dan heb ik ze dus gewoon gemist. Ik sport het liefst in de ochtend en dus zijn mijn opties beperkt. Dus het klinkt toch wel als een optie. Alleen hebben wij geen Nintendo, dus wat jij doet lukt niet…

  1. zegt:

   Yoga en pilates heb ik ook wel gedaan, ook erg leuk trouwens.Ik ben juist weer geen type voor de sportschool en vind het thuis ideaal.

 18. zegt:

  Het is echt een aanrader, zelf sport ik elke keer 17 minuten, maar je kan ook makkelijk langere trainingen doen. Ik vind het zelf ideaal.

 19. ik denk dat ik persoonlijk toch eerder zou kiezen voor de sportschool. ik ben bang dat ik de discipline niet heb om het vol te houden

 20. zegt:

  Lijkt me super leuk om dat zo thuis te doen, als je buitensporten niet kunt doen. Ik zou ook eens wat meer moeten doen haha.

 21. Ontzettend gaaf spel! Ik probeer wekte sporten maar op de een of andere manier komt het er maar niet van. Jij bent goed bezig!

 22. Wat een onwijs leuk idee om op die manaier te trainen! Je geeft mij meteen inspiratie om ook op een leuke manier te gaan sporten. Lijkt me zeker leuk om dit een keer te gaan proberen!

 23. Misschien iets dat wij ons ook moeten aanschaffen. Dan sporten we misschien net iets meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept