Thuis fitnessen, wat heb je nodig aan spullen

Thuis fitnessen, wat heb je allemaal nodig?

Wil jij aan je conditie werken, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, dan is thuis fitnessen natuurlijk de ideale oplossing. Thuis sporten kan je in je eigen tijd doen, wanneer het jou uitkomt. En je kan zoveel fitness atributen gebruiken als je wilt.

Ik wil meer bewegen, maar weet niet hoe

Je wil meer bewegen, maar hebt geen zin om naar de sportschool te gaan, buiten hard te lopen of in groepsverband bezig te zijn. Maar je wil wel iets doen om aan je gezondheid te werken. Thuis fitnessen kan dan de oplossing zijn. Je kan thuis sporten wanneer jij zin hebt, wanneer jij tijd hebt en hebt altijd jouw favoriete muziek op de achtergrond. Win-win dus!

Wat heb je nodig voor thuis fitnessen

Wat heb je allemaal nodig wil je thuis fitnessen? Dat is natuurlijk heel verschillend per persoon, de een heeft alleen een springtouw nodig en gebruikt flessen gevuld met zand als gewichten en de ander wil het liever professioneler aanpakken en koopt een hometrainer, oplader voor Kettler hometrainer, roeitrainer, fitness bal, kettlebell en TRX.

Heb jij de ruimte in huis

Jaloers ben ik op mensen die de ruimte hebben in huis om al hun fitness spullen ook daadwerkelijk neer te zetten en te laten staan. Toen de jongste nog klein was, kon ik thuis fitnessen in de ‘logeerkamer’ waar we een hometrainer en roeitrainer hadden staan. Een paar jaar geleden stond deze hometrainer in de woonkamer toen ik moest revalideren na knieproblemen en ook de TRX hing aan de trap naar de eerste verdieping. Puur omdat ik geen andere ruimte had om te trainen en op zich is het ook geen probleem om de kettlebell even naar beneden te halen of de hoelahoep, maar makkelijk is het natuurlijk wel wanneer je alles bij elkaar hebt staan in een ruimte.

Denk aan je lichaam

Ben je lekker aan het fitnessen geweest, denk dan ook even aan jezelf en denk aan je lichaam. Na het sporten kan je wel een massage gebruiken. Heel prettig is wanneer je hiervoor de Massage gun gebruikt. Wat maakt zo een Massage gun nou zo fijn? Het geeft trillingen af die ervoor zorgen dat je spieren ontspannen en dat jouw doorbloeding verbetert en zo spierpijn tegen gaat. Vergeet niet een Massage gun oplader en jij hebt hier elke keer na het sporten plezier van.

De voordelen van thuis sporten

Nog even alles op een rij

  • koop goede sportkleding voor jezelf, niet alleen zit dit beter, het staat ook leuk!
  • Zorg voor goede sportschoenen
  • zet een leuk opzwepend muziekje op, dat sport altijd beter
  • zoek online naar leuke fitness video’s
    • Sarah Liegmann heeft fijne work-out video’s
    • growwithjo is een super enthousiaste dame die work-outs van 15 minuten heeft. Leuk om te volgen!

Begin vandaag nog met bewegen

Bewegen is zo ontzettend belangrijk. Nu zijn we de afgelopen jaren veel meer gaan wandelen, maar oefeningen doen, rekken en strekken of thuis fitnessen is ook heel belangrijk. Juist door iets te doen wat jij leuk vindt, hou je het lang vol en dat is zo ontzettend belangrijk. Kies jouw sport, kies jouw oefeningen en bewegingen. Zoek de muziek uit en ga aan de gang!

foto gratis afbeelding van lifestylehack via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept