Ring Fit Adventure- Nintendo Switch. Sport je fit

Ring Fit Adventure

Bij gamen denk je al snel aan op de bank zitten, consoles in de hand en verder niks doen.. Daar komt echter verandering in. Sinds kort heeft de Nintendo Switch een nieuw fitness spel ‘Ring Fit Adventure’. Doe je hardloopschoenen aan en sport mee.

Meer Sportieve spellen op de Nintendo Switch

Met het vele thuiswerken tegenwoordig merk ik dat ik minder beweeg, ook kan ik door knieklachten niet meer hardlopen en wil eigenlijk een betere conditie opbouwen zonder te sporten. Nu doe ik nog wel wat zo wandel ik veel en train mijn armen met de Nintendo Switch fitness Boxing game. Met de Boxing game leerde ik eigenlijk voor het eerst dat de Nintendo Switch niet alleen voor de kinderen leuk is, maar ook voor mij.

Ring Fit Adventure houdt je in beweging!

Nu komt Nintendo met een nieuwe sportief spel. Namelijk Ring Fit Adventure. Ring Fit Adventure is een fitness-videogame voor de Nintendo Switch! Pak de Ring-Con erbij, doe de beenband om en beleef een avontuur vol fitnessoefeningen! Ontdek een kleurrijke fantasiewereld en versla een krachtpatser van een draak en zijn onderdanen door allerlei oefeningen te doen. Jog op de plaats om door grasvlakten te rennen, voer oefeningen uit om vijanden aan te vallen en vul je energiemeter aan met yogaposes.

Ongeacht je fitnessniveau, doelstellingen en tijdsschema kan je trainen met de Ring-Con en beenband. Deze extra’s die je allemaal in een koopt, meten al je bewegingen en vertalen die naar acties in de game. Er zijn minigames en je kan je eigen work-out samen stellen. Ring Fit Adventure is een sportief plezier voor iedereen.

Het avontuur aangaan

In het avontuur moet je het tegen monsters opnemen door te kiezen uit meer dan 60 fitnessoefeningen. Er zijn 100 parcours in meer dan 20 gebieden. Tijdens de training krijg je opdracht om squats te doen, je buispieren te trainen of andere oefeningen. Doe je een goede yoga pose? Dan beschadig je een vijand.

Tegen anderen spelen

Je kan ook tegen anderen spelen. Dit doe je door de Ring-Con door te geven aan een ander. Je kiest uit 12 minigames. Ook kan je een eigen work-out samenstellen en daarbij oefeningen en minigames combineren om je echt in het zweet te werken. Je kunt zelfs je prestaties bijhouden met geschatte statistieken door de ingebouwde infrarood-bewegingscamera van de rechter-Joy-Con te gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld een schatting worden gemaakt van je hartslag of van de hoeveelheid calorieën die je tijdens een work-out hebt verbrand. Niets staat je meer in de weg om je doelstelling te behalen!

De jongens springen en rennen met de Ring Fit Adventure

De jongens hebben jaren gevoetbald, aan atletiek gedaan en nu klimmen ze. Ook lopen ze af en toe hard en fietsen ze mee met mijn man, als hij gaat hardlopen. Overdag zitten ze veel, op school, maar ook thuis. Ze mogen elke dag een half uur tot uur gamen. Een beetje beweging is dus helemaal niet verkeerd. Op 18 oktober werd de Ring Fit Adventure geïntroduceerd in Nederland en diezelfde dag kregen wij het spel in huis. Ze wilden het meteen proberen en waren gelijk enthousiast.

De eerste keer dat je begint krijg je uitgebreid uitleg. Je leert hoe je de Ring-Con en beenband moet gebruiken en hoe het sporten gaat. Je vult je leeftijd in, training capaciteit en er wordt voor jou een speciaal training opgezet. Tijdens de training word je constant geattendeerd op goed water drinken en te rekken en te strekken.

Ring Fit Adventure Nintendo Switch

Zware oefeningen in speelstijl

Het is super zwaar, je rent, doet squats, traint je buikspier en je armen. Tijdens het sporten vecht je tegen draken, ren je langs de bergen en heuvels en ondertussen pak je muntjes op door de Ring-Con te bewegen. Doordat je kijkt naar een fictief persoon heb je niet door dat je aan het sporten bent, maar dat ben je zeker wel en zweten is het ook.

Ik blijf aanwezig als de jongens de Ring Fit Adventure spelen, dit wordt ook aangegeven als je het spel start. Maar eigenlijk kunnen ze, qua kans op blessures, niets verkeerd doen. Door de Ring-Con en de beenband wordt alles zo gemonitord dat je te horen krijgt als je een beweging verkeerd doet.

Ring Fit Adventure Nintendo Switch

Is Ring Fit Adventure ook iets voor mij?

Ik mag mijn knie niet te veel buigen dus het hardlopen met de Ring-Con en beenband is niks voor mij. Maar toch kan ook ik sporten met Ring Fit Adventure. Er zijn verschillende manieren om te trainen. Ik pak niet de volledige training, maar de losse oefeningen. Deze kan ik zelf uitzoeken en gewoon uitvoeren. Daarnaast kan ik oefenenen door bewegingen uit de game gewoon achter elkaar te plakken in een trainingsset.

Sporten is fijn op deze manier

De trainingen in de game voelen ongeacht de speelstijl intens aan. Ik vind het trainen met de Ring Fit Adventure erg fijn. Ik kan het in mijn eigen tijd doen, op mijn eigen niveau en het is ontzettend stimulerend om met de Ring Fit Adventure te trainen. Door de been band en de Ring-Con heb je echt het idee, dat je een persoonlijke trainer hebt, hij geeft je namelijk aanwijzingen, stimuleert je tot door gaan en helpt je door de oefeningen heen. Wat mij betreft een aanrader! Let daarbij ook op dat je gezond eet, het is natuurlijk een samenwerking van gezond eten en bewegen.

Wil je meer games voor de Nintendo Switch die juist voor volwassenen zijn? Dan is Dr. Kawashima’s brain trainer misschien ook wel iets voor jou.

Benieuwd geworden naar dit spel? Klik dan hier voor het product.

Ring fit spellen, sport je fit met dit Nintendo spel.
Gebruik de Ring- Con om thuis te sporten

Sport jij wel eens thuis?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer reviews over games voor de Nintendo Switch:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Ik koop heel bewust niet van dit soort dingen en sport ook niet thuis. Ik wandel of fiets elke dag. Dat is omdat het goed voor me is, maar het is vooral zo goed voor me omdat ik dan heerlijk even buiten ben. Ik ben bang dat ik veel minder naar buiten ga als ik (ook) thuis zou gaan sporten, dus daarom kies ik er bewust voor om dit soort dingen niet in huis te halen. Voor wie het geen probleem vindt om binnen te sporten is dit wel echt een geweldig iets uiteraard!

  1. zegt:

   Dat is heel verstandig van je Naomi, ik loop ook bewust mijn rondje buiten elke dag!

 2. Ik zit hier met een verstuikte enkel waardoor ik niet kan hardlopen en voel nu nog meer mee met jou en je knie Lodi. Ik kan me zo goed voorstellen dat je het hardlopen mist! Ik mis het ook, ook al behelp ik me nu met youtube workouts voor mijn buik en zo.

  Mijn jongste zoon heeft een Switch dus ik zal me eens verdiepen in de mogelijkheden.

  1. zegt:

   Sterkte Nicole, wat vervelend. Ik mis het hardlopen zo, dus ik grijp elke mogelijkheid tot bewegen aan.

 3. zegt:

  Toen de kinderen klein waren hadden we een WI, waaraan je ook verschillende spellen en sporten kon koppelen. Voor een tijdje was dat leuk. totdat het begon te vervelen omdat ze het halve huis en de TV overnamen.

  1. zegt:

   Ik begrijp wat je bedoelt, ik zei al; we zouden eigenlijk een fitness kamer moeten hebben, waar ze ( en ik) hun gang kunnen gaan.

 4. Echt onwijs tof om dit bij jou te lezen! Ik ben er ook door gezwicht en probeer op deze manier weer ietwat fit te worden! We hadden geen Switch maar ben het toch aan het overwegen! thnx voor het delen

 5. als het lukt om op deze manier in beweging te komen of te blijven is het helemaal prima toch?!

 6. zegt:

  Dat ziet er leuk uit! Het lijkt erg veel op een Pilates ring. Ik gebruik die ook veel in mijn lessen. Mijn leerlingen noemen dat een martel werktuig haha!

 7. Jouvence zegt:

  Wat leuk gevonden! Ik doe thuis aan yoga en dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept