Sporten- Na de vakantie weer fanatiek aan de slag

sporten

Kijk jij er ook altijd zo tegen op, om na de vakantie weer te gaan beginnen met sporten, want alhoewel je in de vakantie waarschijnlijk wel sportief bezig zal zijn, zal er misschien ook wel meer gegeten en gedronken worden. Tijd om het snel weer op te pakken.Maar hoe doe je dat op een leuke manier?

Sporten en weer beginnen

Sport jij thuis, dan is de schoolvakantie een lastige periode om te sporten. Met de kinderen die rond rennen in huis, is het lastig concentreren, maar ook om jezelf op te laden te gaan sporten. Dus even wachten tot ze weer naar school gaan is dan helemaal niet raar. Maar wat kan je thuis nu allemaal doen om te bewegen en om die extra vakantiekilo’s misschien weer kwijt te raken.

Niet meer zo streng geweest

Thuis kan je bijvoorbeeld de Bikini Body Guide van Kayla Itsines doen. Dit is 3 keer per week dertig minuten puur in het zweet werken. Wat is nu die Bikini Body Guide? Deze manier van sporten bestaat uit 3 x per week sporten en 2-3 keer per week een LISS en/of HITT training. De blokken zijn onderverdeeld in twee keer 12 weken.  Veel afwisseling waarbij zowel de spieren als radio getraind wordt.

Lees ook: Mijn ervaringen met de Bikini Body Guide

Hoelahoepen

Nu kan je naast deze trainingen en de LISS en HITT oefeningen, dus 2 x per week een minuut of 35-40 wandelen en een keer per week hardlopen. Ook andere sporten doen. Denk eens aan hoelahoepen. Makkelijk om thuis te doen, leuk met een muziekje aan en je doet dit zo even makkelijk tussendoor. Zoek online naar leuke filmpjes op YouTube, die je kan volgen. En probeer ook eens lastige oefeningen te doen, je zal zien, oefening baart kunst.

Schema’s maken

Om jezelf weer aan de afspraken van het sporten te houden kan je elke week een schema voor jezelf maken, wanneer je wat gaat doen. Daarnaast is het ook fijn om hierbij gezond te eten en vergeet dan ook de gezonde lunches niet.

Lees ook: Waarom hoelahoepen zo leuk is om te doen

Ik ben weer vol van plan het sporten vol te gaan houden. Doe jij met me mee?

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Ik hoorde van een buurvrouw ook dat ze was aangekomen in de vakantie. Zelf ben ik gewoon stug doorgegaan met dagelijks hardlopen, omdat ik dat ritme fijn vind.

  1. Dat vind ik knap hoor! Het niet sporten is ook absoluut een punt van geen doorzettingsvermogen van mijn kant. Ik had zo kunnen hardlopen zodra de man thuis was, maar dat deed ik niet. Ik moet het nu echt weer opbouwen en baal daar eigenlijk een beetje van.

 2. Sterkte! Ik moet ook weer de motivatie vinden om te beginnen…

  1. Hier was het ‘de jongens gaan weer naar school’ ook wel echt een stok achter de deur moet ik zeggen.

 3. zegt:

  Oh ja ik moet ook weer beginnen maar bij mij was de stop iets langer dan 6 weken haha. Maar ik ga wel beginnen!

  1. You go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept