sporten
Gezondheid

Sporten- na de vakantie weer beginnen

Na de vakantie weer beginnen met sporten, want alhoewel je in de vakantie waarschijnlijk wel sportief bezig zal zijn, zal er misschien ook wel meer gegeten en gedronken worden. Tijd om het snel weer op te pakken.

Sporten en weer beginnen

Wanneer de kinderen thuis zijn tijdens de vakantie lukt het vaak niet om te blijven sporten. Vooral niet wanneer je thuis sport. Het is ideaal om dit thuis te doen, omdat je jouw eigen tijd in kan delen. Thuis kan je bijvoorbeeld de Bikini Body Guide van Kayla Itsines doen.Dit is 3 keer per week dertig minuten puur in het zweet werken. Dit doe je gewoon thuis en al is het lastig om in de vakantie te doen, na de vakantie kan je natuurlijk weer fris en fruitig beginnen.

Niet meer zo streng geweest

De  Bikini Body Guide bestaat uit meer dan alleen 3 x per week sporten. Je zou er ook 2-3 keer per week een LISS en/of HITT training bij moeten doen. De blokken zijn onderverdeeld in twee keer 12 weke.  Voor een gezond lichaam is niet alleen de spiergroepen trainen goed, maar is juist cardio ook heel belangrijk. Afwisselend sporten dus.

Hoelahoepen

Nu kan je naast deze trainingen en de LISS en HITT oefeningen, dus 2 x per week een minuut of 35-40 wandelen en een keer per week hardlopen. Ook andere sporten doen. Denk eens aan hoelahoepen. Makkelijk om thuis te doen en je doet dit zo even tussendoor.

Schema’s maken

Om jezelf weer aan de afspraken van het sporten te houden kan je elke week een schema voor jezelf maken, wanneer je wat gaat doen. Daarnaast is het ook fijn om hierbij gezond te eten en vergeet dan ook de gezonde lunches niet.

Toch ben ik weer vol van plan het sporten vol te gaan houden. Doe jij met me mee?

foto pixabay

6 thoughts on “Sporten- na de vakantie weer beginnen”

    1. Dat vind ik knap hoor! Het niet sporten is ook absoluut een punt van geen doorzettingsvermogen van mijn kant. Ik had zo kunnen hardlopen zodra de man thuis was, maar dat deed ik niet. Ik moet het nu echt weer opbouwen en baal daar eigenlijk een beetje van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *