hoelahoepen is ontzettend leuk en sportief
Gezondheid

Hoelahoepen- Leuke manier van bewegen

Bewegen met een fitness hoelahoep. Op fitness gebied vind ik het altijd leuk om uit te zoeken of trends nou werken of niet. Toen ik de hoelahoep kocht was er nog weinig informatie of het hoelahoepen je buikspieren sterker zouden maken en je taille slanker. Ik probeerde het uit.

Hoelahoepen is zwaar

Toen ik de hoelahoep thuis had, begon ik fanatiek te oefenen, de eerste vijf dagen waren zwaar. Om alleen al dat ding twee minuten te laten draaien lukte me maar net en mijn heupen waren blauw van de plekken en het deden zeer. Ik stopte een paar dagen en ging na een paar dagen weer rustig opbouwend verder.

Bikini Body Guide

Ik bouwde rustige een schema op tot ik op 20 minuten zat. Maar toen kwam de klad er in. Ik vond een nieuwe fitness trend en begon fanatiek met de Bikini Body Guide (BBG) waardoor de hoelahoep een stoffig artikel in de hoek van de slaapkamer werd.

Instagram challenge

Tot ik op Instagram een mede blogger zag die aan het hoelahoepen was. Ik werd hierdoor geinspireerd en nadat meerdere vrouwen reageerde, bedacht deze blogger dat we met zijn allen een challenge aan zouden gaan. Op 1 juni begonnen we. Iedereen doet zijn eigen tempo en eigen idee.

Oefenen via YouTube

Op 1 Juni haalde ik mijn hoelahoep onder de stof vandaan en ben weer van start gegaan. Eerst rustig met 5 minuten bewegen en rustig aan opbouwend. Van pijn of blauwe plekken heb ik geen last gehad. Wel heb ik deze keer meerdere filmpjes opgezocht op YouTube. Via deze filmpjes leer je meer bewegen, hem ook anders te gebruiken en ik zelf vind het leuk om ‘iemand’ te volgen tijdens het hoepen. Op Facebook hebben we een groepje met de dames die mee doen met deze challange, en we houden elkaar op de hoogte van het hele gebeuren.

‘Helpt’ het voor een slanke lijn

Laatst las ik ergens dat het niet wetenschappelijk bewezen was dat je af zou vallen van hoelahoepen. De taille zou in centimeters wel minder worden, maar het vetpercentage bleef hetzelfde. In een ander artikel van de Margriet las ik dat het goed is voor je buikspieren. Je taille en heupen worden er slanker van als je het een paar keer per week doet. Dus ideaal als je zwembandjes hebt. Daarnaast maakt dit bewegen je soepeler, heb je minder snel last van lage rugpijn en vermindert het spanning. En tot slot: je verbrandt er ook nog eens veel calorieën mee. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Wisconsin dat je met een half uurtje hoepen gemiddeld zeven calorieën per minuut verbrandt.

Zelf een hoelahoep aanschaffen? Kijk hier voor producten

Bewegen is altijd goed voor je

Ik denk dat ik deze onderzoeken beide in gedachten hou. Het feit dat je veel beweegt met hoelahoepen is in ieder geval goed voor het verbranden van calorieën. Ik hoef er de deur niet voor uit, kan eventueel hoelahoepen bij mijn favoriete televisie programma en is altijd beter dan stil zitten. Ook het ‘samen doen’met andere dames, vind ik erg leuk en stimuleert en motiveert mij om ook na Juni door te gaan met hoelahoepen.

Lees ook: De hoelahoep challenge

Doe jij al aan hoelahoepen? Hoe lang hou jij het al vol?

foto pixabay

18 thoughts on “Hoelahoepen- Leuke manier van bewegen”

  1. Ik ook! Maar gelukkig heb ik daar met hoelahoepen weinig problemen mee 🙂 Zeker proberen hoor, het is zo lekker om even 10-20 minuten op deze manier te bewegen.

  1. Wauw Marge respect! Ik zit nu op 20 minuten maar het voelt dat ik absoluut verder kan. Op 1 juni mijn buik en taille gemeten, ben benieuwd of ik resultaten ga zien 🙂

 1. Dit bericht komt als geroepen!
  Onlangs had iemand het erover op mijn blog dat ze zo’n baat had bij de hoelahoepen. ze zei dat ’t de lijn zeer ten goede kwam. Ik besloot toen om ook een hoelahoep te gaan halen (want ik wil ook wel wat meer in vorm raken), maar inmiddels is het helemaal uit mijn gedachten gegaan. Ik denk dat ik morgen eens ga kijken voor zo’n hoepeltje!

 2. Ja, ik doe het ook al een tijd. Ik kocht mijn hoepel vorig jaar maar ben dit jaar pas echt goed aan de slag gegaan.

  Op mijn blog over hardlopen staat vandaag een post over mijn hoela hoep ervaringen.

  1. Ik ben met dit filmpje begonnen https://youtu.be/3M7XTPGpkVA Bianca. Moet wel zeggen oefenen baart kunst. Ik kon het hier de eerste keren geen minuut volhouden met die hoep omhoog houden. Nu na een paar maanden doe ik 20 minuten achter elkaar, kon dit zelf ook niet bedenken hoor. Ik doe het wel maar 1 kant op, de andere kant op gaat voor geen meter!

 3. Ik heb ooit een workshop gedaan met een danshoepel en zelfs daar kreeg ik blauwe plekken van! Het hoepelen vind ik wel leuk om te doen, maar ven bang dat ik straks zo’n ding aanschaf en mijn lijf het toch niet zo leuk vindt. Aan de andere kant: ik doe aan buikdansen: ook goed voor de taille en calorieën verbranden en ik krijg er geen blauwe plekken van.

  1. Ik zelf vind het echt erg leuk om te doen. Ik heb de mijne volgens mij gekocht via Fitnesshoelahoep.com en heb de 1.8 kg, maar je kan ze online bij verschillende sites vinden.

 4. Oké, oké. Ik ga weer aan de slag met de hoelahoep. Ik ben stiekem gestopt door de blauwe plekken, maar het was eigenlijk wel leuk en goed te doen tijdens serietjes kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.