Bananen Milkshake- gezond, makkelijk en snel recept

een makkelijk en snel recept voor een bananen milkshake

Een bananen milkshake, heerlijk! Maar ook ik denk aan de lijn en daar waar ik voorheen een milkshake zou maken met roomijs, maak ik het nu op een super gezonde manier. De smaak is net zo lekker. En zo gemaakt!

Genoeg fruit eten

Door de weeks komen we allemaal goed aan onze melkproducten en hoeveelheid fruit. In de morgen beginnen we standaard met muesli en melk of yoghurt, fruit gaat met de jongens mee als tien uurtje en ook thuis eten ze vaak nog een appel of peer. De weekenden zijn hier thuis problematischer met gezond eten. Vaak vergeet ik melkproducten, we ontbijten later ( met brood) en het tienuurtje wordt vaak overgeslagen. Normaliter maak ik niet zo snel een smoothie. Het is gezond, maar ik ben meer van een stuk fruit zo eten. Ik ben meer van het fruit eten dan drinken. Echter in de weekenden maak ik dus uitzonderingen. Om toch aan onze hoeveelheid fruit te komen maak ik een smoothie of – met warmer weer- een milkshake en dan is de bananen milkshake favoriet.

Lees ook: havermoutbrood met banaan

Invriezen maar die bananen

Eigenlijk zou je nu gewoon al het een en ander aan fruit in moeten vriezen. Hier staat tegewoordig standaard een bakje met gesneden banaan in de vriezer, klaar om een bananen milkshake te maken. Natuurlijk zijn de diepvries fruit die je in de winkel koopt ook prima te gebruiken.

Snel en makkelijke een Milkshake maken

Het is super simpel: doe bevroren fruit in de blender. Doe hier melk bij en blenderen maar! Hup, je bananen milkshake is klaar. Dit kan met wat ik vaak doe) banaan. Ik gebruik dan 1 banaan voor 2 milkshakes. Maar je kan natuurlijk alle diepvries fruit gebruiken die in je vriezer ligt.

Op zoek naar keuken apparatuur? Kijk hier voor producten

Welke fruit gebruik jij voor je milkshake?

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Esmeralda zegt:

  Ik eet geen bananen meer en melk laat ik ook al een aantal jaar staan, maar lijkt me heerlijk!

  1. zegt:

   Gebruik je helemaal geen zuivelproducten? Deze milkshake is echt heerlijk!

 2. Linda zegt:

  Banaan is echt mijn favoriet om een milkshake te maken!

  1. zegt:

   hier ook!

 3. Ik vind banaan op zich heel smerig, maar bananenijs vind ik heerlijk. Dus deze milkshake lust ik denk ik ook wel! Dank voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept