Eten en drinken Lunch Ontbijt Tussendoortjes

Recept: Havermoutbrood met banaan, makkelijk en lekker

Dol ben ik op bakken, vooral brood, muffins en koekjes zijn mijn favoriet. Nou had ik al een langere tijd geen brood meer gebakken toen ik dit recept tegen kwam. Havermoutbrood met banaan. Alle ingrediënten had ik in huis en het het brood stond echt binnen tien minuten in de oven. Makkelijk en hartstikke lekker!

Heel Holland Bakt

Wanneer ik naar een programma als Heel Holland Bakt kijk, ben ik altijd een beetje jaloers, zoveel moois als uit hun handen komt. Zoveel werk ook als ze aan de opdrachten hebben, daar neem ik zelf de tijd nooit voor. Ik bak wel eens een taart, maar dan zijn dit de simpele taarten als boterkoek of appeltaart. Bananen muffins of muesli repen, die zijn meer aan mij besteed. Voordeel van deze havermoutbrood met banaan is dat het snel gemaakt is. Ik kon dus makkelijk even tussendoor maken en het was net op tijd klaar voor de lunch. Heerlijk!

Havermoutbrood met banaan

  • Bereidingstijd        40-45 minuten
  • Voorbereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 130 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • een zakje vanillepoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • kaneel 1 theelepel
  •  rozijnen 1 handje
  • walnoten ( klein gehakt)1 handje

En nu bakken maar

Het maken van een havermoutbrood met banaan is super makkelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in. Doe de havermout, banaan en eieren in een blender en voeg de vanille, bakpoeder en kaneel toe. Meng dit tot een glad beslag.

Giet het mengsel in het bakblik. Voeg vlak voordat het de oven in gaat de rozijnen en walnoten toe, dan zakken deze niet naar de bodem. En bak het brood in 40-45 minuten goudbruin.

Recept: Havermoutbrood met banaan, makkelijk en lekker

Als je zelf deze havermoutbrood met banaan heb gemaakt, laat je me weten wat je er van vond!

Meer met havermout: Gezond ontbijt, zelf granola maken

handtekeningklein

foto lodiblogt
Dit recept is afkomstig uit het boekje Healthy Havermout van gezondheidsnet.nl en kent een paar aanpassingen van mijn kant.

5 thoughts on “Recept: Havermoutbrood met banaan, makkelijk en lekker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *