Havermoutbrood met banaan- makkelijk en lekker recept

Havermoutbrood met banaan, een makkelijk en snel recept

Brood, muffins of koekjes bakken is niet alleen leuk, het is ook lekker en vaak niet ingewikkeld om te maken. Net als havermoutbrood met banaan.  Makkelijk te maken en hartstikke lekker!

Heel Holland Bakt

Wanneer ik naar een programma als Heel Holland Bakt kijk, ben ik altijd een beetje jaloers, zoveel moois als uit hun handen komt. Zoveel werk ook als ze aan de opdrachten hebben, daar neem ik zelf de tijd nooit voor. Ik bak wel eens een taart, maar dan zijn dit de simpele taarten als boterkoek of appeltaart. Bananen muffins of muesli repen, die zijn meer aan mij besteed. Voordeel van deze havermoutbrood met banaan is dat het snel gemaakt is. Ik kon dus makkelijk even tussendoor maken en het was net op tijd klaar voor de lunch. Heerlijk!

Gezond met havermout

Havermout zo vind ik niet zo heel erg lekker, wel maak ik er overnight wat van of bak er graag mee. Recepten met havermout zijn vaak hartstikke gezond en door dit brood zoet te maken met banaan zoals in dit recept, vinden de kinderen het ook heerlijk.

Havermoutbrood met banaan

 • Bereidingstijd        40-45 minuten
 • Voorbereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

 • 130 gram havermout
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • een zakje vanillepoeder
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • kaneel 1 theelepel
 •  rozijnen 1 handje
 • walnoten ( klein gehakt)1 handje

En nu bakken maar

Het maken van een havermoutbrood met banaan is super makkelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in. Doe de havermout, banaan en eieren in een blender en voeg de vanille, bakpoeder en kaneel toe. Meng dit tot een glad beslag.

Giet het mengsel in het bakblik. Voeg vlak voordat het de oven in gaat de rozijnen en walnoten toe, dan zakken deze niet naar de bodem. En bak het brood in 40-45 minuten goudbruin.

havermoutbrood met banaan

Als je zelf deze havermoutbrood met banaan heb gemaakt, laat je me weten wat je er van vond!

foto lodiblogt/ gratis afbeelding via Pixabay

 
 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Ik heb ook alles in huis, dus misschien dat ik hem straks wel in de oven zet 😉

  1. Hier gaat er ook zo weer een de oven in. De kinderen vinden het ook zo lekker, hebben ze straks een stukje wanneer ze uit school komen.

 2. Emmie van de Griend zegt:

  Lekker! Dat ga ik binnenkort ook eens proberen! Bedankt voor het recept!

 3. zegt:

  Heerlijk, ik ga het recept opslaan en binnenkort maken. Ik ben geen keukenprinses maar dit kan gewoon niet mislukken!

  1. Dit gaat absoluut lukken! En zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept