Waarom kiezen voor een moederfiets?

Waarom kiezen voor een moederfiets?

Jaren geleden koos ik voor een moederfiets en al is het voorzitje nu er af, het achter zitje zit er nog op wel op en deze moederfiets blijft. Ook al worden de jongens ouder en fietsen ze tegenwoordig meestal zelf. Ik kan niet meer zonder mijn fiets en dat komt puur door het gebruiksgemak hiervan.

Huwelijks cadeau

Toen mijn man en ik elkaar ontmoette woonde we beide al lange tijd op ons zelf. Dus toen we ons huis kochten hadden we twee inboedels. Omdat we eigenlijk – alles al hadden- wisten we niet zo goed wat we onze ouders zouden vragen als huwelijkscadeau. Echter we kwamen vanuit Amsterdam en hadden allebei nog een oud stads fiets. Met de komst van de oudste besefte ik dat ik hier toch echt een vervanging voor moest vinden en dus vroegen wij onze ouders allebei voor een fiets als huwelijks cadeau. Ik koos voor een moederfiets.

Moederfiets

Ik had me van te voren goed ingelezen en wist eigenlijk wel wat ik wilde voor moederfiets. Na een paar bezoeken aan de fietsenwinkel werd het de Gazelle Bloom. Ondertussen heb ik mijn fiets al ruim acht jaar. Elke dag ben ik blij met de keuze die ik toen heb gemaakt.

Waarom is deze moederfiets voor mij zo ideaal:

 • Voor op de fiets, waar je kindje zijn handjes heeft zit een zachte rand, valt het in slaap tijdens het fietsen dan ligt je kindje zacht met het hoofdje.
 • Het stuur kan vast gezet worden met een simpele draai beweging. Hierdoor kan je makkelijk je kindje in het voor zitje zetten. Maar ook nu met zware boodschappen tassen is dit makkelijk.
 • Door de dubbele standaard kan de fiets bijna niet omvallen en staat hij stabiel wanneer je je kindjes op de fiets zet.
 • Door de vorm van de fiets zit je niet klem met je knie en het kinderzitje voor ( ideaal met mijn lange benen)
 • Ook nu nog is het een ideale fiets. Ik doe al mijn boodschappen op de fiets. Door de lage instap kan ik met volle tassen zo weg fietsen.
 • Doordat het frame dik is, voelt de fiets stabiel aan. Dit vond ik vooral fijn toen ik met beide kinderen in de stoeltjes fietste.

Ook al fietsen de jongens meestal zelf, toch blijft de fiets hier voor mij ideaal. Niet alleen omdat ik hem cadeau kreeg, maar ik heb er dagelijks veel plezier van.

Lees ook: Fietsen maar dan wel met alle gebruiksgemak

moederfiets

Heb jij een moederfiets? Waarom koos je hier juist wel of niet voor?

foto lodiblogt/ pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

 1. Alice zegt:

  Hey, wel een leuke fiets ja! Maar ik droom al lang van een Longtailbike. Dan heb je nog extra plek voor bagage én je stuurt en manoevreert net zoals een gewone fiets. Alleen de prijzen houden me nog een beetje tegen. Ik zit nu dus meestal te vloeken met het kleintje achterop, mijn handtas in het mandje vooraan en dan nog mijn laptop en zijn boekentas ergens aan het stuur. Niet echt handig dus! 🙂

  1. De longtailbike ken ik niet, maar klinkt erg fijn. De fietsen zijn echt duur, maar ik heb nu al 8 jaar plezier ervan, ik fiets er echt elke dag op en nooit geen problemen of mankementen dus dat vind ik ook wel fijn.

 2. Fijn dat hij zo goed bevalt! Die van mij was best vervelend helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept