Is het aanleggen van een grondwaterbron gunstig

s het aanleggen van een grondwaterbron gunstig? Alle voordelen op een rij.

Heb jij een tuin die je regelmatig sproeit of een vijver die gevuld moet worden? Ben jij agrariër en wil je jouw dieren water geven uit een eigen bron? Zomaar wat voorbeelden van mensen voor wie het aanleggen van een grondwaterbron gunstig kan zijn. In dit artikel zal ik de voordelen van een eigen grondwaterbron uitlichten.

Steeds warmere zomers

De zomers in Nederland zullen steeds warmer worden, er zal meer droogte zijn en hier zullen zowel particulieren als agrariërs en bedrijven problemen mee kunnen krijgen. De regenton in de tuin is al snel leeg, maar de tuin moet besproeid worden, boeren moeten hun dieren water geven en sportvelden moeten nat gehouden worden. Dit kan heel makkelijk wanneer je jouw eigen grondwaterbron hebt. Een bedrijf die een grondwaterbron aan kan leggen is Wilkon.

De voordelen van het aanleggen van een grondwaterbron

Voordat je een grondwaterbron aan laat leggen, wil je natuurlijk eerst weten of er daadwerkelijk voordelen aan het hebben van je eigen waterbron zit. Logisch, het is tenslotte nogal wat om dit aan te schaffen en aan te laten leggen. Het voordeel van een eigen waterbron is, dat je altijd over een eigen grondwaterbron kan beschikken. Dus ook bij extreme en langdurige droogte heb jij water om bijvoorbeeld de tuin te sproeien. Maar ook zorgt een bronboring voor een lagere waterrekening, doordat je veel minder leidingwater gebruikt. Je hebt altijd water bij de hand, bent minder afhankelijk van oppervlaktewater en bent dus ook minder gevoelig voor klimaatveranderingen, iets waar we nu mee te maken hebben en in de toekomst alleenmaat meer zal worden.

Een waterbron is een lange termijn besparing

Natuurlijk, de aanschaf van een grondwaterbron kost geld en voor grote bedrijven of boeren die veel water op willen pompen, zal er ook een vergunning aangevraagd moeten worden. Maar weet ook, dat de investering nu, ook voor de toekomst is. Helemaal omdat het klimaat in Nederland steeds extremer gaat worden met warmere zomers, meer droogte, maar aan de ander kant ook meer nattigheid. In vergelijking met een regenton die vol (en leeg kan raken) zal dit met een waterbron niet het geval zijn.

Is een waterbron ook iets voor mij

Een waterbron kan voor particulieren ideaal zijn om de tuin te sproeien en hierdoor te besparen op de waterrekening. Daarnaast is het goed voor het milieu, je bespaart schoon drinkwater en regenwater is beter voor de tuin omdat dit betere voedingsstoffen geeft. Maar het is ook zeker heel geschikt voor agrariërs die drinkwatervoorziening voor hun dieren willen. Daarnaast kan bluswater uit een grondwaterbron komen, maar ook sportvelden kunnen het gebruiken om velden te besproeien.

Het klimaat kan doorslaggevend zijn

We weten het allemaal, het regen vaak en veel in Nederland. Dit regenwater zakt in de grond en daar doen we vervolgens niks meer mee. Hoe goed zou het zijn om dit op te vangen en her te gebruiken. Een regenton is een oplossing, maar deze is snel vol en zomers ook snel weer leeg, terwijl de tuin droog is. Een grotere oplossing om water op te vangen is dan een grondwaterbron. Een waterbron is een investering voor in de toekomst, helemaal met de veranderingen met het klimaat. Het aanleggen van een grondwaterbron is ook zeker een kant van duurzaamheid om over na te denken.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept