Nog even op vakantie, waar is het goed vertoeven

Nog even op vakantie in de drukke decembermaand, waar kan je naar toe?

Het is koud en nat buiten en dit doet verlangen naar nog even op vakantie gaan. Dit kan natuurlijk een zonnige plek zijn, maar ook een stedentrip, wandelvakantie of gewoon even een weekendje weg, kan in de laatste maanden van het jaar heel fijn zijn. Ik geef je wat inspiratie.

Nog even op vakantie

De maand december is een gezellige drukke feestmaand en misschien niet meteen de tijd dat jij eraan denkt om op vakantie te gaan. Toch wanneer je niet verbonden bent aan schoolvakanties, is het natuurlijk heerlijk om nu nog even, zo aan het eind van het jaar, je vakantiedagen op te maken. En of je nu kiest voor een zonvakantie of juist een stad om kerstinkopen te doen, er is voor iedereen wel een top vakantie te bedenken.

Waar vind ik nu nog zonbestemmingen

Terwijl we in Nederland de straat op gaan in een dikke winterjas, sjaal , handschoenen en muts zijn er in de decembermaand zeker genoeg plaatsen waar je op het strand kan vertoeven. Zo vierde ik eens kerst op het strand in Surfers Paradise in Australië, is het in Los Angeles nu strandweer en kan je in Cabo, Mexico prima in bikini je cocktail drinken. Maar goed dit is meteen wel ver vliegen. Dichterbij vind je de zon nu nog op de Canarische Eilanden, Kaapverdië of Egypte. Hoef je niet zo heel veel zon, maar wil je wel rust, dan is Ibiza misschien wel de ideale locatie voor jouw vakantie.

Een stedentrip is in december fantastisch

Ben je dol op kerst shoppen en steden, dan is Londen of Parijs natuurlijk de place to be. Want of je nu in Amsterdam of Parijs in winterjas loopt, Parijs is toch wel even een stuk magischer met al zijn lichten en gezelligheid. Boek een hotel, stap in de auto en rij naar Frankrijk. Maar ook Londen. Wenen of Berlijn zijn natuurlijk fantastische plekken om in de decembermaand te bezoeken. Koud, ja, sfeer fantastisch! Dan maar wat vaker een lekker warme chocolademelk bestellen!

Dicht bij huis een stad bezoeken

Eigenlijk zijn alle steden in de kerstperiode leuk om te bezoeken, neem bijvoorbeeld Antwerpen. Het is hier altijd leuk om te shoppen of op een terrasje te zitten, maar in de winter en kerstperiode is het hier helemaal super gezellig. Zoek van te voren even op waar de kerstmarkten zijn en laat je onderdompelen in het kerstgebeuren.

Wandelen in sprookjesachtige omgeving

Waar de een graag de zon opzoekt, wil de ander de kou in. En logisch, want hoe mooi is het om in de sneeuw een lange wandeling te kunnen maken, skiën op prachtige plekken of lekker warm bij de open haard te zitten, met een dekentje op je schoot en warme chocolademelk in de hand. Je kan naar een populair skigebied in de Franse Alpen of iets minder populair naar de Ardèche, maar ook dichterbij is het super leuk om te wandelen. En dan heb je misschien geen sneeuw, maar december in de Ardennen is wel heel erg mooi. Een mooie plek om te wandelen is bijvoorbeeld Malmedy. Niet ver van Nederland, perfect voor een weekend, maar wel even helemaal er tussenuit. Boek een van de vele Vakantiehuizen in de natuur en geniet van de rust en elkaar.

Alles voor de wintersport vind je bij bol

Nog even op stap met de feestdagen

Nog even op vakantie voor de drukke feestdagen van start gaan, op stap om te shoppen of juist de feestdagen thuis ontvluchten en er samen vandoor gaan, naar de zon, de sneeuw of een stedentrip, dichtbij naar België of ver weg. Wat je ook kiest, op vakantie gaan in deze periode zal zorgen dat je weer helemaal opgeladen aan het nieuwe jaar kan beginnen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. lek-ker Ik was vorig jaar in december in Monaco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept