Verken de Ardennen- een ontspannen weekend in Malmedy

verken de Ardennen en Malmedy

Een weekendje weg, niet ver van huis, maar wel in een ander land? Verken de Ardennen en maak er een ontspannen weekend van in Malmedy. Malmedy heeft een rijke geschiedenis waardoor je naast de vele natuur ook kan genieten van cultuur. Wat er allemaal te zien en te doen is in Malmedy, je leest het hier.

Verken de Ardennen

Vijf jaar geleden waren we ook al eens een weekendje naar Malmedy, dit was ons erg goed bevallen en al waren we pas geleden nog in Luxemburg een weekend Malmedy kan ook altijd. Via Booking.com boekten we een huisje voor zes personen en samen met mijn ouders en de jongens gingen we op pad.

Malmedy en omgeving

Malmedy ligt op ongeveer drie uur rijden van Utrecht en is een stad van 12.000 inwoners. Het is gelegen, daar waar de Warchenne uitmondt in de Warche. Het is een rustig en charmant stadje in de Ardennen, waar je een prachtige kathedraal vindt en leuke restaurants. En dus het ideale uitgangspunt van lange en korte wandel- en fietstochten.

Verblijf

Wij boekten een huisje voor zes personen op de Teracces de Malmedy. Elk huisje daar heeft een prachtig uitzicht over de heuvels. Vanaf het vakantiepark loop je via een steil pad in ongeveer 20 minuten rechtstreeks naar het dorpje.

Wandelen in de omgeving

Malmedy en omgeving staan bekend om de vele wandel- en fietsroutes. Vijf jaar geleden haalden wij al eens een wandelgids bij het informatiepunt in het dorp. Deze hadden we nu weer meegenomen en hier stond een wandeling in: Plezierwandeling Belleveux “de twee rosten.” Ik vond de wandeling ook online en wel via de wandelknooppuntapp. Belleveux bevindt zich op 10 kilometer van Malmedy. Je kon makkelijk parkeren en de wandeling was erg mooi en heel goed aangegeven. De hoogtemeters waren niet veel, maar af en toe had je even een pittige klim en afdaling.

Eten en drinken

Er zijn vele restaurants te vinden in en om Malmedy. Er is een grote keuze aan lekkere Belgische biertjes en lekkere hapjes. Maar ook wanneer je trek hebt in een puntzak Belgische Frietjes kan je hier terecht.

Wat is er in de omgeving te doen

De Ardennen staan bekend om de prachtige natuur, en Malmedy is geen uitzondering. Naast de prachtige wandeling die wij maakten zijn er nog veel meer routes. Zo kan je bijvoorbeeld ook wandelen bij het Meer van Robertville of het Meer van Bütgenbach.

Maar ook zijn er in de omgeving meer leuke plekken om te bezoeken in de Ardennen, denk aan Stavelot met zijn abdij. Het Circuit Spa-Francorchamps voor autosport liefhebbers. Voor de sportievelingen kan je outdoor karting doen of bierliefhebbers bezoeken Brouwerij van Bellevaux

Lees hier alles over een zomervakantie in de Ardennen

Ontspannen en er even helemaal tussenuit zijn

Af en toe even een weekendje weg gaan is fijn, het is ontspannen en goed om even van omgeving te wisselen en een paar dagen ergens anders door te brengen, Verken de Ardennen, op maar een paar uur van huis, waar je prachtig kan wandelen en fietsen, lekker kan eten en er echt even helemaal tussenuit bent. Malmedy is een van de mooie plekken, maar er zijn in de omgeving van Malmedy nog veel meer mooie en leuke plekken om te ontdekken.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept