San Francisco- Tips om van jouw verblijf een top tijd te maken

wat te doen in San Francisco

Heb jij plannen om naar San Francisco te gaan, dan heb je misschien wel iets aan de tips die ik in dit artikel geef. San Francisco is de plek waar ik heel graag kom en elke keer verbaas ik me weer hoe heerlijk je hier kan wandelen, eten, drinken en genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.

Waarom San Francisco

San Francisco is een heel relaxte stad, dit komt mede door de bekende hippie periode in de jaren ’60 maar ook door de vele parken en het groen waar je bij mooi weer tijdens lunch tijd vele mensen ziet zitten. San Francisco heeft vele restaurants en cafe’s waar mensen naar het werk naar toe gaan om samen te komen.

To Do

Of je nu naar San Francisco gaat voor een weekje vakantie of een paar dagen voor of na je camper reis, het is de plek om tot rust te komen. Je vliegt in 10 uur rechtstreeks van Schiphol naar San Francisco met Delta/KLM en vanaf het vliegveld neem je de BART en ben je binnen een uur in het centrum van San Fran.

Ontdek de hippie stijl in Haight-Ashbury

Wij eindigden onze camper reis dit jaar in San Francisco. Ik wilde deze keer sowieso heel graag naar Haight-Ashbury. Dit omdat ik dol ben op de hippie cultuur en deze wijk heel graag eens met eigen ogen wilde zien. Haight- Ashbury is de plek waar de hippies samen kwamen in de jaren ’60 en trekt een levendig, divers publiek. De historische hippiesfeer proef je hier nog steeds. De Upper Haight Street is een mengelmoes van vintage-kledingboetieks, platenwinkels, boekhandels. De wijk grenst aan Golden Gate Park en beschikt over veel kleurrijke, goed bewaard gebleven Victoriaanse huizen.

haight-ashbury

Golden gate park

Wanneer je dan toch door deze wijk loop, loop meteen door naar het Golden Gate park. Wij waren hier op een zonnige zondag en dat was echt een feestje, het is zo leuk om rond te lopen en te genieten van al de mensen die skaten in het skatepark, wandelen en fietsen. Er zijn verschillende tuinen waar je entree voor betaald maar ook genoeg prachtige bloemen en planten waar je langs kan lopen en gratis zijn. Je kan hier varen met waterfietsen, musea bezoeken en zo veel meer. Er is een Nederlands deel in het park met een molen, dit is echter helemaal aan de andere kant van het park en dit is zo ver lopen dat ik hier nog nooit geweest ben. Volgende keer toch maar eens fietsen huren.

Pier 39 en Fishermans warf

Fisherman’s Wharf ligt in het noorden van de stad en is een van de drukste toeristische wijken. Overal zie je souvenierwinkels en kraampjes waar je krab of clam chowder met zuurdesembrood kunt kopen. Het uitzicht op de baai, de Golden Gate Bridge en Alcatraz is schitterend. Ga zeker ook langs bij pier 39 enz ie de vele zeeleeuwen.

Lombard street

Wanneer je in San Francisco gaat wandelen dan merk je het meteen, de stijle straten. Vol bewondering heb ik weer gekeken hoe men toch in hemelsnaam hun auto kunnen parkeren op zulke stijle wegen. Het meest bekend is misschien wel Lombard Street. Deze straat staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slechts een klein stukje van de gehele straat betreft. Het stuk is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten.

Alcatraz

Met de boot naar Alcatraz hoort natuurlijk bij een bezoek aan San Francisco. Vergeet niet van te voren kaarten te reserveren, dat kan je hier doen: Alcatraz Cruises. Zonder reservering kom je -in het hoogseizoen- anders niet op Alcatraz Island. Met de boot ben je binnen 20 minuten op het eiland. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. In de gevangenis luister je naar een Nederlandse Audio-tour. In de jaren dat Alcatraz als gevangenis diende heeft het 1576 gevangenen gehad. Waaronder een aantal bekende criminelen. Na het bezoek aan de gevangenis, kan je veder nog meer informatie vinden rondom op het eiland.

alcatraz

Wandel naar de Golden Gate brug

Trek je wandelschoenen aan en wandel naar de Golden Gate Bridge. Dit is een super mooie wandeling, langs het water. Begin bij Fort Mason, loop langs de Victoriaanse huizen via Marina boulevard naar Mason street, en dan helemaal langs het water naar Fort Point. Van hieruit kan je via een trap naar de brug lopen.

Golden gate bridge

Restaurant tips

  • Echt Amerikaans eten doe je bij Pinecrest Diner. Een populair restaurant in San Francisco vind je aan 401 Geary St, San Francisco
  • Mexicaans eten bij Matador, 679 Sutter St, San Francisco
  • Clam Chowder bij Chowder hut op 2890 Taylor St, San Francisco, (Fisherman’s warf)
Clam chowder in San Francisco
Clam Chowder in zuurdesembrood

Waarom San Fran

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. En dat is niet raar. San Fran heeft alles! Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. Je hebt er de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Je kan hier heerlijk eten, drinken, wandelen. Mocht je heen gaan, neem deze tips mee voor een fantastische tijd.

De leukste reisgidsen over San Fran vind je bij Bol.com

foto’s lodiblogt/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. O! Het is voor mij al heel lang geleden (23 jaar) dat ik in San Fransisco geweest ben en herinner me nog heel veel! Echt een prachtige stad. Wij gingen toen ook langs de huizen van Full House en we hebben de pier bezocht. Er was toen zelfs nog een vliegtuig dat niet kon landen en heel laag over bleef vliegen. Stom dat je dat soort dingen blijft onthouden, haha. Hele goede tips geef je!

  2. zegt:

    Wat leuk om te lezen en echt he, het is zo een leuke stad. Het huis van Full House dat heb ik zelf nooit gezien, ( ik keek altijd naar dit programma) en zo hebben wij een keer een helikopter onder de brug door zien gaan, ook zo iets wat je nooit vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept