7 x waarom een vakantie op de boerderij succes is

tips voor een vakantie op de boerderij

Ben jij op zoek naar een vakantie bestemming in Noord-Italië? Zijn de kinderen dol op beesten en hou jij wel van een beetje ontspanning? Dan is vakantie op de boerderij wel iets voor jou! En dit kan in het Zuid-Tiroolse landschap in een van de 1.600 boerderijen van Roter Hahn. Succes gegarandeerd!

Vakantie vieren op de boerderij

Misschien denk je bij een vakantie op de boerderij eerder aan glamping in Nederland, maar ook in het buitenland kan jij vakantie vieren bij een boer. Van boerderijen met veeteelt, tot boerderijen met fruitteelt of wijnbouw en van oude, traditionele boerderijen, tot hypermoderne varianten. Er is voor ieder wat wils te vinden in de Noord-Italiaanse regio. En of je nu met een volle auto naar de bestemming rijdt of met een kleine koffertje aan handbagage het vliegtuig pakt en op bestemming een huurauto regelt, de boerderijen zijn goed te bereiken, ook wanneer je in de winter besluit deze regio te bezoeken.

Dompel jezelf onder in de natuur

Er is geen betere plek om van de natuur te genieten dan op de Roter Hahn boerderij. Alle boerderijen liggen midden in de Zuid-Tiroolse natuur. Je kan hier genieten van imposante hooggebergtes, indrukwekkende gletsjers en glooiende alpenweides. Maar ook van kletterende watervallen en spiegelgladde bergmeren. 

Ervaar ultieme ontspanning

Vakantie op de boerderij is ontspanning. Want in no time ben jij de drukte van het dagelijks leven vergeten. Denk aan rust, stilte, weidse uitzichten en het kalme boerenleven. Dit samen zorgen voor ultieme ontspanning. Voor wie daar nog een schepje bovenop wil doen, zijn er boerderijen die gespecialiseerd zijn in wellness. Hier wordt eeuwenoude kennis over de heilzame kracht van de natuur gecombineerd met nieuwe inzichten op het gebied van schoonheid en gezondheid. Laat je verwennen met hooi- of melkbaden, massages, schoonheidsmaskers, ontslakkingskuren, vastenweken, druiven- of kneippkuren en ontspanningsoefeningen.

Leer alles over het boerenleven

Naast dat je op de boerderij mee kunt kijken met de boer, leer je ook alles over het Zuid-Tiroolse boerenleven. Dit is ook erg leuk voor kinderen! Op de Roter Hahn boerderijen worden vaak nog veel traditionele ambachten uitgevoerd.

Ervaar de lokale cultuur

Door op een boerderij te verblijven word je onderdeel van de lokale cultuur en leer je meer over de geschiedenis en al de tradities van de regio.

De kinderen hebben vakantie en daarmee de ouders ook

In Zuid-Tirol vind je alles voor een geslaagde familievakantie: kinderen kunnen eindeloos spelen in de natuur, de boer helpen bij het verzorgen van de dieren, spelen met de kinderen van het boerengezin of de andere gasten. Maar ook deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, ’s zomers een duik in een van de bergmeren of zwembaden en ’s winters skiën over 1000 kilometer piste, of over de speciaal geprepareerde rodelbanen. Door alle kindvriendelijke activiteiten op en rond de boerderij is er voor de ouders voldoende tijd om even een stapje terug te nemen en genieten van elkaar en de rust.

Geniet van ieder seizoen

Zuid-Tirol is prachtig in ieder seizoen. In de lente kleurt de regio groen, met in de lager gelegen delen een deken van bloesem. De zomer is aangenaam warm en zonnig. Verkoelen doe je door een bergwandeling te maken door een hoger gelegen stuk natuur, of door een verfrissende duik te nemen in een van de vele meren. De herfst is schilderachtig met goud-, oranje- en roodtinten en in de winter verandert de regio in een adembenemend wit sprookje. Ieder seizoen kent zijn eigen uiterlijk, maar ook zijn eigen activiteiten. 

Ga op avontuur

De Roter Hahn boerderijen liggen in een omgeving die uitnodigt om er op uit te gaan. Ga wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, of wintersporten en geniet onderweg van alles wat je tegenkomt. Boek jouw vakantie op de boerderij nu!

Foto: lodiblogt. Mountain Landscape.
Getekend in Procreate naar voorbeeld van een tutorial van Art with Flo

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept