Zo maak je van jouw badkamer een relax plek

maak van je badkamer een relax plek

Is de badkamer voor jou de plek om te relaxen? Kan jij hier helemaal tot rust komen of vind je het juist moeilijk om je goed te kunnen ontspannen wanneer je onder de douche staat of in bad ligt? Ik deel in dit artikel tips om van jouw badkamer een relax plek te maken, waar je helemaal tot rust kan komen.

Is de badkamer een relax plek

Voor velen is de badkamer echt de plek waar ze tot rust kunnen komen, maar ook nog genoeg mensen vinden deze ontspanning niet in hun badkamer. Dit kan vele redenen hebben. De badkamer kan klein zijn en totaal geen ruimte geven. Je hebt kleine kinderen die jou niet rustig in bad laten liggen. Je hebt een douche die niet lekker doucht en waar je absoluut geen relax plek van kan maken. Dan is het tijd hier iets aan te doen.

Zoek de ontspanning op

Een relax plek maken van jouw badkamer, het klinkt prima toch! Maar hoe doe je dat nou. Kijk eerst eens naar de algemene ruimte. Hoe ziet jouw douche eruit? En heb je een fijne douchekop? Want een goede douche en douchekop mogen niet ontbreken in jouw badkamer. Dus wat kies jij? Een grote regendouche, of wil je juist een handzame handdouche. Of allebei? Een fijne douchekop is essentieel voor het comfort van de badkamer.

De douche als belangrijk item

De douche is een van de belangrijkste onderdelen van je badkamer. Want hoewel een bad fijn is, is een douche makkelijker. Vaak is douchen een momentje van ontspanning, hoe lang of kort je ook aan het douchen bent. Daarom is het belangrijk dat je goede keuzes maakt bij de aanschaf van een nieuwe badkamer. Zorg dat de douchecabine ruim is. Zorg dat je jouw armen kan bewegen. Laat een nisje plaatsen waar je jouw badproducten kwijt kan en kies een douche die bij je past. Velen kiezen een combinatie van regendouche en handdouche. Dit is dan ook ideaal. Want wil jij echt even ontspannen, dan gebruik je de regendouche en heb je ’s morgens haast dan is een handdouche prima te gebruiken.

Geef rust aan je badkamer

In een badkamer kan je pas ontspannen als het er rustig en sereen is. Je kan hier echt een relax plek van maken door planten neer te zetten. Je kan kiezen voor echte badkamer planten als varens, maar ook kunstplanten geven dat relaxte, dat bohemische aan jouw badkamer. Rust creëer je ook door de badkamer lekker te laten ruiken. Zelf heb ik een amberblokje in de badkamer liggen. Deze geeft een frisse geur af, waardoor je prima kan ontspannen.

Zorg voor comfort in bad

Ga je uitgebreid in bad, zet dan een wierookstokje aan, niet alleen ruikt dit prettig, het geeft ook dat wellness idee in jouw badkamer. Kies een kussentje voor jouw nek en een tafeltje waar je jouw boek en glas wijn op neer kan zetten.

Geef kleur aan je badkamer

De kleur van jouw badkamer kan mede bepalend jij hier kan ontspannen. Om een rustige sfeer in de badkamer te brengen kan je kiezen voor grijstinten, pasteltinten of diepere kleuren. Ben je meer op zoek naar een badkamer die warmte uitstraalt? Kies dan voor warme natuurlijke kleuren waarin geel verwerkt zit. Badderen in een badkamer met kleur kan ook door accenten aan te brengen.

kleuren maken de badkamer

Is jouw badkamer een plek voor me-time

Ontspanning zoeken we allemaal, de een ontspant door te sporten, de ander door op de bank te liggen en een ander zoekt een relax plek in de badkamer. Wat je ook zoekt, zoek wat bij je past. Dat zoveel mensen relaxen en me-time zoeken in de badkamer is logisch. Dit is een moment van jou. Een moment waarop je even helemaal alleen bent met jouw gedachte en water. Want water doet ontspannen. Een lekkere warme douche of met een boek en wijntje in bad, zoek jouw rust op. Je verdient het!

foto’s beeld: Sanitairwinkel/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept