Hoe maak je van jouw badkamer een bohemian badkamer- tips

Hoe maak je van jouw badkamer een bohemian badkamer- tips

De badkamer is vaak een beetje saai, het is een plek waar gezelligheid ver te zoeken is. Toch kan je met een aantal aanpassingen een gezellige bohemian badkamer creëren, zodat dit de plek waar waar jij kan genieten van een beetje me-time. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

De gezelligheid van een bohemian badkamer

Hoe ziet jouw badkamer eruit? Is het ook wat saai? Natuurlijk is de badkamer vaak de plek wat je als laatst gaat verbouwen of sfeer in aan zal brengen. Tenslotte kan jij je afvragen;’ hoe vaak kom ik hier nu?’. Toch is het opfleuren van je badkamer, helemaal geen gek idee. Denk je eens in, dat je ’s morgens in een kleurrijke kamer gaat douchen, wassen of in bad gaat. Dat geeft toch meteen kleur aan je dag? Vandaag geef ik tips hoe je van jouw misschien wel wat saaie badkamer een gezellige bohemian badkamer kan maken. Tenslotte denk je bij bohemian al snel aan kleuren, avontuur en een relax leven. Maar hoe breng je dit terug in de badkamer?

Waskom en kranen

Het mooiste in een bohemian badkamer is een zwarte of witte ovale waskom met opvallende hoge kranen. Zie je het al voor je? Zet deze waskom op een mooie stoere eiken wastafelmeubel en je hebt meteen die bohemain look. Maar ook een strakke vierkante waskom past prima in de sfeer die je met deze aanpassingen in de badkamer wil creëren. Combineer het robuuste en stoere van een eiken wastafelmeubel meteen met praktisch, want in een wastafelmeubel kan je ontzettend veel spullen kwijt.

Opbergruimte in de badkamer

Naast een wasmeubeltafel past een mooie open houten kast ook goed in een bohemian badkamer. Hout geeft juist die bohemian look. Extra opbergruimte is sowieso prettig in een badkamer, want hier kan je naast je handdoeken en washanden ook je voorraden verzorgingsproducten kwijt.

Natuurlijke producten

Bij een bohemian badkamer horen duurzame groen producten. Producten die beter zijn voor het milieu, denk aan een shampoobar of wasbare wattenschijfjes . Maar ook kan je deze duurzaamheid in de accessoires terug laten komen zoals in een bamboe bar zeepschaaltje.

Kleurrijke tegels

Wat heel goed past in een bohemian badkamer zijn kleurrijke tegels. Dit valt goed op bij een zwarte of witte waskom en geeft dat kleurrijke aan jouw badkamer. Vind je tegeltje nu net even te kleurrijk, kies dan voor een vrolijk kleed op de badkamervloer.

Planten in de badkamer

Groen in de badkamer mag zeker niet ontbreken om die gezellige bohemian sfeer te creëren. Kies bewust voort planten die goed gedijen in een badkamer, bijvoorbeeld de varen of de lepelplant. Heb je de ruimte zet, ze dan in een mooi pot op een houten krukje of op het badkamermeubel.

Maak meer van je badkamer

Met kleine aanpassingen kan je zoveel meer maken van je badkamer, maar ook zoveel meer sfeer creëren. Bij mij gaat de voorkeur duidelijk uit naar die gezelligheid van een bohemain badkamer, maar ook met een kleine kleur nuance geef je al een hele andere sfeer aan je badkamer en aan de badkamermeubels.

foto lodiblogt/pixabay/ samenwerking

meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Onze badkamer staat voor dit jaar op het lijstje. We hebben te weinig opbergruimte met 3 tieners in huis. Dus op naar de kasten

  2. Wat een onwijs leuke en goede tips! Onze badkamer heeft ook wat liefde nodig. Het is nu super saai! Binnenkort even wat plantjes toevoegen om mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept