De voordelen van infrarood verwarming in huis

De voordelen van infrarode verwarming

Je ziet het al meer om je heen, kantoren, fabrieken en openbare ruimtes maken er al gebruik van: infrarood verwarming. Infrarood verwarming heeft zoveel voordelen, dat je deze vorm van verwarming ook steeds vaker terugziet in woonhuizen. Wat die voordelen precies zijn? Je leest het hier.

Waarom je zou moeten kiezen voor een infrarode verwarming?

Je ziet het steeds vaker, ook in woonhuizen, infrarood verwarming, het heeft zoveel voordelen. Eigenlijk weten we hier nog veel te weinig over, vandaar een artikel waarom je in een woonhuis hier ook prima voor kan kiezen?

Het is makkelijk te installeren

Allereerst is infrarood verwarming heel eenvoudig te installeren. De panelen van de verwarming hebben een speciaal ophangsysteem waardoor je ze heel makkelijk aan de muur of het plafond kunt ophangen, zoals de infrarood verwarming plafond van Redwell. Je hoeft dus geen gas- of waterleiding aan te leggen zoals bij een conventionele verarming. Dat scheelt heel wat in de installatiekosten. Zorg er wel voor dat je een plek in de buurt van het stopcontact kiest en houd er rekening mee dat je de draden van de panelen misschien wilt wegwerken. Met behulp van een draadloze thermostaat kun je de temperatuur van de infrarood verwarming bepalen. 

Je hebt geen ongewenste luchtcirculaties meer in huis

Bij een conventionele verwarming wordt de warmte afgegeven aan de lucht. Daardoor heb je met deze verwarming vaak last van ongewenste luchtcirculaties, waar veel huisstof en ander fijn stof bij vrijkomt. Bij een infrarood verwarming is dit verleden tijd. De panelen in een infrarood verwarming geven namelijk stralingswarmte af, wat inhoudt dat de warmte alleen wordt afgegeven aan personen en objecten in een ruimte. 

Het verbruikt minder energie

Een ander groot voordeel is dat een infrarood verwarming een stuk minder energie verbruikt dan een conventionele verwarming. Een infrarode verwarming verwarmt een ruimte op een efficiënte manier, waardoor de temperatuur van de lucht niet meer zo hoog hoeft te zijn. Met een temperatuur van 18 graden Celsius heb je het al warm met een infrarood verwarming, omdat deze heel gericht verwarmt. Ook is er geen convectie, wat betekent dat er minder warmte verloren gaat. De hoeveelheid energie die je bespaart met een infrarood verwarming is afhankelijk van de ruimte die je ermee verwarmt, maar gemiddeld ligt dit tussen de 10% en 40%. 

Infrarode verwarming is mooi afgewerkt

Tot slot heeft een infrarood verwarming een mooie afwerking. Er is ontzettend veel keuze uit verschillende soorten, waardoor je zelf kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past. Zo kun je wat betreft materiaal bijvoorbeeld kiezen voor onder andere glas, aluminium en keramiek. Wil je infrarode verwarming in de badkamer? Dan kun je deze zelfs heel mooi wegwerken in de spiegels!

Mooi design in je huis

Je denkt er vaak niet over na tenslotte is een verwarming een verwarming, maar een infrarode verwarming is zo veel mooier en stijlvoller in huis. Neem zeker eens een kijkje op de site en zie voor jezelf wat een prachtige stijlvolle verwarmingen dit zijn. Meer interieur tips vind je op mijn Pinterest bord.

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept