Veilig wonen met een alarmsysteem in huis

Veilig wonen met een alarmsysteem in je huis

Veilige wonen willen we allemaal en alhoewel de criminaliteit in woningen de laatste tijd minder is geworden door de lockdown, wil jij je wel veilig voelen in je eigen huis. Veilig zijn en veilig voelen kan met een alarmsysteem. Maar wat kies je dan?

Veilig wonen

Veilig wonen heeft met veel dingen te maken. Je wilt dat je veilig bent in je eigen huis, maar ook in de omgeving. In dat een steegje waar je door moet ’s avonds naar je huis. Maar ook wanneer je weg bent, wil je niet dat iemand je woning in kan komen. En al helemaal niet als je wel thuis bent.

Het aanschaffen van een alarmsysteem

Vooral voor dit laatste, veilig wonen en veilig voelen in je eigen huis, is een reden voor steeds meer mensen om een alarmsysteem aan te schaffen. Zijn er meer inbraken in de buurt, slaap je ’s nachts onrustig of wil jij gewoon dat je huis veilig is en veilig voelt? Je kan kiezen voor een hond, die jouw huis bewaakt, maar je kan ook kiezen voor een alarmsysteem. Voordat je die koopt is het goed om eerst je goed in te lezen, in wat je wil en waar je dit wil.

Waar moet je op letten

Wil jij dat gevoel van veilig wonen hebben en een alarmsysteem aanschaffen dan zijn dit een paar punten waar je rekening mee moet houden:

 1. Kijk naar je budget, wat kunnen de kosten alarmsysteem zijn en hoeveel wil jij uitgeven?
 2. Vraag meerdere offertes aan. Het materiaal is bij het installeren van een alarmsysteem vaak dat wat het meest geld kost.
 3. Zoek uit wat voor systeem je wil. Dit kan van eenvoudig tot uitgebreid, kijk dan ook of je een wil die draadloos is. Dit is misschien duurder, maar wel makkelijk te monteren.
 4. Kijk waar je een alarmsysteem wil hebben, je kan je veilig voelen in je woning met een deurbeveiliging, maar misschien wil jij wel veel meer ( denk bijvoorbeeld aan ramen).
 5. Kan je het alarmsysteem zelf plaatsen of laat je dit doen?
 6. Check bij je verzekering of je met een alarmsysteem in jouw woning korting krijgt op de inboedelverzekering.

Voel je veilig in je eigen huis

Het gevoel van een veilige woning is zo belangrijk. Met de aanschaf van een alarmsysteem is je woning niet alleen veilig, maar wist je ook dat de waarde van je huis omhoog gaat? Een alarmsysteem is een goedzak om over na te denken. Maar ook om naar te handelen. Dus staat dit al een tijd op je lijstje, dan is het nu misschien tijd voor aanschaf!

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

 1. Caroline zegt:

  Dit zijn inderdaad belangrijke zaken om over na te denken. Alleen al dat het bijdraagt aan een veiliger gevoel bijvoorbeeld.

 2. Felice Veenman zegt:

  goh, ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht dat ik een alarm systeem zou kunnen aanschaffen…soms ben ik misschien teveel een zorgeloos type

 3. zegt:

  Alleen wonen doe ik niet. Dat geeft ook een veilig gevoel, want op het moment dat er echt iets gebeurd, dan zijn er mensen dichtbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept