6 tips om je woning herfstproof te maken

6 tips om je woning herfstproof te maken

De herfstperiode is niet voor iedereen de beste periode van het jaar, de regen, de kou, het lijkt nooit op te houden. Daarom is het goed om je huis in deze periode warm en knus te maken. Zo kan jij fijn cocoonen op de bank in een gezellige woning. Maak je woning herfstproof. Welke woonaccessoires heb je nu nodig om je huis herfstproof te maken?

Maak je huis herfstproof

Het is fijn, dat wanneer het buiten koud en nat is, je binnen warm kunt zitten. Door je huis aan te kleden met woonaccessoires kun je jouw woonkamer een heel andere look geven, een look die past bij dit seizoen. Zelf heb ik altijd wat moeite met de herfstperiode, zeker wanneer het buiten vroeg donker is, het veel regent en het zo koud is. Ik heb dan de neiging wat somberder te zijn, maar moet eerlijk zeggen dat ik, door mijn huis herfstproof te maken, me beter voel. Door de gezelligheid wat ik aanbreng in huis en het knusse van de woning geeft dit een geborgen gevoel.

Een interieur vol herfstgeuren

Wat kan je nu doen om je huis herfstproof te maken, zodat je eigenlijk gewoon een fijn seizoen in gaat, zonder je druk te maken om de kou en de regen?

Zet geurstokjes in de woonkamer. Met geurstokjes zorg je op een eenvoudige en elegante manier voor een heerlijke geur in huis. Er zijn verschillende soorten geurstokjes, meestal worden ze gemaakt van bamboe. Het voordeel van geurstokjes is dat ze geen elektriciteit of een kaars nodig hebben, hierdoor zijn ze veilig, milieuvriendelijk en bieden een constante geurafgifte. Wat nu de beste geurstokjes zijn, maar nog veel meer vergelijkingen, vind je op Maakjouwkeuze.nl Op deze site worden producten vergeleken om je een betrouwbaar en eerlijk aankoopadvies te geven!

Vervang posters aan de muur

Heb jij op dot moment nog vrolijke zomerse posters en foto’s aan de muur hangen, wissel deze dan eens met posters in herfsttinten. Denk aan neutrale kleuren, als bruin en beige. Maar ook posters met groen tinten passen prima in een herfstproof woning.

Ikzelf vervang in de herfst altijd mijn zonnige posters met strand-afbeeldingen, voor natuurposters. Het geeft het huis meteen een heel andere look, en dat met maar een kleine aanpassing. Door de kleuren van de posters wordt het niet donker in huis, maar geeft juist een nieuw gevoel.

Zorg voor de innerlijke mens

Warm worden doe je pas als je zelf ook warm bent, want je kan nog zo een dik vest aan doen, je wordt pas echt warm wanneer je ook wat warms drink. Maak warme chocolademelk met slagroom of verwen jezelf met een Chai Latte.

Nestel je op de bank met een warme deken

Wat is de herfstperiode zonder warme plaid en kussens. Daar waar je in de zomer misschien de dekens, kussens en het kleed onder de tafel weghaalt, kunnen deze nu weer tevoorschijn komen. Kies voor warme herfsttinten om jouw bank in echt herfstproof te krijgen. Cocoon op de bank in je loungekleding, met die leuke Netflix serie op tv.

Maak een herfsttafel

Met kinderen -maar ook als je geen kinderen hebt- is het leuk om een herfsttafel te maken. Dit doe je heel makkelijk zelf. Wat heb je nodig:

  • dienblad of schaal
  • boombladeren, eikeltjes, dennenappels
  • dikke ronde kaars in een warme herfstkleur
  • accessoires als een pompoen, Halloween spin etcetera.

Zet de kaars in het midden van het dienblad en leg hier de bladeren, dennenappels en eikeltjes omheen. Versier jouw herfsttafel extra met Halloween items.

Kaarsen kan sowieso altijd

Een kaars kan op de herfsttafel, maar eigenlijk mag je wel meer kaarsen neer zetten hoor! Kaarsen, lampjes en licht zorgen voor die gezellige en knusse sfeer in huis. Zet op verschillende plekken meerder kaarsen bij elkaar, zet een spot op die speciale foto of op die ene souvenir in de kast en zorg dat dit de aandacht krijgt. Niet alleen staat het leuk, jouw oog zal er ook naar toe getrokken worden en hoe fijn is het wel niet, om af en toe even weg te dromen bij misschien wel die ene mooie vakantie.

Een herfst interieur maakt deze tijd mooier

De herfst kan best een donkere tijd zijn, het regent vaak, het is eerder donker en naar buiten gaan is vaak niet iets waar je aan wil denken. Door je huis herfstproof te maken, met lekkere geuren en vaak maar een paar kleine aanpassingen, zorg je dat het prettig is om thuis te zijn.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Melk Hagelslag via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Wat een gezellige tips voor het herfstproof maken van je huis! Het is inderdaad belangrijk om warm en knus te blijven tijdens de herfstperiode. De suggestie om geurstokjes te gebruiken voor een heerlijke geur in huis is geweldig, en het vervangen van zomerse posters door herfsttinten is een slimme manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Een warme deken op de bank en kaarsen verspreid door het huis dragen zeker bij aan die gezellige en knusse sfeer. Geniet van het cocoonen in je herfstinterieur! ️

  2. Leuke, handige tips! Ik vind het heel gezellig om je kiezen voor allerlei soorten kaarsen (tegenwoordig steeds vaker led kaarsen) en een goed lichtplan.

  3. zegt:

    Leuk, ik ben ook dol op kaarsen, En led kaarsen zijn wat dat wel heel makkelijk en geven toch die sfeer in de woning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept