Hier moet je op letten als je online bloemen aanschaft

Hier moet je op letten als je online bloemen aanschaft

Koop jij regelmatig bloemen voor jezelf? Of krijg jij deze van je geliefde? Bloemen zijn zo mooi en fleuren je huis zo op. Maar als je nu online bloemen wil bestellen, waar moet je dan op letten?

Een bosje bloemen kopen

De gemiddelde Nederlander koopt met enige regelmaat een bosje bloemen voor een ander. Zo kun je jouw partner bijvoorbeeld verrassen met een mooi en kleurrijk boeket. Daarnaast kopen veel mensen ook een bosje bloemen om hun huis mee op te fleuren. Vroeger moest je naar een fysieke winkel of bloemenstal om bloemen te kopen. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Nee, want jij kunt bloemen ook online kopen. Ben je dit van plan? Dan moet je op een aantal zaken letten. Waar je precies op moet letten?

Hebben de bloemen een keurmerk?

De gemiddelde Nederlander kijkt enkel naar de uitstraling wanneer zij bloemen kopen. Zo kies jij waarschijnlijk voor bepaalde bloemen vanwege de kleur. Toch raden wij je aan verder te kijken dan de kleur. Kijk bijvoorbeeld ook eens of de bloemen een keurmerk hebben. Er zijn tegenwoordig verschillende keurmerken die worden toegekend aan bloemen. Aan de hand van deze keurmerken kun jij afleiden of er bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en hoe het zit met de arbeidsomstandigheden bij de teelt. Door ook naar keurmerken te kijken, koop jij niet alleen mooie maar ook eerlijke bloemen.

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Heb je een online bloemenwinkel gevonden die mooie bloemen verkoopt? Bestel dan niet voordat je naar de ervaringen van anderen gekeken hebt. Richt je bijvoorbeeld tot de beoordeling van de online winkel. Heeft het bedrijf veel beoordelingen en scoort het goed? Dan kun je hier vaak zonder problemen bloemen bestellen. Biedt de beoordeling niet voldoende houvast? Lees dan reviews van mensen die er eerder besteld hebben. Op basis hiervan kun jij goed inschatten of het verstandig is hier bloemen te bestellen.

Zelf ophalen of laten bezorgen?

Online bloemen bestellen is hartstikke makkelijk. Je kunt namelijk in alle rust kijken wat er allemaal wordt aangeboden zonder dat je hierbij gestoord wordt. Heb je een mooi boeket gevonden? Bestel deze dan niet direct, maar kijk eerst hoe het met de levering zit. Wil je het boeket bijvoorbeeld laten bezorgen bij iemand in Rotterdam? Kijk dan allereerst of bloemen bezorgen in Rotterdam tot de mogelijkheden behoort.

Is verzending gratis?

Kun jij de bloemen door heel Nederland laten bezorgen? Ook dan raden wij je aan niet direct te bestellen. Mogelijk brengt de site waar jij bestelt wel kosten in rekening voor het verzenden. Vergeet daarom niet te kijken of gratis bloemen verzenden tot de mogelijkheden behoort. Vaak moet je hiervoor boven een bepaald bedrag bestellen. Kom je hier (net) niet aan? Kies dan voor een groter boeket of laat eventueel een extra boekt bezorgen. 

Hoe worden ze verzonden?

Koop jij jouw bloemen online en laat je ze bezorgen? Dan wil je uiteraard wel dat het boekte mooi op de plaats van bestemming arriveert. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is het lang niet altijd. Nee, want sommige verkopers verpakken een boeket bloemen niet bepaald zorgvuldig. Hierdoor beschadigt de bos tijdens de verzending mogelijk. Hier zit je niet op te wachten. Kijk daarom altijd hoe het boeket verzonden wordt. Laat alleen bloemen bezorgen als je zeker weet dat ze veilig, mooi en ongeschonden op de plek van bestemming aankomen.

Koop je boeket online

Met deze tips moet het toch lukken om online een mooie bos bloemen te kopen. Voor jezelf of als verrassing naar een ander later sturen. Zet ze in een mooie vaas en geniet er lang van!

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Het leuke van online bloemen kunnen kopen vind ik dat je als je (zoals nu bijvoorbeeld) niet bij iemand langs kunt gaan toch bloemen kunt geven. Overigens worden bloemen vaak bezorgd door plaatselijke bloemisten. Ik vind dat altijd een fijn gegeven, want op die manier steun ik ook nog eens de ‘kleine’ ondernemer in de buurt van de ontvanger.

    1. zegt:

      Precies, het is nu helemaal super leuk om iemand te verrassen met een mooie bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept