Vind jouw passie in het leven

Vind jouw passie in het leven

Een passie hebben is gezond. Deze hoeft helemaal niet groot te zijn. Een passie kan tijdelijk zijn of lang, maar er een hebben is altijd goed voor je. En denk niet meteen aan een relatie of daar komt zij met iets zweverigs, maar denk eens aan een hobby of werk. Hoe vind je nu je passie?

Groots of kleins

Gepassioneerd ergens over zijn, vurig ergens voor gaan, het klinkt misschien een beetje overdreven of je denkt meteen aan romantiek of aan iets zweverigs, maar passie hoeft natuurlijk helemaal niets groots te zijn of aan een relatie of liefde verbonden te zijn. Het kan ook iets kleins zijn waar jij vrolijk van wordt of blij. Zo kan je gedreven zijn in je werk, maar ook een passie hebben voor een hobby of misschien wel een levensmissie hebben. Het kan allemaal en het kan zo goed voor je zijn. Maar als je dit niet hebt, hoe vind je die dan?

Passie is belangrijk

Maar waarom zou je ergens zo voor gaan? Waarom gedreven zijn tot iets? Eigenlijk heel eenvoudig; Omdat het gezond is om een passie te hebben. Met een passie wordt je geïnspireerd en gemotiveerd, je wordt productiever en bent meer tevreden. Denk maar aan een baan, waar je je zo goed bij voelt. Of een hobby waarin jij jezelf helemaal hebt gevonden.

Weet jij niet wat je passie is

Stel jezelf dan de volgende vragen:

 1. Wat fascineert je?
 2. Zijn er dingen die je je wil veranderen?
 3. Waardoor vergeet jij nou helemaal de tijd?
 4. Welke eigenschappen zou je wel willen hebben?
 5. Over welke onderwerpen zou je elke dag wel willen praten en lezen?
 6. Wat kan je doen met grote tevredenheid, zonder er voor betaald te worden?

Wat brengt jou tevredenheid?

Door deze vragen aan je zelf te stellen kan je achter jouw passie komen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd een betaalde baan te zijn, kijk ook eens naar hobby’s, waar wordt jij nu gelukkig van? Kijk ik naar mezelf dat wordt ik naast bloggen heel erg blij van een bureau vol knutsel spullen, lijm aan mijn vingers en een hoofd die overuren maakt met creatieve ideeën. Pas sinds kort heb ik deze passie, dit begon met tekenen, waarna een teken cursus volgde en is nu helemaal terecht gekomen in Junk Journalen, een hobby waar ik mijn weinige vrije tijd met liefde aan geef.

Wat is jouw passie? Of ben jij zoekende?

foto pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Mooi artikel! Ik vond het als jongere best lastig om te bedenken waar mijn passie nu echt lag, maar tegenwoordig weet ik het wel: schrijven en lezen;).

  1. zegt:

   Precies, hier ook schrijven, nu denk ik had ik dit maar eerder geweten dan had ik op mijn 16de een hele andere richting gekozen.

 2. Ik heb dit met veel belangstelling gelezen. Het vinden van je passie is niet voor de hand liggend, eens je ze gevonden hebt, vallen veel dingen op z’n plaats.

  1. zegt:

   Dat is ook zo en het kan lang duren, voor je je passi gevonden hebt. Maar wat je zegt, dan valt alles wel op zijn plaats.

  2. Bij mij wisselt het in periode. Het kleuren is wat minder geworden, lezen weer meer, haken en breien ligt stil, wandelen weer opgepakt. Maar iets doen waar je gelukkig van wordt probeer ik iedere dag te realiseren. Ieder mens verdient dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept