Een fotograaf inhuren voor bijzondere levensmomenten

Een fotograaf inhuren voor bijzondere levensmomenten

Een fotograaf inhuren bij een bruiloft, hoort bij deze dag. En ook het laten maken van een familieportret is gewoon. Maar een fotograaf inhuren voor andere bijzondere levensmomenten dat doen we dan weer niet. Denk hierbij aan een familielid die ziek is of bij een begrafenis. Terwijl deze momenten ook vastgelegd kunnen worden.

Herinneringen vastleggen

Waarom huren we wel een fotograaf in bij onze bruiloft, laten we wel foto’s maken van ons gezin wanneer het allemaal goed gaat, maar niet als het minder goed gaat. Waarom laten we de momenten niet vastleggen wanneer een familielid ernstig ziek is of bij een begrafenis of crematie? Misschien heb je hier nog nooit over nagedacht, of vind je het niet fijn om hier over na te denken. Toch zijn dit ook momenten om een foto reportage van te laten maken. Want de herinneringen van deze bijzondere momenten wil je ook altijd vast houden. Hoe verdrietig en triest ze misschien ook zijn.

Een fotograaf van bijzondere levensmomenten

Via Clubhouse sprak ik laatst met Renee Krijgsman. Zij is fotograaf van bijzondere levensmomenten. Ik vond haar verhaal zo mooi en aangrijpend, maar begreep ook dat het nog onbekend en onbesproken is om een fotograaf in te huren bij bij het overlijden van een geliefde. Terwijl een fotograaf inhuren op andere momenten zo gewoon is. Ik vroeg haar of ik aandacht mocht besteden aan het inhuren van een fotograaf of bijzondere levensmomenten op mijn blog. Juist om dit meer bekendheid te geven, omdat het misschien juist zovelen kan helpen.

Meer dan trouwreportages alleen

Fotograferen is tenslotte het vastleggen van de emotie van liefde, bij welk levensmoment dan ook. Renee maakt verschillende reportages en is in te huren voor: trouwreportages, gezins- en familie reportages zakelijk reportages en afscheidsreportages. En daar waar een trouwreportage of familie portret heel normaal is, is er ook steeds meer vraag naar afscheidsreportages. Al is dit ook nog erg onbekend.

Fotografie houdt de herinnering in leven

Misschien is het een raar idee en misschien kijk je er nooit meer naar, maar het moment komt niet meer terug, Renee heeft dit heel mooi op haar site staan: “Je kunt er altijd voor kiezen om er nooit naar te kijken. Maar nooit meer voor kiezen om ze te maken.”

Herinneringen aan dierbaren

De dagen na het overlijden van een dierbare zijn hectisch, vaak word je geleefd en deze dagen staan in het teken van loslaten, terwijl jij juist het samenzijn voor altijd wil vast houden. Doordat de dag van het afscheid vaak voor velen in een roes voorbij gaat, kan je jou misschien later dingen niet meer herinneren. Een fotograaf inhuren die foto’s maakt, kan jou na de uitvaart helpen om herinneringen tastbaar te maken. Dit kan vrij snel na een uitvaart zijn, maar ook tijden hierna.

De laatste aanraking, Renee Krijgsman

Foto’s kunnen jou helpen

Foto’s helpen je een beeld te geven van de dag. Er worden dingen zichtbaar die je vergeten was of niet hebt gezien. Maar deze foto’s zijn ook voor kinderen een tastbaar beeld voor later en kunnen ook helpen bij personen die niet aanwezig waren op het afscheid, om toch op hun manier afscheid te nemen. Maar ook kunnen foto’s jou helpen met beelden die je misschien vergeten was.

Het inhuren van een fotograaf bij een afscheid

Mocht je nu op zoek zijn naar een fotograaf, voor welke bijzonder moment dan ook, neem zeker een kijkje op de site van Renee en zie hier wat een prachtige foto’s ze maakt. Een fotograaf inhuren kan voor veel meer gelegenheden dan je misschien denkt.

foto gratis afbeelding van Free-Photos via Pixabay/ Renee Krijgsman

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

All you need is love and a boho outfit

15 reacties

 1. Jouvence zegt:

  Eigenlijk heel mooi om zoiets vast te leggen, maar ook iets waar je vaak niet bij stil staat.

 2. Ik heb er nog nooit over nagedacht, waarom wel bij trouwen maar niet bij sterven. Toch weet ik niet of ik het zou doen.

 3. Ik vind het zeker waardevol om foto’s te hebben van bijzondere momenten in een mensenleven. Tegelijkertijd moet het wel heel discreet gedaan worden, zodat het niet stoort of zo.

  1. zegt:

   dat zeker, het zal dan wel onopvallend gedaan moeten worden, maar dat doen ze ook.

 4. Felice Veenman zegt:

  zo’n beetje om de 10 jaar laten wij proffesionele foto’s maken van ons gezin: dat zijn geweldige plaatjes om op terug te kijken!

  1. zegt:

   Leuk!

 5. zegt:

  ik ben zelf fotograaf en heb die aanvragen altijd zoveel mogelijk vermeden omdat ik het heftig vond. totdat ik een aanvraag had waarvan ik zag wat het voor de ander betekende. maar het blijft heftig.

  1. zegt:

   Dat lijkt mij ook echt Rachel, je moet sterk in je schoenen staan om het te kunnen, maar ik snap ook heel goed, hoe waardevol het voor nabestaanden en familie van een terminaal zieke kan zijn.

  2. Melissaschrijft zegt:

   Bij trouwen of geboorte zou ik wel aan denken maar bij uitvaart heb ik geen behoefte aan gefotografeerd te worden.

 6. Frederique zegt:

  Bij de begrafenis van een familielid was een fotograaf ingehuurd, ik vond het werkelijk verschrikkelijk. Ik werd er bijzonder ongemakkelijk van. Daarentegen vind ik een fotograaf inhuren bij mooie dierbare momenten zeker van toegevoegde waarde. Had ik dat zelf gedaan, dan had ik foto’s gehad van mijn bruiloft. Nu maakte een vriend van ons de foto’s, toen bleek er iets mis te zijn gegaan met zijn camera. Gelukkig had mijn moeder welgeteld 3 foto’s gemaakt met een wegwerpcamera waardoor er toch nog iets van beeld is. Zit niets anders op dan opnieuw trouwen (met een leukere man) ;p

  1. zegt:

   haha dat is een goed idee 😉 maar toch snap ik het ook wel, zowel het feit dat jij je ongemakkelijk voelde als dat men foto’s wil hebben. Op zo een dag vergeet je zoveel, soms kan het je later helpen om dingen et verwerken, maar misschien kijk je er ook nooit meer naar.

 7. Ik weet niet of ik foto’s zou willen van iemand zijn/haar overlijden. Ik kijk graag naar leuke foto’s en mooie momenten, de trieste zou ik denk ik niet willen. Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat een ander daar heel anders tegenaan kijkt.

  1. zegt:

   Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht, tot ik dit artikel schreef en bedacht, dat een begrafenis vaak zo aan je voorbij gaat dat ik toch snap dat men het een prettig idee vindt om hier op een rustig moment nog eens naar te kijken. Maar het is nog zeker niet iets wat veel gebeurd.

 8. zegt:

  Nooit daar over nagedacht. Weet niet of ik daar foto’s van zou willen, maar mooi dat de optie er is.

 9. zegt:

  Ik heb een client gehad die de begrafenis van de partner heeft laten fotograferen en er een boek van heeft laten maken. Deze client vertelde hoe belangrijk het is en dat er 2 x per dag in gekeken wordt. Het gaf deze client veel troost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept