Wat doe je eigenlijk met het bruidsboeket na je huwelijksdag?

Wat doe je eigenlijk met het bruidsboeket na je huwelijksdag?

Elk jaar op onze trouwdag geeft de man mij een mooie bos rozen. Rozen die mij doen denken aan mijn bruidsboeket en de plek waar ik mijn boeket heb achter gelaten. Hier aan denkend bedacht ik me;’ Wat zullen anderen met hun bruidsboeket hebben gedaan?’.

Ten huwelijk vragen

Rond de twintig weken zwanger was ik, toen mijn aanstaande man, mij in Australië ten huwelijk vroeg. Aangezien ik eerst nog even zou bevallen, kon ik wachten met het uitzoeken van een jurk, maar met al het andere rond om de bruiloft konden we een begin maken.

Alles regelen voor de bruiloft

De datum moest gekozen worden. En natuurlijk een locatie. Hierbij hielden we rekening met het feit dat ‘ de baby’ tegen die tijd een maand of 5 zou zijn. Een fotograaf en de band werden geregeld. We hadden veel dezelfde ideeën, dus het regelen ging eigenlijk vrij voorspoedig. De man had wel twee wensen. Hij wilde de trouwauto en het bruidsboeket regelen.

Trouwjurken passen

Mijn zoon was vier weken oud toen mijn zus overkwam uit Amerika. We hadden afgesproken om dan samen met mijn moeder voor een trouwjurken te gaan kijken. Echt een idee van een jurk had ik niet. Al hield ik bij het zoeken van ‘de jurk’  wel rekening met de grijpgrage handjes van mijn zoon. De jurk was eigenlijk snel geregeld. Het pak van de man werd gekocht en toen was eigenlijk alles wel zo goed als klaar.

Wat doe je met je bruidsboeket

Zoals ik al schreef regelde de man het bruidsboeket en toen rees ook de vraag, wat doe je daar eigenlijk mee na de trouwdag? Ik besprak dit op mijn werk en hoorde meestal het antwoord; ‘Ik heb hem laten drogen en deze hangt nu in de slaapkamer/op de wc/ logeerkamer’. Eigenlijk wist ik niet zo goed, wat ik er mee zou doen. Tot ik me bedacht dat er een plek was, waar ik het bruidsboeket eigenlijk wel graag zou willen hebben.

Hoe mijn boeket een mooie plek kreeg

Mijn schoonmoeder overleed toen mijn man en ik net net een paar maanden ‘verkering’ hadden. Een heftige gebeurtenis, die ons samen zijn meteen heftig testte. Ik vond het wel een mooi gebaar om het bruidsboeket  op het graf van mijn schoonmoeder te leggen. En zo gebeurde dit. Een paar dagen na onze bruiloft, legde we dit boeket op haar graf. Ik heb hier nooit spijt van gehad, het voelde goed om haar op deze manier een klein beetje bij onze dag te hebben.. Misschien juist hierom ben ik ook elke keer zo verrukt wanneer de man met rozen thuis komt. Het is een teken van liefde, voor elkaar, ons gezin en familie.

Inspiratie nodig voor een bruidsboeket? Kijk hier voor inspiratie

Wat heb jij met je bruidsboeket gedaan?

Foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

38 reacties

 1. Krystle/Batboy zegt:

  Dat is een mooi gebaar! Ik heb hem op onze slaapkamer liggen (waar hij ligt te verstoffen ).

  1. Ja dat hoor je toch vaker. Ook wel logisch dat je hem bewaard.

 2. zegt:

  Mooi gebaar! Dat is iets wat ik ook zou doen, mocht ik ooit trouwen en 1 van onze ouders is overleden.

 3. Ik geloof dat ik het gedroogd heb. Maar ik moet bekennen dat ik niet weet waar het nu is. Schaam…

  1. Haha, kan ik me ook best voorstellen hoor!

   1. Achteraf denk ik: Ik had het in zo’n glazen stolp kunnen zetten!

    1. Is ook erg leuk, of in zo een fotolijstje wat ik hier las.

 4. Corine zegt:

  Als voormalig weddingplanner kwam deze vraag bij elke bruiloft weer aan de orde natuurlijk. De een wilde ‘m bewaren, een ander niet (of had geen boeket) en weer een ander zette ‘m net als jij bij het graf van een geliefde. Het gaat om het gevoel en de gedachte erachter. Je hebt een traditionele man hoor, het boeket uitzoeken. 😉 Veel bruiden willen hier niet aan, bang dat hij met iets komt wat zij niet wil. 🙂

  1. Wat grappig dat jij weddingplanner bent geweest. Ik moet zeggen dat ik het volle vertrouwen in de man en zijn keuze had 🙂

 5. Peter van de Velde zegt:

  Nog geen trouwplannen maar ik denk dat ik wel een deel ga herkennen bij het missen van mijn moeder. Die is vorig jaar overleden en mijn vriendin heeft haar nooit gekend. Rare gedachte. Mooi gebaar om het bruidsboeket op haar graf te leggen. Die ga ik onthouden.

  1. Dat missen van een dierbare is op die dag sterk aanwezig. Dat hadden wij ook. Ik heb mijn schoonmoeder ook veel te kort gekend, een groot gemis is dit.

 6. Wat een mooi gebaar! Ik wilde het ook laten drogen maar iemand had mijn boeket zonder te vragen meegenomen… echt vervelend.

  1. O nee dat meen je niet. Wat erg zeg! En zo jammer.

 7. Mirjam (Bloem & Bloei) zegt:

  Ik heb mijn bruidsboeket (24 jaar geleden) vanzelf laten drogen en nog heel lang laten staan op de kast. Op een bepaald moment was het boeket zo droog dat het uit elkaar begon te vallen, inmiddels ook dik onder het stof. Toen heb ik het weggegooid (gelukkig zonder spijt). Ik heb er wel een behoorlijk aantal mooie foto’s van :).

  1. Dat heb ik ook ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’ 😉

 8. zegt:

  Leuke blog en leuk dat je een inkijkje geeft in je bruiloft. Mocht mijn dag ooit komen…

  1. Ah dank je wel. En mocht die dag ooit komen, heb je genoeg om te lezen 🙂

 9. Miss K zegt:

  Heel mooi gebaar. Ik heb mijn boeket laten drogen want je wil dit eeuwig bijhouden. 8 jaar later ligt hij in de berging te wachten om zo nu en dan bekeken te worden:)

  1. En dat is toch met veel wat we bewaren 😉

 10. Frieda zegt:

  wij hebben de onze laten behandelen en bewaren hem onder een stolp

 11. Wat leuk dat je dit hebt gedaan, zelf niet getrouwd. Maar denk dat ik ‘m weg gooi richting de bezoekers 😀

  1. Ja eigenlijk hoort dat wel he! Alhoewel het nog niet zo ingeburgerd is, heb ik het een keer mee gemaakt op een bruiloft.

 12. zegt:

  Heel mooi! Ik heb mijn bruidsboeket destijds laten drogen en in een glazen box laten steken (om op te hangen). Het was echter zo lelijk dat het nog altijd boven op de kast ligt.

  1. oh echt, dat is jammer!

 13. Laura zegt:

  Mooi verhaal en gebaar! Zo heeft ze ook een stukje van jullie trouw meegemaakt.

  1. Zo dacht ik ook.

 14. zegt:

  Dat is mooi en lief gebaar.

  1. Het voelde ook erg goed om te doen.

 15. zegt:

  Erg mooi gebaar! Zo was ze er toch een beetje bij.

  Zelf heb ik mijn boeket laten drogen. Het heeft een paar jaar op de slaapkamer gestaan totdat het totaal niet meer uitzag en zowat uit elkaar viel.

  1. Ja dat vond ik ook. Dat is wat ik vaker hoorde over je boeket bewaren. Je hebt er in ieder geval nog even van kunnen genieten.

 16. Grappig, opties die ik dus helemaal niet ken.

 17. zegt:

  Leuk geschreven! Leuk dat je elk jaar een bos
  Bloemen krijgt! Kan ik lang wachten bij mijn vriend

  1. haha, ja dat houd hij goed vol, elk jaar weer.

 18. Linda Meester zegt:

  Ik zette snel mijn bruidsboeket in een leeg vaasje om te drogen en we vertrokken op huwelijksreis. Thuisgekomen had mijn schoonmoeder het boeket water gegeven, dus boeket in de prullenbak

  1. zegt:

   O nee, wat zonde zeg.

 19. zegt:

  Dat vind ik echt super mooi… wauw! Ik ben niet getrouwd, dus geen boeket om iets mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept