Persoonlijk

Wat doe je eigenlijk met het bruidsboeket na je huwelijksdag?

Elk jaar op onze trouwdag geeft de man mij een mooie bos rozen. Rozen die mij doen denken aan mijn bruidsboeket en de plek waar ik mijn boeket heb achter gelaten. Hier aan denkend bedacht ik me;’ Wat zullen anderen met hun bruidsboeket hebben gedaan?’.

Ten huwelijk vragen

Rond de twintig weken zwanger was ik, toen mijn aanstaande man, mij in Australië ten huwelijk vroeg. Aangezien ik eerst nog even zou bevallen, kon ik wachten met het uitzoeken van een jurk, maar met al het andere rond om de bruiloft konden we een begin maken.

Alles regelen voor de bruiloft

De datum moest gekozen worden. En natuurlijk een locatie. Hierbij hielden we rekening met het feit dat ‘ de baby’ tegen die tijd een maand of 5 zou zijn. Een fotograaf en de band werden geregeld. We hadden veel dezelfde ideeën, dus het regelen ging eigenlijk vrij voorspoedig. De man had wel twee wensen. Hij wilde de trouwauto en het bruidsboeket regelen.

Lees ook: Een fotograaf inhuren voor een speciale gelegenheid.

Trouwjurken passen

Mijn zoon was vier weken oud toen mijn zus overkwam uit Amerika. We hadden afgesproken om dan samen met mijn moeder voor een trouwjurken te gaan kijken. Echt een idee van een jurk had ik niet. Al hield ik bij het zoeken van ‘de jurk’  wel rekening met de grijpgrage handjes van mijn zoon. De jurk was eigenlijk snel geregeld. Het pak van de man werd gekocht en toen was eigenlijk alles wel zo goed als klaar.

Wat doe je met je bruidsboeket

Zoals ik al schreef regelde de man het bruidsboeket en toen rees ook de vraag, wat doe je daar eigenlijk mee na de trouwdag? Ik besprak dit op mijn werk en hoorde meestal het antwoord; ‘Ik heb hem laten drogen en deze hangt nu in de slaapkamer/op de wc/ logeerkamer’. Eigenlijk wist ik niet zo goed, wat ik er mee zou doen. Tot ik me bedacht dat er een plek was, waar ik het bruidsboeket eigenlijk wel graag zou willen hebben.

Hoe mijn boeket een mooie plek kreeg

Mijn schoonmoeder overleed toen mijn man en ik net net een paar maanden ‘verkering’ hadden. Een heftige gebeurtenis, die ons samen zijn meteen heftig testte. Ik vond het wel een mooi gebaar om het bruidsboeket  op het graf van mijn schoonmoeder te leggen. En zo gebeurde dit. Een paar dagen na onze bruiloft, legde we dit boeket op haar graf. Ik heb hier nooit spijt van gehad, het voelde goed om haar op deze manier een klein beetje bij onze dag te hebben.. Misschien juist hierom ben ik ook elke keer zo verrukt wanneer de man met rozen thuis komt. Het is een teken van liefde, voor elkaar, ons gezin en familie.

Inspiratie nodig voor een bruidsboeket? Kijk hier voor inspiratie

Wat heb jij met je bruidsboeket gedaan?

Foto’s pixabay

40 thoughts on “Wat doe je eigenlijk met het bruidsboeket na je huwelijksdag?”

  1. Als voormalig weddingplanner kwam deze vraag bij elke bruiloft weer aan de orde natuurlijk. De een wilde ‘m bewaren, een ander niet (of had geen boeket) en weer een ander zette ‘m net als jij bij het graf van een geliefde. Het gaat om het gevoel en de gedachte erachter. Je hebt een traditionele man hoor, het boeket uitzoeken. 😉 Veel bruiden willen hier niet aan, bang dat hij met iets komt wat zij niet wil. 🙂

  2. Nog geen trouwplannen maar ik denk dat ik wel een deel ga herkennen bij het missen van mijn moeder. Die is vorig jaar overleden en mijn vriendin heeft haar nooit gekend. Rare gedachte. Mooi gebaar om het bruidsboeket op haar graf te leggen. Die ga ik onthouden.

  3. Ik heb mijn bruidsboeket (24 jaar geleden) vanzelf laten drogen en nog heel lang laten staan op de kast. Op een bepaald moment was het boeket zo droog dat het uit elkaar begon te vallen, inmiddels ook dik onder het stof. Toen heb ik het weggegooid (gelukkig zonder spijt). Ik heb er wel een behoorlijk aantal mooie foto’s van :).

  4. Heel mooi gebaar. Ik heb mijn boeket laten drogen want je wil dit eeuwig bijhouden. 8 jaar later ligt hij in de berging te wachten om zo nu en dan bekeken te worden:)

  5. Heel mooi! Ik heb mijn bruidsboeket destijds laten drogen en in een glazen box laten steken (om op te hangen). Het was echter zo lelijk dat het nog altijd boven op de kast ligt.

  6. Erg mooi gebaar! Zo was ze er toch een beetje bij.

    Zelf heb ik mijn boeket laten drogen. Het heeft een paar jaar op de slaapkamer gestaan totdat het totaal niet meer uitzag en zowat uit elkaar viel.

  7. Wat mooi zeg dat jullie dat zo gedaan hebben! Wij hadden een boeket van snoep gemaakt en die is omhoog gegooid. Vriendin die hem ving heeft hem nog altijd bewaard <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.