Aandacht geven aan elkaar is aan elkaar denken

Aandacht geven aan elkaar is aan elkaar denken

Elkaar een beetje aandacht geven in deze rare tijd, denken aan de mensen die misschien alleen thuis zitten, extra belangstelling tonen. Niet overdreven, niet te veel, gewoon een beetje aan elkaar denken. Maar wat kunnen we doen?

Interesse tonen in elkaar

Je hebt het of je hebt het niet, dat je interesse toont in een ander. Jouw eerste vraag is misschien wel ; ‘hoe gaat het met jou?’ Maar vraagt iemand dat ook wel eens terug? Is een ander net zo opmerkzaam als jij? Of krijg jij juist graag de aandacht en vergeet je dan wel eens een ander te vragen hoe het met hem of haar is?

Het eind van het jaar

We naderen het eind van een raar jaar en alhoewel de rare tijd dan natuurlijk niet ineens over is, zal het op 1 januari toch misschien wel even als een goed gevoel voelen, dat het jaar 2020 voorbij is. Maar hoe vieren we deze dagen? Juist in deze tijd is aandacht aan elkaar geven fijn, dat kan door een telefoontje te zijn, of het versturen van een kaart. Want zal er dit jaar weer meer kerstkaarten verstuurd gaan worden?

Belangstelling tonen

Hoe toon je nu belangstelling in deze rare tijden? We kunnen lastig bij elkaar op bezoek, maar dit betekent niet dat we elkaar geen aandacht kunnen geven. Hoe?

Wat kunnen we doen?

 1. Stuur eens een kaartje, niet alleen met de kerst, maar ook tussendoor is een een kaart krijgen leuk.
 2. Breng een pakketje rond.
 3. Vraag eens aan een ander hoe het gaat.
 4. Bestel online een boeket en stuur deze naar familie leden, die wel wat aandacht kunnen gebruiken.
 5. Denk aan non verbale aandacht, die glimlach ziet niemand meer met dat mondkapje voor, maar probeer eens te lachen met je ogen. Je zal zien dat anderen dit waarderen.
 6. Buren die alleen zitten of een vriendin, maak wat extra’s klaar met het eten en breng dit langs.

Geef jij extra aandacht dit jaar?

Hoe zullen de kerstpakketten er uit zien dit jaar? Zullen de werkgevers extra aandacht geven aan het eind van dit rare jaar waar we in zaten. Dit jaar waarin we massaal aan het thuiswerken gingen? Maar ook jijzelf. Hoe denk jij er zelf over? Geef jij jezelf ( ja dat mag ook best hoor) iets extra’s, geef jij partner en kinderen meer aandacht en toon je meer belangstelling om je heen?

foto pixabay/ affiliated links

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Aandacht geven aan elkaar is super belangrijk! Ik stuur regelmatig een kaartje of vraag eens aan iemand hoe het gaat. Maar ook een simpele begroeting tijdens het wandelen kan al zoveel doen,

  1. zegt:

   Precies en je merkt ook hoe mensen dit waarderen. Juist nu is een vriendelijk woord zo fijn.

 2. Ik ben altijd wel van de kerstkaarten schrijven, zelf vind ik het wel jammer dat steeds minder mensen het doen.

 3. zegt:

  Ik ben dit jaar weer fanatiek kerstkaarten gaan versturen en ik moet zeggen dat wij het afgelopen jaar ook wel iets bewuster bezig zijn geweest met aandacht geven aan anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept