Kerstkaarten maken, een persoonlijke kerstgroet voor iedereen

kerstkaarten maken

Kerstkaarten versturen, ik doe het nog steeds elk jaar. Ik vind het niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te versturen. Omdat november en december drukke maanden zijn, ben ik al begonnen met kerstkaarten maken, zodat ze klaar liggen om te versturen.

Zelf kerstkaarten maken

Dit jaar wilde ik het eens anders doen. Geen voorgedrukte kerstkaarten, waar de opdruk en tekst al vast staat. Ik wilde wel eens aan de slag gaan met foto’s die we zelf hebben gemaakt.

kerstkaarten met foto’s

Nu wilde ik wel verschillende kerstkaarten maken. Zo vind ik het leuk om voor familie een kerstkaart te maken met foto’s van ons gezin. Zoals foto’s die we maakten in de zomervakantie in Oostenrijk. Voor vrienden en kennissen hoeft mijn gezin niet persè op de kerstkaart, maar een foto die we zelf hebben gemaakt, vind ik dan wel weer leuk om te versturen. Dat geeft toch net even dat persoonlijke tintje aan de kerstkaarten. Voor deze kaarten had ik sneeuwbergen uitgekozen, deze doen goed winters aan. Maar in principe kan je natuurlijk elke foto gebruiken, wil je een eigen stijl aan je kerstkaarten geven.

kerstkaarten maken

Zelf maken is makkelijk

Op de site van Kaartje2go vond ik hele mooie voorbeelden van persoonlijke kerstgroeten. Deze kerstkaarten kan je personaliseren naar je eigen idee. Met foto’s, tekst en kerstwensen. De mogelijkheden zijn groot. Ik maakte mijn eigen kerstgroet in een bestaand format. Het maken van de kaarten is super makkelijk. Je upload foto’s, plaatst deze op de kaart die je uit hebt gekozen en schrijft hier wel of geen tekst bij. Hier kan je de hoeveelheid foto’s die je wil plaatsen aanpassen, maar ook de plek waar je de foto wil hebben kan je op sommige kaarten zelf bepalen. Je kan kiezen voor wel of geen tekst en wel of geen namen.

Het lettertype op de kerstkaarten kan je aanpassen, je kan er er figuren (denk aan 2020, proost of sterren) in plaatsen. Je kan de teksten houden zoals ze zijn of geheel naar eigen idee invullen. Na het maken van de kaarten, kies je de grootte van de kaart en kan je eventueel een proefdruk aanvragen. Vervolgens kan je er voor kiezen de kerstkaarten thuis te laten bezorgd of deze rechtstreeks naar de ontvanger te sturen. De kleur van de envelop kan je veranderen bij de bestelling ( eventueel met bij betaling) en de eventuele sluitzegel is optioneel.

kerstkaarten maken

Positief over de kwaliteit

Het maken van de kaarten was in een paar stappen gedaan en nadat ik ze nog eens gecontroleerd had, bestelde ik ze meteen. Ik bestelde op zondag en de kaarten kwamen dinsdag met de post mee. De kaarten passen in de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Ik ben zeer positief over de kwaliteit. De kaarten, die met envelop geleverd werden, zijn prachtig geworden. De kleuren zijn heel helder en de kerstkaarten zijn op stevig papier gedrukt. Als je geen naam of boodschap in de kaarten laat zetten, kan je deze er zelf gewoon bij schrijven.

kerstkaarten maken
kerstkaarten maken

Kerstkaarten maken bij Kaartje2go

Het was voor mij de eerste keer dat ik op deze manier kerstkaarten heb gemaakt of überhaupt bij Kaartje2go een bestelling heb gedaan. Het maken was een makkie en nu ik dit weet, kan ik hier veel vaker kaarten voor elke gelegenheid laten maken. Zelf kerstkaarten maken? Dan is Kaartje2go een aanrader.

Stuur jij nog kerstkaarten?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  nope ik stuur geen kerstkaarten meer, al 3 jaar niet meer, stuur en alleen eentje naar mijn broer maar virenden en kennissen doe ik niet meer, had elke jaar rond de 80 kaarten en was daar gewoon even klaar mee haha. ik krijg ze nog wel opgestuurd

 2. zegt:

  Leuk! Ik stuur zelf eigenlijk nooit kerstkaarten meer. Maar vind het wel een leuk idee.

 3. Oh ja, dat gebeurt nu natuurlijk ook. Je bent er vroeg bij met het maken van de kaarten. Heb je ze al verstuurd of wacht je daarmee tot na Sinterklaas?
  De kaart is erg leuk gemaakt. Er is genoeg variatie nu.

 4. Wat leuk dat jij zelf kerstkaarten maakt Lodi. Ik word steeds lakser daarin tot mijn schande…

 5. Wij sturen alleen kaarten als we ze ook krijgen.. Normaal verstuurden we elk jaar ongeveer 30-40 kaarten en kregen dan maar van 3 ofzo wat terug.. Dikke doei dan.

  Wij kopen ze gewoon elk jaar. Gewoon een doosje bij de action met 10 van die kaarten er in.

 6. jouvence zegt:

  Leuk die zelfgemaakte kerstkaarten! Ik stuur elk jaar nog naar een aantal mensen kerstkaarten.

 7. Mandy zegt:

  Mijn hobby is de post, dus zeker verstuur ik nog veel kerstkaarten, vind het ook zo leuk om te ontvangen, 1000 keer liever een echte kaartje dan een appje

 8. Mieke | Miek's Mind zegt:

  Leuk is Kaartje2go hé, ik ga ook kaarten bij ze bestellen aankomende week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept