Kerstmacarons met Marlene appelvulling
Lifestyle Recepten

Recept: Kerstmacarons met Marlene vulling

Macarons, wat zijn ze lekker en ze kunnen natuurlijk altijd. Maar hoe lekker is het om na een kerstdiner te zorgden voor een zoete afsluiting. Macarons met appel vulling. Ik kreeg een persbericht toe gestuurd met dit heerlijke recept. Kerstmacarons met Marlene vulling. Marlene appels komen uit Zuid-Tirol en zijn echt super lekkere appels. Je koopt ze nog niet in de winkels, jammer genoeg, maar wel bij fruit  en speciaalzaken. Echt een tip voor het kerstdiner. 

Kookboeken vol kerstrecepten

Ik ben dol op koken en heb een kast vol kookboeken, maar niets speciaal voor de kerstdagen. Meetal haal ik inspiratie voor de kerstdagen uit de Allerhande of de magazines van de Deen of Jumbo. Ook moet ik zeggen dat ik probeer mezelf niet te druk te maken met de kerst, om optimaal te kunnen genieten van deze gezellige dagen. Maar er komt natuurlijk wel genoeg lekkers op tafel.

Kerstmis

Kerstmis is traditioneel de tijd om culinair gezien eens flink uit te pakken. Menigeen is dan ook op zoek naar nieuwe en originele kook ideeën, om familie en vrienden mee te verrassen. Omdat een zoete afsluiting van de Kerstdis bij vele in de smaak valt, kun je nu kiezen voor een heerlijke, zachte zoete lekkernij: kerst macarons gevuld met Marlene appelcreme. Deze Franse romantische en kleurrijke koekjes worden in ons land steeds populairder. Met dit originele recept van de Spaanse chef Roberto Garcí maakt je ze in een handomdraai.

Kerstmacarons met Marlene vulling

Ingrediënten voor ongeveer 36 macarons:

  • 110 g amandelmeel
  • 220 g poedersuiker
  • 110 g eiwit
  • 30 g g suiker
  • kleurstof, liefst in poedervorm

Voor de vulling:

  • 150 g zachte boter
  • 150 g zachte roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 1 Marlene Royal Gala appel
  • 1 Marlene Red Delicious appel

Bereiding:

  • Roer het amandelmeel en de poedersuiker zorgvuldig door elkaar en zeef het om de klontjes eruit te krijgen.
  • Klop het eiwit op de hoogste stand en voeg de 30 g suiker geleidelijk toe. Wanneer de eiwitten bijna helemaal zijn opgeklopt, voeg je de kleurstof toe (de hoeveelheid hangt af van de intensiteit van de kleur die je wilt verkrijgen).
  • Voeg de helft van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe aan de opgeklopte eiwitten en meng alles voorzichtig met een grote spatel. Voeg ook de rest van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe en blijf voorzichtig roeren.
  • Vul een spuitzak met gladde spuitmond met het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met de spuitzak van het beslag rondjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm.
  • Nadat je alle cirkels hebt gemaakt, laat je ze staan tot de buitenste laag van het beslag opgedroogd is. Hoelang dit duurt hangt af van het seizoen, de vochtigheid buiten en de temperatuur in de keuken.
  • Als de buitenkant droog is zet je ze ongeveer 13 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven. Hierna zijn de boven- en onderkanten van de macarons klaar.

Bereiding van de vulling

  • Voor de appelcompote schil je de appels en snijd je ze in stukjes die je samen met het sap van de halve citroen in een pan met 100 ml koud water doet.
  • Laat alles ongeveer 15 minuten koken tot dat de appels gaar zijn. Pureer daarna de appels en laat je ze afkoelen. Het doel is om een zo dik mogelijke compote te verkrijgen.
  • Mix de overige ingrediënten en voeg aan het einde de appelcompote toe. Vul een spuitzak met de verkregen vulling en laat hem ten minste 30 minuten in de koelkast opstijven. Eenmaal afgekoeld, breng je op de helft van de eerder bereide boven- en onderkanten een beetje vulling aan die je sluit met de andere helft.
  • Dat was het, de macarons met heerlijke Marlene appelcompotevulling zijn klaar, geniet ervan!

Waar zijn Marlene appels te koop

Marlene appels zijn te koop in bij de groente- en fruitspecialist. Ik maakte al eerder heerlijk recepten met Marlene apples: Chocolade appeltaartjes, appelbrood of een brunch met Marlene appels

De beste smaak van Zuid-Tirol

Marlene is het symbool van kwaliteitsfruit uit Zuid-Tirol uit de Italiaanse Alpen. Daarnaast is het ook het toonaangevende Italiaanse merk op het gebied van appelteelt en appelvarieties. Marlene appels worden geteeld in een gebied van 10.700 hectare door 5.000 producenten en 12 coöperaties van het VOG Consortium, welke op dit moment de grootste organisatie is voor de marketing van appels in Europa

* recept: chef-kok Roberto Garcí, restaurant El Milano Real, Spanje

kerstmacarons met marlene vulling

Wat staat er volgende week met kerst als dessert bij jou op tafel?

foto en tekst persbericht

20 thoughts on “Recept: Kerstmacarons met Marlene vulling”

  1. Ik heb dit jaar voor het eerst macarons gegeten. Ik had ze al zo vaak gezien, maar nog nooit geprobeerd. Heerlijk zijn ze. Met Appel lijkt me dat ook wel lekker. Tenminste ik ben een echte appel liefhebber. Daarom ook zeer verbaasd dat ik het merk Marlene niet ken. Ik ga het weekend zeker even vragen aan onze groenteboer op de markt. Ben nu wel nieuwsgierig. Weet nog niet wat we als toetje krijgen dit jaar.

  2. Wow, heb je ze zelf een zo mooi gemaakt? Ziet er prachtig uit. Marlène appels ken ik zeker. Ik vraag mij nu even af waar ik ze heb gehaald. Vast en zeker van mijn moeder gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *