Waar vind ik de juiste riemen voor het hele gezin?

riemen

Riemen. Je draagt ze niet alleen omdat je jeans dan goed blijft zitten, ze zorgen ook voor een mooi accent aan je kleding. Het kan net even dat extra’s geven aan je outfit. Toch vind ik het kopen van een riem net zo lastig als het kopen van laarzen. 

Haat liefde verhouding

Ik heb een haat-liefde verhouding met riemen. Liefde, omdat ik ze eigenlijk altijd draag. Zeker wanneer ik een jeans draag, maar ook steeds vaker bij een jurk of rok. Haat, wanneer ik besluit een nieuwe aan te schaffen. Ik weet namelijk nooit wat ik wil. Ik kan niet slagen qua kleur, ze zijn te breed voor mijn broeken of te lang in omvang. Al jaren draag ik een oude riem van de man. En eigenlijk ben ik wel eens toe aan een nieuwe. Maar net als met laarzen is het zo, dat het liefde op het eerste gezicht moet zijn. Ik nam een kijkje bij Riemenenco en vond daar voor de hele familie een ruime keuze en die klik, die was er.

Riemen voor de dames

Een riem is een onmisbaar modeaccessoire voor vrouwen. Bij Riemen & Co viel mij meteen de grote keuze op. Veel kleuren, modellen maar ook materialen. Zo vind je hier onder andere taille- of heup riemen, maar ook met studs of een die gevlochten is. Ook kleuren spelen bij vrouwen vaak een grote rol bij het kiezen en hier is bij Riemen & Co ook meer dan genoeg keuze in. Naast basis kleuren, vind je verschillende opvallende kleuren als goud of rood.

Kinderriemen

Nou draag ik zelf vaak een riem, mijn kinderen dragen ze nooit. Terwijl ze dit eigenlijk wel nodig hebben. Ze zijn beide slank en hebben nu nog broeken met elastiek en knoopjes waar je het elastiek strakker mee zet. Ideaal met korte broeken, maar in jeans kan je dit weer niet te strak aantrekken, aangezien dit niet lekker zit in de taille. De jongens zitten hier geregeld met een bouwvakkers decolleté en ik roep voortdurend;’ trek je broek op.’ Toen ze klein waren, kon dit prima en stond het nog wel schattig ook, met zo een stukje luier die er boven uit piepten. Nu ze groter worden kan dat niet meer.

Voor jongens en meisjes

Ik heb genoeg riemen liggen voor hen. Die kocht ik toen ze kleiner waren. Leuk met tekenfiguren. Echter toen ze de leeftijd hadden om dit leuk te vinden, waren ze veel te groot. Ik kocht ze op centimeters, maar zat elke keer helemaal verkeerd qua maat. Hierdoor droegen ze toen ze jonger waren bijna nooit en heb ik nu gewoon nog geen goede, passende kunnen vinden. Maar ook hier ben ik bij Riemen & Co aan het juiste adres. Zowel voor jongens als meisjes vind je een grote keuze, ook weer qua kleuren en modellen.

Herenriemen

Zoals ik al eerder schreef draag ik nu een exemplaar van mijn man. Ik ben best modebewust, maar mijn man loopt wat dat betreft nog een stap voor. Hij zorgt er nog wel eens voor, dat zijn riemen matchen met zijn schoenen. Ook hij kan zijn hart ophalen bij Riemen & Co. Voor hem is er meer dan genoeg keuze in een heren riem. Je kan geen kleur bedenken of er is wel een riem in deze kleur. Van zomerse kleuren tot een die chique of stijlvol is.  Er is keuze uit verschillende merken, modellen, kleuren en materialen.

riemen

De juiste maat meten

Welke maat moet je kiezen? Ook daar heb ik zelf veel problemen mee. Bij Riemen & Co staat er hele duidelijke uitleg op de site, hoe je de juiste maat kan kiezen. Kom je er dan nog niet uit dan kan je altijd even een mailtje sturen en helpen ze je bij deze webshop persoonlijk naar de juiste maat. Ik ben enthousiast over de site en kan hier zeker slagen voor het hele gezin.

Koop jij makkelijk een riem? Of vind je het net als ik lastig?

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. Ik zelf niet, maar mijn jongste zoon had er laatst eentje nodig. Uiteindelijk kocht ik er eentje bij de WE op de kinderafdeling. Dat scheelde bijna de helft van de riemen bij de volwassen afdeling!

  1. zegt:

   Dat zal best, goede riemen zijn prima en als het toch past, groot gelijk,

 2. Balou zegt:

  Ik draag eigenlijk nooit een riem haha, fijn dat je enthousiast bent over de site !

  1. zegt:

   Echt niet! Oh ik kan dat echt niet, om een broek moet een riem 🙂

 3. ik draag riemen eigenlijk meer als sierraad dan als riem. Ton eik nog heel slank was had ik ze wel eens nodig om mijn broek op zijn plek te houden

  1. zegt:

   Hier nog meer om mijn broek op plek te houden, maar ook as sierraad bij een rok.

 4. zegt:

  Oh, zo lastig joh, het kopen van een goede riem. Ik heb een paar geleden op een marktje in Hongarije een riem laten aanmeten en die bevalt me erg goed, ook een hele mooie blauwe kleur, dus ook als accessoire erg leuk om te zien.

  1. zegt:

   Aanlaten meten is heel verstandig, dan past hij in ieder geval goed.

 5. Ik draag nooit een riem hihi! Gelukkig heb je nu een fijne site hebt gevonden om een nieuwe riem te kopen!

 6. Naomi zegt:

  Draag eigenlijk nooit een riem fijn dat je een site heb gevonden

 7. zegt:

  Ik wil nog steeds een riem, maar vind het altijd zo duur.. Wat handig dat je een site hebt gevonden

  1. zegt:

   Precies, ze zijn ook prijzig hoor.

 8. zegt:

  Ik heb drie jaar geleden een dure gekocht bij een mannenmode zaak. Zonder gaatjes, maar met een soort van ritssysteem. Ideaal. Kan me wel herinneren van vroeger dat we dan een riem kochten en dan kwamen we thuis en maakte we er een gat in. Draag altijd een zwarte riem en heb er maar 1.

  1. zegt:

   Precies, ik moest er ook altijd gaten in ( laten) maken, maar jouw systeem is ook heel makkelijk zeg!

 9. Marieke zegt:

  Ik draag nooit een riem eigenlijk

 10. zegt:

  Ik hou niet zo van riemen, maar doordat ik fitness is mijn lichaam behoorlijk ‘uit verhouding’ waardoor ik ze helaas wel moet dragen…

 11. Ik draag niet heel vaak riemen, maar vind een goede riem wel belangrijk. Een goede leren riem heb ik het liefst.

 12. zegt:

  Hier thuis draagt eigenlijk alleen mijn man dagelijks een riem. Ik heb er zelf wel één, maar draag hem bijna nooit. Mijn zoon zijn broeken kan ik nog verstellen of ze zijn met elastiek/touwtjes.

 13. zegt:

  Ik vind het lastig, draag al een paar jaar een versleten riem. Ik vind nooit een juiste riem, erg hé…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept