Riemen: van praktisch tot mode object

riemen van praktisch tot mode object

Hoeveel riemen heb jij in de kast hangen? Normaliter draag je er maar een. Alhoewel ik kan me de mode nog herinneren dat we naast de riem die de spijkerbroek ophield ook een riem losjes over je heupen liet bengelen. Riemen ze zijn niet alleen praktisch, het is ook een mode object. Hoe draag jij jouw ceintuur?

Waarom draag je een riem

Het dragen van een riem is praktisch, tenslotte hou je jouw broek hiermee op zijn plek. Maar dat niet alleen, een riem is ook een mode object. Een riem kan je net zo goed omdoen wanneer dit niet nodig is om je broek op te houden, maar meer omdat dit hoort. Dit is het geval bij mannen die een pak dragen. Want bevat de pantalon lussen dan ‘moet’ je eigenlijk wel een riem hier doorheen halen. Maar dames dragen ook graag een riem of ceintuur wanneer ze hun figuur beter uit wil laten komen in een jurk.

Het is praktisch

Dames riemen zijn er in vele kleuren, maten en modellen. Mooie leren riemen met een grote of juiste kleine gesp. Het staat goed bij jouw favoriete jeans. En een ceintuur zorg er niet alleen voor dat jouw broek goed blijft zitten, het geeft ook net een extra’s aan je kleding. Door het dragen van een riem met een mooie gesp combineer jij het praktische van de ceintuur met de mode.

De ceintuur als mode object

Een riem voor dames is dus zeker niet alleen functioneel. Draag een riem ook gewoon voor de fun. Zie het als een mode object die jouw kleding net die stijl, net dat beetje extra geeft. Denk hierbij aan een multi color riemen die jouw broek een vrolijke noot geven. Een gouden of zilveren heupriem die jouw heupen accentueren of een taille riem in een felle kleur op een gebreide effen jurk. Daarnaast kan een knoopriem jouw figuur heel mooi uit laten komen in een vrolijke zwierige bohemian jurk.

Lees ook: Hoe word ik een echte bohemien?

Ga jij voor kleur of rustig

Ook qua kleuren heb je genoeg keuze bij een riem. Draag niet alleen veilig zwart of stijlvol bruin, maar kies ook eens voor felle mode kleuren. Jouw spijkerbroek zal er meteen heel anders uit zien. En durf jij wel op te vallen. Ga dan voor een opvallende en grote gesp.

Zo draag jij jouw ceintuur

Er is een verschil tussen mannen- en vrouwenriemen. Bij mannen gaat de riem meestal tegen de klok om het middel heen, dat wil zeggen dat de gesp aan de linkerkant zit. Bij vrouwen is het precies tegenovergesteld en spreek je ook wel van een ceintuur in plaats van een riem. Hoe jij jouw riem of ceintuur ook draagt, of je deze nu praktisch draagt om je broek op te houden of als mode object en of je nu een heupriem of knoopriem draagt. Welke kleur of model je ook kiest: het geeft je kleding net dat beetje extra’s. Kijk voor jouw riem op Moderiemen.nl.

foto gratis afbeelding van carlo sardena via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept