Shop verstandig, shop met korting

Shop verstandig, shop met korting

Geld kan je maar een keer uitgeven en dat merken we momenteel harder dan ooit. Met de hoge prijzen voor boodschappen en gas en elektra blijft er weinig geld over voor leuke dingen. Dingen als kleding en dat is flink balen. Helemaal wanneer je een echte fashionista bent. Je hoeft je hand niet op de knip te houden, maar misschien wel anders shoppen. Shop verstandig en shop met korting.

Shop verstandig

Natuurlijk zijn er momenten dat je kleding echt nodig hebt, denk aan een nieuwe winterjas, of nieuwe schoenen, maar we kopen kleding ook gewoon omdat we het leuk vinden. Want heb je die jurk echt nodig? En dat bloesje, lijkt die niet heel veel op wat je al in de kast hebt hangen? Kleding kopen maakt ons gelukkig. Door kleding te kopen voelen we ons goed. Verstandig shoppen is duurzaam shoppen, maar ook shoppen met korting. Dit laatste is trouwens niet alleen verstandig voor jouw portemonnee maar geeft ook een geluksgevoel. Want hoe goed voelt het om een item aan te schaffen voor een lager bedrag dan anderen deden. Hoe tof is het als men je complimenten geeft over je outfit? Hoe leuk is het om er super stijlvol uit te zien en toch niet rood te staan op jouw rekening? Juist, dat voelt goed.

Koop in de sale

Waarom de volle pond betalen als je ook in de sale kan kopen? En dit geldt natuurlijk ook voor de echte fashionista’s onder ons, want trends duren echt langer dan een seizoen. Je hoeft niet meteen dat item te kopen als het in de mode komt. Koop jij iets in de uitverkoop aan het eind van het seizoen, dan ben je nog helemaal hip. Veel kledingmerken hebben naast een nieuwe collectie ook een sale collectie. Ik neem je mee naar de website Topsy Fashion waar grote merken naast hun collectie ook sale aanbieden. Kijk maar eens bij Summum sale en Jane Lushka sale.

Koop slim in

Hoe koop je nu slim in? Wil je verstandig shoppen dan shop je duurzaam. Dan kies je voor kleding die langer mee gaat dan een seizoen, dan kies je voor basis items die je combineert. Dat kan ook met jouw budget. Combineer kleding die voor die vaste prijs met kleding uit de sale. Leer combineren en koop die leuke broek uit de collectie van Studio Anneloes en combineer dit met een top van Jane Lushka uit de sale. Of combineer een blazer van Aaiko met een jeans van het merk Summum en laat deze dan weer net in de sale zijn. Mazzel! Door slim en verstandig te kopen zorg jij voor een leuke vlotte collectie, maar dan wel voor minder geld.

Waarom is online shoppen zo makkelijk

Zie jij door de bomen het bos niet meer, vind je alles leuk maar weet je dat je niet alles kan kopen, kan je geen keuze maken omdat er te veel te zien is? Kijk, dat is het makkelijke van online shoppen. Niet alleen krijg je geen vermoeide voeten van online shoppen, je kan het ook op je gemak doen. Is de keuze te veel, bedenk dan wat je wilt. Waar ben je naar op zoek en filter dit op de website. Vaak kan je ook op kleur filteren en zelfs op prijs. Door jouw keuze aan te geven kan je heel verstandig shoppen, zonder de verleiding tot aankopen waar je eigenlijk niet op zat te wachten.

Nog meer tips om verstandig te shoppen

  • Koop aan het eind van de zomer alvast die leuke jurkjes in de sale voor volgend jaar.
  • Ben je op een site en zie je een leuk item. Kijk of je je aan kan melden voor de nieuwsbrief, vaak krijg je dan korting bij je eerste bestelling.
  • Combineer jouw kleding het hele jaar. Koop je in de uitverkoop een leuke top maar ga je de winterperiode in, draag deze dan onder een mooie blazer
  • Koop een basis collectie en leer combineren. Hierdoor weet je heel gericht wat je nodig hebt en kan hier naar op zoek gaan.
  • Koop op een site, hierdoor bespaar je op verzend kosten

Koop bewust, koop jouw keus

Shoppen! Het is toch ook een soort van therapie, want worden we niet allemaal een beetje blij van aankopen doen. Shop verstandig en zoek in de sale, gebruik kortingen om jouw kleding collectie aan te vullen. Ga voor kwaliteit en duurzaamheid en zorg zo dat jij naast al de vaste lasten jezelf af en toe kan trakteren.

foto’s beeldbank en gratis afbeelding van Jan Vašek via Pixabay

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept