4 redenen om kwalitatieve en bovenal duurzame kleding te kopen

4 redenen om kwalitatieve duurzame kleding te kopen

De meeste dames genieten enorm van shoppen. Het is een feestje om iedere dag weer een prachtige outfit samen te stellen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er natuurlijk wel geshopt worden! Gelukkig kan dat ook weer. Zowel online als in de fysieke winkels kunnen we de komende maanden weer volledig los voor kwalitatieve en duurzame kleding. Zeker met het voorjaar in het verschiet. 

Door het ruime aanbod wil dit echter nog wel eens een opgave zijn. Want kies je voor een eenvoudige confectiewinkel met spotgoedkope prijsjes? Of kies je toch voor kwalitatieve merkjes? Een vraag die vrijwel iedere vrouw anders zal beantwoorden. Dit hangt natuurlijk ook sterk af van de inhoud van je portemonnee, maar tevens ook je eigen verantwoordelijkheidsgevoel als het gaat om onze aarde. Het kopen van kwalitatieve en bovenal duurzame kleding is namelijk enorm belangrijk. Voor fashionredenen, maar ook voor het behoudt van onze aarde. Kies je voor By-bar of een ander kwalitatief damesmerk, dan zal dit enorm veel voordelen bieden. Zowel voor de aarde als voor jouzelf. Benieuwd waarom je tóch beter wat meer geld uit kunt geven aan kwalitatieve en duurzame kleding? Wij geven je 4 goede redenen. 

De kleding gaat veel langer mee 

Het grootste voordeel is dat kwalitatieve kleding natuurlijk veel langer meegaat dan de meeste kledingstukken in confectiewinkels. Deze kledingstukken gaan meestal niet langer dan één seizoen mee. Fijn als je houdt van wat afwisseling, maar minder fijn voor je portemonnee én de aarde. Daarnaast zie je dat de kledingstukken per wasbeurt achteruit dreigen te gaan. Ze worden snel valer, vertonen al snel scheuren en gaten en zien er gewoon minder mooi uit na enkele keren dragen. Zonde natuurlijk, want hierdoor ben je al snel toe aan geheel nieuwe items. En ondanks de lagere prijzen in confectiewinkels, lopen die alsnog hoog op wanneer je telkens nieuwe items moet kopen. Kies je voor bekende damesmerken zoals bijvoorbeeld Caroline biss, dan weet je zeker dat dit niet het geval zal zijn. 

De kleding blijft onder iedere omstandigheden mooi en gaat veel langer mee dan het gemiddelde kledingstuk. Dat levert op de lange termijn een flinke kostenbesparing op. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het milieu minder belast wordt, omdat er veel minder kleding gekocht hoeft te worden. 

Betere stijl en pasvorm 

Bij merkkleding zie je tevens dat er over ieder ontwerp heel goed is nagedacht. Er zijn niet zomaar honderden items in een fabriek gemaakt. Bij ieder ontwerp is stilgestaan. Bij iedere maat zijn er andere keuzes gemaakt. Wat veel mensen niet beseffen is dat je één ontwerp niet ‘gewoon’ in verschillende maten kunt laten maken. Bij grotere of kleinere maten moet er over andere dingen worden nagedacht. Als dit niet wordt gedaan, dan zal de pasvorm heel anders en minder mooi vallen. Dan krijg je de zogenaamde ‘soepjurk’ voor grote maten of juist een veel te strak vallend shirtje in de kleinere maten. Het is van belang dat de pasvorm voor iedere maat hetzelfde is. Dat vraagt extra aandacht. Dat gebeurt doorgaans ook bij kwalitatievere merken. Hierdoor kun je rekenen op een veel betere stijl en pasvorm. In iedere maat. Bij ieder kledingstuk. 

De kleuren lopen minder snel door 

Bij kwalitatieve merken zijn de kleding vaak kleurecht. Hiermee wordt bedoeld dat er geen toevoegingen zijn gedaan aan de kleur en de kleuren op de juiste wijze in de kledingstukken zijn verweven. Op die manier wordt bijvoorbeeld voorkomen dat meerdere kleuren in hetzelfde shirt in elkaar doorlopen tijdens het wassen. Dat doet immers meteen afbreuk aan de gehele uitstraling van het kledingstuk. Bij kwalitatieve merken kun je zonder problemen wassen en zal het kledingstuk er gewoon mooi uit blijven zien. Bovendien krimpt het – mits je op de juiste manier wast natuurlijk –  ook veel minder snel door de kwalitatieve stoffen en garen. Zo blijft de kleding na iedere wasbeurt in topconditie. 

Beter voor het milieu 

Heb je wel eens nagedacht aan de gevolgen voor het milieu wanneer je iedere keer weer vrolijk nieuwe kleding uit de confectiewinkels vandaan haalt? Vaak gaan hier heel wat minder goede productieprocessen aan vooraf. Wanneer jij telkens blijft kopen, zullen deze in stand gehouden worden. Wees je ervan bewust dat er een reden is waarom de kosten zo extreem laag gehouden kunnen worden. Het is dan ook bijna altijd beter voor het milieu om voor kwalitatieve en duurzame (merk)kleding te kiezen. 

Lees ook: De leukste kleding voor het voorjaar shoppen.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept