Bikini en strandkleding-LASCANA

zomer bikini strandkleding

Wanneer je een nieuwe bikini moet hebben, waar kijk jij dan? Zoek je deze online op of ga je liever naar een winkel toe? En ook wanneer je niet een echt strand mens ben, je kan zeker wel strandkleding dragen, want deze kan ook prima in de stad gedragen worden!

Kilootje meer deze zomer

Sinds ik met mijn (ondertussen bekende) knieklachten zit, sport ik veel minder dan voorheen. En dat merk ik. Sinds vorig jaar zijn er echt wel een paar kilootjes bij gekomen en mijn huid is allemaal niet zo strak meer. Niet gek als je bedenkt dat ik voorheen 4 tot 5 keer per week super fanatiek aan het sporten was. Ik deed heel veel boot camp gerelateerde oefeningen en liep hard. Als je daar dan van het een op andere moment mee stopt, is het best even omschakelen om je eetpatroon hier op aan te passen. Dat ik nu wat voller ben, vind ik niet raar en meer dan accepteren kan ik toch niet doen.

Een passend bikini zoeken

Maar met die kilootjes meer, moest er wel een nieuwe bikini komen. Ik heb nu een bikini die sluit aan de zijkanten met een strikje. Dit kan ik echt niet meer hebben, daar moet ik eerlijk in zijn. Het broekje is ook vrij klein en bedekt mijn billen net niet geheel. Zou ik deze bikini nu in de zomer dragen aan het zwembad of op het strand, dan voel ik me hier niet prettig in. Wel draag ik graag een bikini en dus ging ik op zoek naar een nieuw exemplaar. Ik zocht en kwam terecht bij LASCANA. Hier was zoveel keus aan bikini’s daar moest toch wel een naar mijn zin tussen zitten. Ideaal bij deze winkel is dat je naast 2-delige bikini’s, ook losse broekjes en topjes kan kopen. Hierdoor kan je zelf zoeken naar bijvoorbeeld een broekje met strikjes of juist pijpjes. Een bovenstukjes met push-up of een beugel.

De keuze

Ik vond een bikini die helemaal naar mijn wens is. Een bovenstukje met beugel en een bikini broekje die op de heup iets hoger zit. Toen na drie dagen het pakket in de bus viel was mijn eerste reactie;’ Wow dat broekje is wel erg groot.’ Echter toen ik hem aantrok, zat deze als gegoten. Ik hield het broekje tegen mijn ‘oude bikini’ aan, die met de strikjes. En mijn nieuwe broek was duidelijk groter, maar hierdoor zitten mijn billen dus goed verpakt en de band aan de bovenkant van het broekje valt op mijn heupen, waardoor ik deze rondingen mooi verbloem. Het bovenstukje van de bikini kan ik aan de bovenkant verstellen waardoor deze prima past. Van de week heb ik met mijn nieuwe bikini bij de plassen gelegen. De bikini zat prima, schuurt niet in de nek en knelt niet bij de broek.

zomer bikini strandkleding

Bikini Buffalo 2 delig set € 33,99

Strandkleding ook voor in de stad

Nu ik toch aan het winkelen was, keek ik verder op de site. Naast badkleding heeft LASCANA ook heel veel zomerkleding. Dit staat onder de noemer strandkleding, maar kan natuurlijk ook prima in de stad gedragen worden. Omdat ik tegenwoordig vaak een brace om mijn knie heb,  draag ik vaker een lange jurk of wijde broek. Niet dat ik me schaam voor die brace en ik draag hem ook gerust met een korte broek, maar als ik de stad in ga of een dagje weg, hoef ik het nu ook weer niet te laten zien.

Lange jurk en loungebroek

Ik vond een super leuk strandjurkje. Lang met onder de borsten getailleerd. Hierdoor valt de stof mooi recht naar beneden. Daarbij een leuk detail, namelijk spiralen bij de hals bandjes waardoor je het decolleté kan stellen. Al naargelang hoe hoog of laag het decolleté mag zijn. Ook koos ik een broek met brede band van boven en smokband onder aan de pijpen.

Extra kilootjes verbloemen

Samen met de bikini kwamen ze in een groot pakket aan. De jurk is van viscose en is hierdoor zacht en dit draagt erg fijn. Door de spiralen op de schouderbanden kan je leuk spelen met de hoogte van het decolleté en door de elastieke rand net onder mijn boezem valt de jurk recht naar beneden. Waardoor je die extra kilootjes, rondom heup en buik niet ziet. Ik vind hem zelf erg mooi staan.

bikini zomer strandkleding
zomer bikini strandkleding

Strandjurk LASCANA va € 54,99

Loungebroek voor alle dag

Ook de broek zit als gegoten. Het draag comfort is prima en door de zachte stof is dit echt een broek waar je in woont, zo prettig zit het. Het is een heup broek en door het elastiek aan de pijpjes staat het sportief met een stel slippers en netjes als je er hakken onder draagt.

zomer bikini strandkleding

Broek Buffalo va € 39,99, Shirt Garcia € 15,00, Slippers Tamaris

zomer bikini strandkleding

De collectie van LASCANA

Ik ben zeer tevreden over de collectie van LASCANA. LASCANA is onderdeel van OTTO en speciaal voor dames. Ik ben zo tevreden omdat de maten kloppen (altijd erg fijn). De kleuren komen overeen met de foto’s op de site. Het enige aparte vind ik dat de prijs een paar euro omhoog gaan wanneer de maten groter worden, vandaar dat er bij de prijzen ook ‘vanaf’ staat.

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. zegt:

  aa zoon broek droeg ik voorheen ook vaak. ze zitten zo lekker luchtig in de zomer.

  Ik woon redelijk dicht bij het strand maar kom er idd ook veel te weinig. Vooral omdat het idd altijd zo druk is zomers.
  maar ik vind het wel heerlijk om in de avond een strandwandeling te doen.

 2. Ik heb laatst gezwommen in een tankini, en toen heb ik het bovenstuk wel omhoog gestroopt. Ik merk dus dat ik het liefst zo bloot mogelijk ben, dus een bikini heeft mijn voorkeur.

 3. zegt:

  Mooi hoor en perfect voor in de zomer. Zeker als het lekker warm is, is comfortabele kleding wel aan te raden.

 4. Wat een leuke kleding! De jurk vind ik prachtig en de broek is iets dat ik zelf zeker zou kopen

 5. leuke kleren, staan je goed. Een bijini heb ik nooit gedragen : ik ben klein van stuk en dan vind ik een bikini niet mooi staan. Zelfs niet in de tijd dat ik heel slank was

 6. Superhandig trouwens ook dat je het decollete naar wens kunt aanpassen zeg. De jurk staat je prachtig!

 7. zegt:

  Die bikini en jurkje vind je echt heel goed staan. Zelf zou ik eerder badpak of tankini kiezen

 8. zegt:

  Leuk, ik draag eigenlijk graag een bikini, maar neig steeds meer naar een badpak na het krijgen van 3 kids, suf, maar ach! mijn lichaam wordt ook iets ouder

 9. zegt:

  Ik draag ook het liefst bikini’s al vind ik badpakken steeds leuker worden. Nu ik zwanger ben, ben ik ook overgestapt op een badpak. Waarschijnlijk dat ik daar volgend jaar ook nog voor kies 😉

 10. zegt:

  Wat een prachtige jurk Ik hou wel van die comfortabel kleding. Ik draag zowel bikini’s als badpakken 😉

 11. zegt:

  Goed geslaagd! Ik ben zelf meer een badpak-type

 12. zegt:

  Leuk hoor! Ik heb laatst ook een nieuwe bikini gekocht en krijg spontaan zin om naar het strand te gaan

 13. Leuke kleding! Ik heb het geluk in Nederland dicht bij het strand te wonen. Ook in de winters is het daar heerlijk!

  1. zegt:

   Zo fijn!

 14. zegt:

  Superleuk Lodi! Staat je goed. Vind de strandjurk erg leuk. En die bikini zou ik ook wel willen hebben, mooi broekje ook.

  1. zegt:

   Dankje Merel!

 15. zegt:

  Wat een leuke kleding heb je geshopt! Ik vind de jurk erg leuk en hij staat je prachtig. Ik ga dit jaar voor een bikini!

 16. zegt:

  Leuke kleding! Staat je erg mooi. Die broek en jurk zijn echt top!

 17. zegt:

  De jurk staat je goed! Ik ben zelf een bikini type maar tegenwoordig hebben ze ook echt hele schattige badpakken. Misschien moet ik er ook een keer naar kijken!

 18. zegt:

  Zon broek wil ik dus ook bestellen. Zo leuk zeg!!

  1. zegt:

   En hij zit ook zo fijn! 🙂

 19. Bianca zegt:

  Super leuke blog! Ziet er echt heel leuk uit allemaal. Zelf ga ik binnenkort een O Neill kopen. Ben heel benieuwd hoe dat allemaal zit. Heb nooit eerder een “merk” bikini gekocht.

 20. rini M. zegt:

  Ik wil stralend de zomer in met wat uv werende kleding. Ik denk dat ik met die soort kleding veilig en heerlijk kan genieten van de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept