boeken
Boeken

Boeken voor de vakantie

Lees jij veel? In de vakantie heb je vaak meer tijd om te lezen en is het fijn om veel boeken mee te nemen in de reis tas. Welke moeten dit jaar echt mee op vakantie en heb jij nog extra tips?  

Lezen als hobby

Lezen is een hobby, vaak meegegeven door je ouders. Hebben ze je veel voorgelezen, lazen ze zelf veel, dan is de kans groot dat jij ook een boekenworm bent. Hele kratten boeken gaan mee naar de camping. want niets zo fijn om te lezen op vakantie.

Bibliotheek

Je kan boeken lenen bij de bieb, kiezen voor een e-reader of misschien heb je ze wel gekocht om mee te nemen op vakantie.

Vakantie boeken

Echte vakantie boeken zijn natuurlijk trillers. Trillers waar je nu echt even de tijd voor hebt en in een stuk door kan lezen. Maar ook romantisch zwijmelen in de zon bij het zwemband is toch echt vakantie.

Deze zou je echt moeten lezen

Lee child

De boeken over Jack Reacher vind ik echt fantastisch. Spannend vanaf het allereerste moment. Waar gaan deze over: ‘Jack Reacher is een voormalig majoor bij de Amerikaanse militaire politie. Na te zijn afgezwaaid uit het leger leidt Reacher een zwervend bestaan. Hij zwerft door de Verenigde Staten, omdat hij van mening is dat hij nooit zijn eigen land heeft leren kennen omdat hij zijn jeugd voornamelijk heeft doorgebracht op militaire legerbases in het buitenland. Hij reist voornamelijk rond door te liften, per bus of te voet om geen papierspoor achter te laten. De enige bezittingen die hij bij zich draagt zijn geld, een opvouwbare tandenborstel, en na de aanslagen op 11 september 2001, een verlopen paspoort. Hij draagt zijn kleding slechts 2 tot 3 dagen, waarna hij zich hiervan ontdoet door nieuwe, goedkope kleding aan te schaffen bij landelijke winkelketens. Hij beschikt niet over een vast inkomen en leeft van zijn spaargeld en deeltijdbanen.’

Ondertussen hebben we een hele verzameling van de Jack Reacher serie. En onlangs vond ik bij een Boekenvoordeel twee delen die we nog niet hadden gelezen. Waaronder De bezoeker. Deze gaan dus zeker mee op vakantie.

boeken lezen

David Baldacci

Van de boeken van David Baldacci hebben we er ook al heel veel gelezen.Ook deze verhalen zijn vanaf moment een zo spannend dat je het boek niet meer weg wilt leggen. Vaak lopen er meerdere verhalen door elkaar heen, hierdoor is het voor mij echt voor de vakantie’. Dit zijn namelijk van die verhalen die kan je niet te lang weg leggen. Je moeten echt blijven lezen, ook om in het verhaal te blijven.  David Baldacci schrijft vaak een aantal series achter elkaar met dezelfde hoofdrol speler. Degeen die ik nu mee neem heet Eindspel.

Jessie van Kuijck

Er gaat ook een hartjes boek mee, speciaal voor mezelf: Ja ik geloof in sprookjes van Jessie van Kuijck. Ik won deze  onlangs en heb ik speciaal bewaard voor de vakantie. Het gaat over een vakantieliefde waarbij de Nederlandse Izannah verliefd wordt op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie.

boeken lezen

Dan Brown

Ook mee in de koffer gaat het nieuwste boek van Dan Brown: Wie kent ze niet. De Da Vinci Code, Het Bernini mysterie en nu neem ik zijn laatste exemplaar ‘De oorsprong‘ mee. Wederom is Robert Langdon de hoofdrolspeler. En speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla.

Naast deze exemplaren die we mee nemen, gaan er ook nog een aantal afgekeurde bibliotheek boeken mee. Wanneer we deze uitgelezen hebben wisselen we deze om op de camping. Zo kan een ander ze weer lezen en hebben wij ook weer extra’s . Je ziet dit steeds vaker op campings ( ook in het buitenland) gebeuren.

Tip

Nog een tip voor de vakantiegangers, neem dwarsliggers mee. Want neem je nou net zo veel te lezen mee als wij, dan scheelt het een hoop in ruimte en gewicht om dwarsliggers mee te nemen. Deze kan je ook lenen bij de bibliotheek. En nog een boeken tip: het prachtige boek Florian is niet voorbij.

boeken lezen

Ben jij ook zo dol op lezen en welke boeken neem jij mee op vakantie?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

24 thoughts on “Boeken voor de vakantie”

  1. Hoi Lodi! Genoeg te lezen deze vakantie dus, fijn! Ik lees graag boeken van Haruki Murakami…ook romantisch maar helaas loopt het niet altijd even rooskleurig af. Hoe dan ook: hele fijne vakantie en veel leesplezier!

  2. Leuk!! Ben sinds enige tijd lid van Bookchoice en krijg hierdoor iedere maand een setje boeken waar vaak een aantal fijne exemplaren tussen zitten. Ben ook fan van David B. en Dan Brown.

  3. Hier staat geen vakantie op de planning, maar ik hoop deze zomer wel meer te kunnen lezen. Nogal lastig met twee kleine kinderen. Ja, ik geloof in sprookjes lijkt mij een leuk boek.

  4. Boekentips zijn altijd handig! Ik lees behoorlijk snel dus boeken van 350blz zijn vaak een avond… lees daarom ook veel ebooks onderweg en koop regelmatig bij kringloopwinkels om het betaalbaar te houden haha. Lee Child heb ik eigenlijk nog niks van gelezen. Misschien toch maar eens iets van proberen. Zelf lees ik ook graag Tess Gerritsen en vind het ook leuk om onbekende boeken te proberen.

  5. Dank je voor de boekentips! Ik heb er een paar genoteerd om te halen voor als ik binnenkort op vakantie ga. Ik vind lezen op vakantie heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.