Lezen doe ik veel. En al heb ik er af en toe minder tijd voor, nog steeds ga ik elke drie weken naar de bibliotheek om boeken te lenen. In de vakantie heb ik zeeën van tijd en neem dus heel veel te lezen mee in de tas. Want niet alleen de man en ik lezen veel, ook de jongens verslinden boeken. Vandaag een artikel over welke boeken ik onder andere mee neem deze vakantie. Wie weet zitten nog leuke tips voor jou bij. 

boeken

Lezen als hobby

Ik ben altijd gek geweest op lezen. Mijn ouders lazen veel en wij namen dit over. Ook mijn kinderen lezen veel en graag. We gaan elke drie weken naar de bibliotheek en halen dan allemaal een aantal boeken. Door de weeks heb ik niet altijd veel tijd om te lezen, dit omdat ik ‘s avonds liever haak of brei. Echter nu de vakantie bijna is aangebroken, verzamel ik al het leesvoer bij elkaar, die mee gaan dit jaar naar de camping.

Bibliotheek

Daar waar ik voor de vakantie meestal naar de bieb gaan, ga ik deze keer alleen met de jongens heen. De man had een aantal boeken gevraagd voor zijn verjaardag, ik won een boek en ik kocht ik er laatst drie achter elkaar voor een hele mooie prijs. Dus hoef ik eigenlijk voor ons niets extra’s te zoeken.

Vakantie boeken

Ik ben dol op ‘hartjes boeken’ zoals ik ze noem. Romantische verhalen, waarbij je aan het begin eigenlijk al weet hoe het af gaat lopen en de held altijd het meisje krijgt. Daarnaast lees ik ook graag spannende boeken. Juist op vakantie omdat dit vaak boeken zijn die je wel achter elkaar moet lezen om in het verhaal te blijven. Omdat de man en ik de boeken samen lezen, neem ik niet te veel ‘hartjes’ boeken mee, maar zijn het meer thrillers die in de tas gaan.

Welke boeken nemen we mee

Lee child

De boeken over Jack Reacher vind ik echt fantastisch. Spannend vanaf het allereerste moment. Waar gaan deze boeken over: ‘Jack Reacher is een voormalig majoor bij de Amerikaanse militaire politie. Na te zijn afgezwaaid uit het leger leidt Reacher een zwervend bestaan. Hij zwerft door de Verenigde Staten, omdat hij van mening is dat hij nooit zijn eigen land heeft leren kennen omdat hij zijn jeugd voornamelijk heeft doorgebracht op militaire legerbases in het buitenland. Hij reist voornamelijk rond door te liften, per bus of te voet om geen papierspoor achter te laten. De enige bezittingen die hij bij zich draagt zijn geld, een opvouwbare tandenborstel, en na de aanslagen op 11 september 2001, een verlopen paspoort. Hij draagt zijn kleding slechts 2 tot 3 dagen, waarna hij zich hiervan ontdoet door nieuwe, goedkope kleding aan te schaffen bij landelijke winkelketens. Hij beschikt niet over een vast inkomen en leeft van zijn spaargeld en deeltijdbanen.’

Ondertussen hebben we een hele verzameling van de Jack Reacher serie. En onlangs vond ik bij een Boekenvoordeel twee delen die we nog niet hadden gelezen. Waaronder De bezoeker. Deze gaan dus zeker mee op vakantie.

boeken lezen

David Baldacci

Van de boeken van David Baldacci hebben we er ook al heel veel gelezen.Ook deze verhalen zijn vanaf moment een zo spannend dat je het boek niet meer weg wilt leggen. Vaak lopen er meerdere verhalen door elkaar heen, hierdoor is het voor mij echt een ‘vakantieboek’. Dit zijn namelijk van die verhalen die kan je niet te lang weg leggen. Je moeten echt blijven lezen, ook om in het verhaal te blijven.  David Baldacci schrijft vaak een aantal series achter elkaar met dezelfde hoofdrol speler. Het boek die ik nu mee neem heet Eindspel.

Jessie van Kuijck

Er gaat ook een hartjes boek mee, speciaal voor mezelf: Ja ik geloof in sprookjes van Jessie van Kuijck. Dit boek won in onlangs en heb ik speciaal bewaard voor de vakantie. Het boek gaat over een vakantieliefde waarbij de Nederlandse Izannah verliefd wordt op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie.

boeken lezen

Dan Brown

Ook mee in de koffer gaat het nieuwste boek van Dan Brown: Wie kent de boeken van Dan Brown niet. De Da Vinci Code, Het Bernini mysterie en nu neem ik zijn laatste boek ‘De oorsprong‘ mee, In dit boek is wederom Robert Langdon de hoofdrolspeler. Het boek speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla.

Naast deze boeken die we mee nemen, gaan er ook nog een aantal afgekeurde bibliotheek boeken mee. Wanneer we deze uitgelezen hebben wisselen we deze om op de camping. Zo kan een ander ze weer lezen en hebben wij ook weer extra boeken. Je ziet dit steeds vaker op campings ( ook in het buitenland) gebeuren.

Tip

Nog een tip voor de vakantiegangers, neem dwarsliggers mee. Want neem je nou net zo veel te lezen mee als wij, dan scheelt het een hoop in ruimte en gewicht om dwarsliggers mee te nemen. Deze kan je ook lenen bij de bibliotheek.

boeken lezen

Ben jij ook zo dol op lezen en welke boeken neem jij mee op vakantie?

foto’s lodiblogt

24 Comments on Welke boeken wil ik dit jaar lezen op vakantie.

  1. Hoi Lodi! Genoeg te lezen deze vakantie dus, fijn! Ik lees graag boeken van Haruki Murakami…ook romantisch maar helaas loopt het niet altijd even rooskleurig af. Hoe dan ook: hele fijne vakantie en veel leesplezier!

  2. Leuk!! Ben sinds enige tijd lid van Bookchoice en krijg hierdoor iedere maand een setje boeken waar vaak een aantal fijne exemplaren tussen zitten. Ben ook fan van David B. en Dan Brown.

  3. Hier staat geen vakantie op de planning, maar ik hoop deze zomer wel meer te kunnen lezen. Nogal lastig met twee kleine kinderen. Ja, ik geloof in sprookjes lijkt mij een leuk boek.

  4. Boekentips zijn altijd handig! Ik lees behoorlijk snel dus boeken van 350blz zijn vaak een avond… lees daarom ook veel ebooks onderweg en koop regelmatig bij kringloopwinkels om het betaalbaar te houden haha. Lee Child heb ik eigenlijk nog niks van gelezen. Misschien toch maar eens iets van proberen. Zelf lees ik ook graag Tess Gerritsen en vind het ook leuk om onbekende boeken te proberen.

  5. Dank je voor de boekentips! Ik heb er een paar genoteerd om te halen voor als ik binnenkort op vakantie ga. Ik vind lezen op vakantie heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *