Welke badmode past goed bij jouw lichaam?

badmode

De keuze tussen het dragen van een bikini of een badpak is heel persoonlijk en afhankelijk van waar jij je goed in voelt. Maar welke badmode past nou goed bij jouw lichaam?

Badpak of bikini

Badpakken heb ik echt wel gedragen, vooral toen ik jonger was. Tot ik de bikini ontdekte en sinds die tijd draag ik deze bij het zwemmen en zonnen. Ik ben de laatste jaren wel met mijn figuur mee gegaan qua bikini’s. Zo droeg ik de laatste jaren bikini’s met een hoge bikini broek, dit om mijn buik een beetje te camoufleren. Grappig is, dat ik nu ik gezonder eet, mijn oude bikini met strik aan de zijkanten( waar ik een jaar geleden naar mijn idee een rollade in leek) nu weer prima aan kan. Het is bij mij qua badmode dus ook best afhankelijk van hoe ik me voel. Vandaar dat het ook niet vreemd is, dat vrouwen vaak een keuze willen hebben waaruit ze dat moment kunnen kiezen.

Badmode voor zwemmen of zonnen

Nu moet ik zeggen dat ik niet echt een fanatieke zwemmer ben. En dit is ook te zien aan mijn badmode. Ik kan me namelijk voorstellen dat als je veel en graag zwemt, een badpak praktischer is. Nou hou ik zeker wel van zwemmen, op een warme dag, op vakantie. Dan neem ik graag een duik in het frisse water. Al kom ik er dan meestal ook snel weer uit om me op te laten drogen.

Badmode voor iedereen

Laat ik voorop stellen, dat je moet dragen wat je zelf mooi vindt. Een bikin of badpak, dat is natuurlijk helemaal aan jou! Wat zit goed en waar voel jij je goed in? Toch wil ik vandaag de badmode onder de aandacht brengen die goed past bij een bepaald figuur. Ik heb gekozen voor vijf figuren die veel voorkomen bij vrouwen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer lichaam figuren die een vrouw kan hebben. Er zijn zoveel verschillende vrouwen en gelukkig ook zoveel verschillende badmode. Ik heb er deze keer voor gekozen om de bikini uit te lichten. Ik zag super toffe bikini’s bij LASCANA, de foto’s hieronder komen ook van deze site. Op deze site vind je naast badmode ook onder andere strandkleding, lingerie en nachtkleding.

Heb je een peer figuur:

Heb jij een peer figuur, dus smalle schouders en een slanke taille, maar wel heupen en wat vollere boven benen en billen? Dan is een strapless bikini heel mooi, maar ook een kleurrijke of felle print staat dan goed. Ben je wat onzeker over je bovenbenen? Kies dan een bikini broekje met een hogere taille. Je heupen lijken dan smaller en dat eventueel buikje, kan je verdoezelen.

badmode

Een appel figuur:

Het appelfiguur kenmerkt zich door gemiddelde of vollere borsten en een bredere taille. Bij dit figuur staat zowel een laag als hoog uitgesneden bikini broekje zeker goed. Je verleng en accentueer je bovenlichaam en door het bikini broekje laat je jouw benen langer lijken! Felle kleurtjes of met een leuk printje staan ook zeker goed! Een high-waist bikini broekje zal je trouwens ook goed staan, als je een appel figuur hebt. Liever wat meer bedekking? Kies dan een badpak of tankini.

badmode

Welke badmode past bij een zandloper figuur?

Heb je een smalle taille, bredere heupen en een goed paar schouders? Dan ben jij in het bezit van het super vrouwelijke zandloper figuur. Het is mooi om dan de nadruk op je taille te leggen en je schouders te accenturen door te kiezen voor bijvoorbeeld een halter-top. Vind je een halter-top niet zo fijn omdat je een grotere cup maat hebt, kies dan voor een bikini top met beugel en rechte bandjes.

badmode

Atletisch figuur

Ben je smal gebouwd en wil je je figuur wat meer vorm geven waar nodig, dan kan je kiezen voor badmode met meer ruches, franjes en/of prints om meer volume te creëren. Of ga voor een triangel top (met extra padding). Om je heupen meer vorm te geven kun je het beste een klein bikini broekje kiezen met touwtjes aan de zijkant. Door de verstelbare bandjes creëer je meer curves!

badmode

Heb jij een diamantfiguur?

Alleen de naam is al mooi, een diamantfiguur oftewel een V-figuur. Een voller bovenlichaam en smalle heupen en slanke benen. Mooi is dan om het accent te leggen op het broekje waarbij je kan kiezen voor felle kleuren, details, print en strikjes aan de zijkant. Voor de bikinitop kan je het best kiezen voor effe kleuren en bredere bandjes.

 

Wat draag jij graag aan badmode?

foto’s lodiblogt/beeldbank LASCANA/ Disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Na jaren een badpak, ging ik over op een tankini. Niet omdat het me zo goed staat, maar vooral omdat het zo makkelijk is als je halverwege je zwemsessie je blaas weer eens moet gaan legen;). Ik heb overigens een paar jaar lang vrij fanatiek gezwommen. Elke week minstens één keer. Ik doe het nooit meer en twijfel nog over of ik het weer wil gaan doen. Ik ben toch liever buiten dan binnen in zo’n naar chloor stinkende hal, geloof ik.

  1. zegt:

   🙂 dat is ook een hele goede reden natuurlijk! En ik weet ook dat zwemmen zo goed voor je is, maar met mijn lenzen niet te doen in een chloor bad.

 2. zegt:

  ik heb altijd een bikini gedragen maar nu zal je mij er niet meer in zien 😉 ook niet in een badpak

 3. zegt:

  Ik heb toevallig laatst een badpak en een tankini bij Lascana besteld, ze hebben echt mooie badmode!

  1. Beautyn0te zegt:

   Wat handig om te weten welke soorten er zijn! Ik draag meestal een badpak voor zwemmen.

   1. Ik draag een zwempak maar een tankini lijkt mij ook wel wat voor mij.

  2. zegt:

   wat leuk! En er is ook zo veel keus. Ik vind de kleding bij LASCANA zo leuk, ik heb net weer een tuniek besteld, ik word ook altijd zo vrolijk van die zomerse foto’s op de site.

 4. Ik ben volgens mij peervormig. Ik draag het liefst een bikini of zo als ik ga zwemmen omdat er dan zo min mogelijk natte stof aan mijn lichaam kleeft.

 5. zegt:

  Ik vind badmode en bikini’s nooit echt fijn, haha. Maar als ik moet kiezen zou ik wel voor een bikini gaan.

 6. Jouvence zegt:

  Ik wissel bikini’s af met badpakken. Een badpak vind ik ook altijd erg leuk om als top aan te hebben door er een short of dungaree overheen aan te trekken.

 7. zegt:

  Ik droeg altijd bikini’s, maar sinds deze zomer heb ik een badpak. Vind ik toch ook wel heel fijn. Zeker met in het water springen: je hoeft niet bang te zijn dat je een bovenstuk verliest 😉

 8. zegt:

  Ja, lichaamsvorm is een belangrijke. Toch kijk ik nog altijd ff in de spiegel 🙂 Aangeraden model wil ook niet altijd evengoed staan.

 9. zegt:

  Mooie badmode….

 10. Ik heb zo goed als altijd een badpak gedragen – zeker in de tijd dat ik wat zwaarder was 🙂

 11. zegt:

  Bikini’s zoeken is voor mij altijd een ramp. Ik ga altijd op zoek naar eentje die ervoor zorgt dat mijn kleine borsten niet zo opvallen.
  Liefs,
  Elles

 12. Mandy zegt:

  Ik hou niet zo van mezelf in badkleding maar dan ga ik absoluut voor een badpak. Wil mezelf niet in een bikini zien haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept