Een taal leren met de gratis app Duolingo

Een taal leren met de gratis app Duolingo

Wil jij graag een taal leren, dan is de gratis app ‘Duolingo’ de tip die ik mee kan geven. Aangestoken door mijn zus, die al enkele jaren Spaans aan het leren is, ben ik met Franse les begonnen en dit bevalt me erg goed. Elke dag een paar minuten en ik spreek al een aardig woordje mee.

De gratis talen app Duolingo

Gratis kan dat tegenwoordig nog, jawel, Duolingo is een gratis app om een taal te leren. Nu is er naast de gratis versie ook een betaalde versie. Maar ik ben meer dan tevreden over deze gratis taal app.

Waarom een taal leren

Ik spreek prima Engels en kan hier overal in het buitenland wel mee weg komen, toch vind ik het leuk om wanneer ik in Frankrijk ben, ook daadwerkelijk de taal te spreken. Met de Duolingo app op je mobiel of de versie op je laptop, kan je vanuit het Nederlands de talen Engels, Duits en Frans leren. Mijn zus woont in Amerika en volgt Spaanse lessen, maar dat is vanuit het Engels. Vanuit het Engels kan je eigenlijk alle talen die je maar zou willen oefenen doen..

Hoe werkt het

Na het downloaden van de app Duolingo ( je kan het ook op de laptop doen), kies je hoe lang per dag je bezig wil zijn (dit hoeft maar 3 minuten te zijn) en dan kan je eigenlijk meteen beginnen met les 1. Je krijgt elke dag een notificatie wanneer je de les nog niet gedaan hebt. Elke dag even een paar minuten oefenen en als het goed gaat, dan kan je natuurlijk meer lessen achter elkaar doen.

Werken met hartjes

Omdat het een gratis app is, werk je met hartjes. Aan het begin van de serie die dag heb je 5 hartes en elke keer dat je een fout maakt gaat er een hartje af. Na 5 hartjes kan je eventueel hartjes ‘kopen’ met het bekijken van een advertentie, een oefening doen of edelstenen verkopen. Deze edelstenen krijg je door lessen te volgen en missies te halen.

Bij de betaalde versie heb je onbeperkt aantal hartjes en maakt het niet uit wanneer je fouten maakt. Persoonlijk stimuleren deze ‘hartjes’ mij juist om geen fouten te maken.

Waar bestaan de lessen uit

Alle taalcursussen hebben een taalboom met vaardigheden ( gekleurde cirkels). Elke vaardigheid bestaat uit 5 niveaus en begint bij niveau 0. Deze niveaus bevatten allemaal individuele lessen. Ik ben in juli begonnen en ben nu bezig met het laatste hoofdstuk van sectie 1 beginner. Elk hoofdstuk is ingedeeld in oefeningen, lezen, spreken, luisteren en schrijven. Er is veel herhaling en deze herhaling zorgt ervoor dat je de taal steeds beter leert begrijpen.

Ik ben erg enthousiast over deze app, omdat ik daadwerkelijk merk dat ik de Franse taal eigen wordt. Doordat het op een leuke manier vormgegeven is, de lessen op mijn niveau gemaakt zijn (zo oefen ik extra de woorden waar ik moeite mee heb) leer ik er per dag ongemerkt veel nieuwe Franse woorden bij.

Als je hulp nodig hebt

Af en toe is het lastig, zo heb ik voor mezelf een rijtje met werkwoorden gemaakt ( gaan, willen, hebben etc) die ik los oefen. Maar ook heb ik af en toe een woord, waarvan ik niet snap wat ik fout doe, dan kan jij terecht op het forum van Duolingo. Hier zitten veel gepassioneerde taalstudenten die graag helpen en aanmoedigen, zodat jij je taaldoelen kunt bereiken!

Op een leuke manier een taal leren

Leren met Duolingo is leuk en onderzoek heeft aangetoond dat het werkt. Met korte, hapklare lessen verdien je punten en ontgrendel je nieuwe niveaus, terwijl je vaardigheden leert voor alledaagse communicatie. Een taal leren kan lastig zijn, helemaal om gemotiveerd te blijven, Met de app van Duolingo leer je op een leuke en makkelijke manier om een buitenlandse taal te leren. Door dat je maar 3 minuten per dag bezig hoef te zijn is het prima vol te houden. De volgende keer in het buitenland doe jij het woord.

Kinderen helpen met talen leren? Gebruik Heromask Language.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept