Kunstroute- fietsen van Nantes naar de Mont Saint Michel

Kunstroute om te fietsen in Frankrijk.

Ben jij dol op fietsen en op kunst, dan is de nieuwe fietsroute van Nantes naar de Mont Saint Michel perfect voor jou. Tijdens het fietsen passeer je namelijk verschillende moderne kunstwerken. In dit artikel zie je een selectie van de leukste kunstroute met moderne kunstwerken die gratis en het hele jaar door te bezoeken zijn, op de fiets.

Er zijn verschillende routes te volgen

De combinatie fietsen en kunst bewonderen ligt helemaal in mijn straatje en alhoewel we nu nog geen plannen hebben om in Frankrijk te gaan fietsen, denken we hier wel over na. Zeker voor in de toekomst. Er zijn verschillende nieuwe fietsroutes van Nantes naar de Mont Saint Michel die je kan volgen.

Volg voor moderne kunst de groene lijn in de stad Nantes

In de stad Nantes kan je de groene lijn volgen, deze lijdt jouw met je fiets onder andere langs de werken van Jean Jullien, het Chateau des Ducs de Bretagne, la place du Bouffay en de Belvedere van Tadashi Kawamata. Nadat er tijdens het zomerfestival “Voyage à Nantes” een honderdtal kunstwerken door de hele stad geëxposeerd zijn, zijn er daarvan 60 permanent en dus het hele jaar door te zien. Het hele parcours is 22 km lang, en ook in delen te doen.

Meer informatie over de groene lijn vind je hier.

Moderne kunstwerken in de monding van de Loire

De loire route Estuaire Nantes – Saint Nazaire. Deze kunstroute in de monding van de Loire is 60km lang. Onderweg kom je langs 33 moderne kunstwerken zoals de Serpent d’Ocean van Huang Yong Ping, Misconceivable van Erwin Wurm en le pied, le pull-over et le systeme digestif van Daniel Dewar en Grégory Gicquel. Bijzonder is dat je in de monding van de rivier enerzijds veel industrie vindt en dat de zone anderzijds Natura2000 geklasseerd is vanwege de biodiversiteit. Volg de bordjes “Loire à vélo”.

Alle kunstwerken zijn gratis te bezoeken. Meer informatie over deze route vind je hier.

Serpent d’Ocean van Huang Yong Ping, fotocredits Franck Tomps

Misconceivable van Erwin Wurm, Fotocredits Philippe Piron

Werken van internationale kunstenaars op het parcours van Redon naar Rennes

Rijd je het parcours van Redon naar Rennes, dan is het eerste kunstwerk dat je tegenkomt “Harmonie”, een granieten beeldhouwwerk gemaakt door Jacques Dumas. Vanuit het dorpje Saint-Senoux volg je de route van 9 km met 5 verschillende werken van internationale kunstenaars. De werken zijn gemaakt op initiatief van Les P’tits Lézarts, een non profit organisatie die elk jaar vanuit een ander dorp een kunstroute aanlegt met als doel kunst voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Tip: in plaats van te fietsen is het misschien beter om deze route te wandelen. De route loopt door het bos en is daardoor wat minder comfortabel op de fiets.

Meer informatie vind je hier.

Kunst bij sluizen op de route van Rennes naar Hédé-Bazouges

Het doel van de kunstroute “Les Arts au Fil de l’Eau” is om bezoekers een nieuwe kijk te geven op het landschap en erfgoed rond het kanaal d’Ille-et-Rance. Je volgt het fietsparcours ten noorden van Rennes. De expositie is een verzameling van fotografie, schilderkunst en architectuur. Het initiatief startte in 2021 en jaarlijks komen er verschillende werken bij.

Op de website is een overzichtelijke kaart te downloaden en achtergrond informatie over de kunstwerken te vinden. Meer informatie vind je hier (in het Frans). 

Kun je niet genoeg krijgen van de moderne kunst en fietsen in Bretagne, via deze link vind je meer exposities en routes. En is jouw Frans nu wat roestig of wil je juist de taal leren, ik doe elke dag een lesje frans via de gratis app Duolingo. Dus ga ik fietsen in Frankrijk dan kan ik het woord doen!

Over de fietsroute

De fietsroute Nantes -Mont Saint Michel is 500 km lang en loopt via onbekende baaitjes en door mooie natuur. De route is redelijk vlak en daardoor geschikt voor jong en oud en iedereen daar tussenin. De route is onderverdeeld in 6 etappes. Onderweg vind je diverse bezienswaardigheden, leuke slaapadressen en gezellige restaurants. Kijk voor meer tips op voyage-en-bretagne.comNantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes. Een fietsvakantie is één van de meest duurzame manieren om vakantie te vieren. Check voor meer praktische duurzame reistips dit artikel

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s beeldbank GreenSpin Uitgelichte foto Light and dark van Suzanne Paucker onderdeel van Les P’tits Lézarts, fotocredits Evandenbroucque

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Heel leuk. Een leuke combi.

    1. zegt:

      Leuk he! Ik vind het ook altijd heel leuk om met een doel te fietsen, dat lukt met deze fietsroute prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept