KreaDoe Lentefestival- Het creatiefste DIY festival gericht op de jeugd

Kreadoe lentefestival

Vanaf vandaag is het drie dagen feest in de Jaarbeurs in Utrecht en wel met het KreaDoe Lentefestival! Vorig jaar was dit een groot succes en ook dit jaar kan je weer ontzettend veel doen, leren en zien. Kreado in Utrecht is de plek om deze dagen te zijn, wanneer je creatief bent en graag DIY-inspiratie op doet. Het grootste en creatiefste DIY-festival van de Benelux staat dit jaar volledig in het teken van mindful hobbyen en duurzaamheid en is gericht op de jeugd.

KreaDoe Lentefestival in de Jaarbeurs

Na het succes van afgelopen jaar verandert Koninklijke Jaarbeurs deze lente opnieuw in een creatief walhalla. KreaDoe Lentefestival is van vrijdag 14 tot en met zondag 16 april in Utrecht. Kreado Lentefestival is het grootste creatieve DIY-festival van de Benelux en is bedoeld voor alle creatievelingen die hun hart willen ophalen met hun favoriete creatieve hobby.

Kreadoe Lentefestival, DIY inspiratie
KreaDoe Lentefestival 2022 samen met Fleur van Mama’s liefste

KreaDoe Lentefestival voor nieuwe generatie hobbyisten

De gemiddelde leeftijd van het KreaDoe Lentefestival is zo’n twintig jaar lager dan bij de editie die jaarlijks in de herfst plaatsvindt. Daarom is er gestart met een speciaal KreaDoe festival specifiek gericht op jongeren.

Bekende influencers ontmoeten

Zo zijn er dit jaar twee nieuwe creatieve influencers met een eigen theater: Kitta DIY en Lillilettering. Lillilettering is bekend van de Golden Globes en geeft voor het eerst een workshop kalligraferen.

Mindfull hobbyen als haken, knopen en macramé

Veel activiteiten op het KreaDoe Lentefestival dragen bij aan mindfulness. Zo kunnen bezoekers onder andere leren over macramé tijdens een workshop Mindful knopen.

En duurzaamheid

Het KreaDoe Lentefestival staat volop in het teken van duurzaamheid. Er is een speciaal KreaCycleplein ingericht waar bezoekers kennismaken met duurzame producten, het hergebruiken van materialen en tips krijgen over upcyclen. Een mooi voorbeeld is Studio Spintol die hout hergebruiken dat door anderen als ‘afval’ beschouwd wordt.

Wat is er allemaal te zien en te doen op KreaDoe Lentefestival

Op de beurs staan ruim 200 exposanten die tal van activiteiten en workshops aanbieden. Wat kan je allemaal zien en doen:

 • De huiskamer – Kom kijken bij leuke interviews, winacties, Q&A’s en ontmoet je favoriete Krea-influencers.
 • KreaDoe Bingo
 • Shop till you drop – Vind volop creatieve stands waarbij je heerlijk kunt shoppen voor jouw (nieuwe) hobby!
 • Duurzaamheidsroute – Loop langs de deelnemers die materialen, technieken of workshops aanbieden die alles te maken hebben met duurzaamheid in de creatieve sector.
 • KreaCycle plein – Duurzaamheid staat op het KreaCycle Plein centraal! Leer meer over het upcyclen/pimpen van producten.
 • Festival make-over – Kom nog meer in de creatieve festival sfeer en laat je zelf professioneel schminken!
 • KreaKids – Speciaal voor alle creatieve kids; een unieke Kidsroute! Haal jouw eigen, unieke routekaart bij de entree en vul deze met stempels bij verschillende stands en workshops!
 • KreaDisco – Kom jij gezellig swingen bij onze KreaDisco? Scoor jouw silent disco koptelefoon bij de DJ  en zing en dans mee! Weet jij al welk nummer je gaat aanvragen?
 • BENR – Kom naar de Huiskamer en swing mee tijdens het optreden van BENR!
 • 2FINE – Ken jij 2FINE al? Cleo Vlogman en Melanie Weijenborg staan wekelijks op verschillende podia in Nederland, Duitsland én België. Kom jij hun bewonderen tijdens ons Lentefestival?
 • KreaShoot – Wil je een leuke herinnering voor thuis? Maak gratis een toffe foto bij de KreaShoot!

Speciaal de KreaKidsRoute

Het is heel goed dat KreaDoe Lentefestival ach richt op de jongeren. Tenslotte zijn zij de afgelopen jaren ook steeds actiever geworden in creativiteit. Toch worden ook de volwassenen en hun kinderen niet vergeten. Er zijn op het KreaDoe Lentefestival tal van ‘mindfull’-hobby’s en workshops te vinden. En speciaal voor kinderen is er een KreaKidsRoute, die de weg wijst naar alle leuke workshops, stands en activiteiten.

Ben jij er bij in de Jaarbeurs

Zelf ben ik vandaag aanwezig op het KreaDoe Lentefestival en zal hier van verslag doen op mijn Instagram pagina. Naast het promoten ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar het Kreadoe lentefestival, vooral de duurzaamheidsroute spreekt me erg aan. Ik maak zelf heel veel Junk Journals en ben heel benieuwd of ik hier ook iets over terug kan vinden op de beurs. Mocht je deze dagen nog heen gaan dan wens ik je alvast heel veel plezier en creative inspiratie!

foto gratis afbeeldingvan Albrecht Fietz via Pixabay/ lodiblogt


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept