5 x de kleurrijkste festivals in de wereld

wat zijn kleurrijke festivals in europa en in bijvoorbeeld de verenigde staten

Hou je van feesten, festivals bezoeken en ben je op zoek naar de vrijheid om te dansen, te zingen en uit je dak te gaan. Dan wil je natuurlijk een keer in je leven een van de kleurrijkste festivals in de wereld bezoeken. Een festival in het buitenland bezoeken kan echt een bucketlist punt zijn en daarom hier tips voor vijf kleurrijke festivals all over the world.

Kleurrijke festivals

Er zijn natuurlijk wereldwijd ontzettend veel festivals en ik wil niemand zeggen het vliegtuig te pakken of peperdure tickets te kopen. Ik kom hier met een lijstje vol kleurrijke tips en ideeën om te feesten, reizen en dansen, doe ermee wat je wil.

Coachella Valley Music and Arts Festival Amerika

Het Coachella Valley Music and Arts Festival is misschien wel het bekendste kleurrijkste festival die we kennen. Het zesdaags muziekfestival vindt plaats in Indio in Californië. Coachella kost wat, maar dan heb je ook wat. Elk jaar komen er weer wereld acts uit elk muzikaal genre waardoor de meest uiteenlopende muziekstijlen te beluisteren zijn. Er zijn verschillende podia met acts.

Combineer dit festival met een rondreis door Zuid-West Amerika

Voor alle informatie over dit festival, kijk hier voor datum en prijzen.

Het Holi festival in India

Elk jaar rond maart wordt het Holi festival gevierd. Het is een combinatie van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest. Holi is een van de bekendste kleurrijke festivals ter wereld. Niet alleen in India wordt dit feest gevierd, je kunt het ook in andere delen van de wereld tegenkomen. Tijdens Holi gooien mensen gekleurde poeders naar elkaar, waardoor het een levendig en vrolijk evenement is.

Dia de los Muertos Mexico

Heb je de film Coco gezien dan herken je deze naam meteen, Dia de los Muertos oftewel de dag van de doden. Je denkt hierbij misschien niet meteen aan een kleurrijk festival, toch is deze dag vol levendigheid en kleuren. Het is een unieke belevenis om deze dag een keer mee te mogen maken mocht je in Mexico zijn . Elk jaar worden de levenden en de doden herenigd tijdens dit feest op 1 en 2 november. Families creëren offers om hun overleden familieleden die zijn overleden te eren.

Notting Hill Carnival Londen Verenigd Koninkrijk

Dichterbij huis is het Notting Hill Carnival: Dit kleurrijke carnaval in Londen vindt plaats tijdens het Bank Holiday weekend in augustus. Ben je toch in Londen dan vier je toch gewoon Carnival samen met de Londenaren. Geniet van een parade, live muziek en heerlijk eten. De straten van Notting Hill komen tot leven met dansers, kostuums en feestvierders.

Cinco de Mayo (Mexico en andere plaatsen)

Toen ik jaren geleden op 5 mei in San Antonio Texas was, viel ik met mijn neus in de boter. Cinco de Mayo werd hier groots gevierd. Is dit feest oorspronkelijk een Mexicaanse feestdag, Cinco de mayo herinnert namelijk aan 5 mei 1862, de dag waarop Mexico een Frans leger versloeg in de Slag bij Puebla, en wordt het voornamelijk in Puebla Mexico gevierd. echter door de vele Mexicanen in Amerika zie je het feest hier ook steeds vaker verschijnen. Deze dag wordt gevierd met kleurrijke evenementen, parades, muziek en dans.

Waar ga jij naar toe

Het is natuurlijk heel persoonlijk wat jij de kleurrijkste festivals vindt, maar deze 5 bovenstaande zijn toch wel festivals die onder deze noemer gemeld mogen worden. Echte diehard festival liefhebbers hebben hun tickets al lang geboekt, maar mocht je nu geïnteresseerd zijn en toevallig in de buurt zijn op de dag(en) van het festival, trek dan je feestelijkste kleding aan en maak dat je hierheen komt.

Zoek je naar authentieke ervaringen, culturele ontdekkingen en artistieke inspiratie? Dan is dit artikel over de bohemian schatten in de wereld ook wel iets voor jou!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept