Tips voor een roadtrip door Zuidwest Amerika

Zuidwest Amerika, wat is er te zien en te doen

De plannen zijn er, jij wil een roadtrip door het Zuidwesten van Amerika maken. Logisch, want Zuidwest Amerika is prachtig. Maar wat is nu een logisch rondje om te rijden, welke campings zijn top en waar moet je rekening mee houden qua reserveringen voor een fantastische vakantie? Ik zet in dit artikel al mijn tips op een rij.

Een reis voorbereiden

Twee jaar geleden hadden wij onze reis door Zuidwest Amerika helemaal voorbereid, dit ging door Covid toen niet door. Maar in 2022 konden we onze reis maken. Nu zaten er hier dit jaar wel een aantal extra reserveringen aan vast. Reserveringen waar ik gelukkig achter ben gekomen en graag mee wil geven aan anderen die willen reizen door Zuidwest Amerika. Tenslotte wil je niet voor een ‘dichte deur’ staan.

Waar gaat de reis naartoe

Rondreizen door Zuidwest Amerika is misschien wel het standaard rondje die velen maken in 2-3 weken vakantie. Logisch want dit rondje is ontzettend mooi. Je ziet gedurende deze reis prachtige Nationale Parken en kan ook nog een aantal steden aandoen. Wij zijn al vaker in Amerika geweest en dan ook in het Zuidwesten. Dit komt mede doordat mijn zus in California woont. Doordat ik hier al vaker geweest was, wist ik dit jaar precies wat ik wilde bezoeken en op welke campings ik wilde staan. En kon dus vrij makkelijk mijn route plannen.

Hoe loopt deze route door Amerika

De Zuidwest route door Amerika begint vaak in Los Angeles. Heb je tijd, bezoek dan zeker Disneyland Anaheim. Houdt er wel rekening mee dat je tegenwoordig naast een dag ticket ook een reservering voor het park moet maken. Dit kost niet extra, maar je moet wel van te voren aangeven of je Disneyland Park of Disney California Adventure Park wil bezoeken.

Tip: Een goede plek om te verblijven tijdens jouw dagen in Disneyland is Best Western Plus Stovall’s Inn. Dit hotel (met ontbijt, twee zwembaden en 3 hottubs) is op 15 minuten lopen van Disneyland Park en Disney California Adventure Park.

Adres: 1110 W Katella Ave, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten.

Best Western Anaheim op 15 minuten lopen van Disneyland

Van LA naar Grand Canyon

Wanneer je de camper ophaalt in Los Angeles vergis je dan niet in de afstand. Wij haalden onze camper (C22 van 24 FT, geschrikt voor 4 personen) op bij Roadbear RV in noord LA. De eerste miles die je rijdt moet je ontzettend wennen aan de grote van de camper, het verkeer en de wegen. Wil je deze dag niet te ver rijden dan is de KOA camping in Barstow de ideale plek voor de eerste overnachting. Jij kan rustig de camper inrichten terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad.

KOA Barstow califonia
Koa Barstow

De volgende dag kan je in een keer naar de Grand Canyon rijden, dit is nog wel een eind, maar als je de campings van te voren reserveert weet je dat je plek geregeld is. Wij hadden ruim drie weken de tijd voor deze route, dus hadden nog een tussenstop gemaakt in Williams, bij een KOA. Vanaf hier was het nog een uurtje naar de Grand Canyon.

Tip: Onze camper huurden we via een tussenpersoon: Victoria CamperHolidays.

De Grand Canyon

Je kan buiten de Grand Canyon kamperen of binnen in het Nationale park. Wij vinden het fijn om binnen het park te staan, omdat je dan de camper kan laten staan en direct vanaf de camping kan wandelen of een shuttle bus kan pakken. Een ideale plek om te kamperen met de camper is Trailer Village RV Park.

De camping is op loopafstand van Grand Canyon Village en Mather Point. Mather Point is vaak de eerste plek die mensen bezoeken wanneer ze de Grand Canyon binnenkomen. In de Grand Canyon rijden shuttle bussen langs de Rim. Vanaf Mather Point begint een wandeling langs de South Rim. Helemaal een mooie wandeling is Bright Angel trail. Neem genoeg water mee en vergeet niet dat je ook nog terug naar boven moet lopen.

Bright Angel trail Grand Canyon
Bright Angel Trail

Tip: Koop zodra je de Grand Canyon in gaat een Nationale Parken pas. Deze kost $80,00. Entree zelf is $30,00 dus ga je meer dan twee parken bezoeken, dan is deze pas ideaal.

Heb je genoeg dagen, bezoek dan ook Monument Valley

Vergis je niet in de afstanden die je rijdt in Zuidwest Amerika. Reken van te voren goed uit, wat je moet rijden wil je alles zien en misschien moet je keuzes maken. Heb je tijd over dan is een bezoek aan Monument Valley zeker de rit waard.

Rij je richting Monument Valley dan zie je al prachtige rotsen, maar wil je het echte werk zien, dan is een Jeep-toer een goed idee. Gouldings is een prachtige camping op een mooie locatie, waar je meteen een jeep-toer kan regelen.

Je kan kiezen uit verschillende toeren, wij kozen de 3,5 uur DeLuxe tour. Deze tour beslaat de beroemde 17-miles lus van Monument Valley en bezoekt het achterland. Je bezoekt de bekende uitkijkpunten als The East and West Mittens, John Ford’s Point & Three Sisters, het uitkijkpunt Totem Pole, Artist’s Point en de uitkijkpunten North Window. In het achterland maak je een stop bij The Sun’s Eye & Ear of the Wind. Dit deel van het Navajo Tribal Park heeft verborgen schatten zoals natuurlijke bogen en biedt verschillende uitkijkpunten. Ook bezoek je een ​​authentieke Navajo Hogan in een plaatselijke residentie om een ​​tapijtweefdemonstratie te zien door een lid van de lokale Navajo-familie.

Monument Valley

Visit Moab Utah

Gezien de tijd gaat niet iedereen naar Moab in Utah. Toch is dit ook een plek waar je verrassende natuur kan zien. Ga je naar Arches NP vergeet dan niet de dag te reserveren. Dit kan via Recreation. gov. Dit jaar was het een pilot om in het hoogseizoen een Timed Entry Ticket te moeten reserveren. Ga je volgende jaar, hou dan zeker even in de gaten of dit nog zo is. Het zou jammer zijn wanneer je voor niets naar Arches rijdt.

Populair in Arches NP is de wandeling naar Delicate Arch, dis is een leuke pittige wandeling met prachtig zicht op de Arch. Doordat het een stuk rustiger is in het park ( door het reserveren) kan je makkelijk bij alle uitzichtpunten parkeren en de prachtige lekken bezoeken.

Delicate Arch Arches NP Utah

Tip: Er zijn genoeg campings in Moab, wij kozen hier wederom voor een KOA camping, dit omdat bij KOA campings eigenlijk altijd een zwembad is, iets waar onze zonen erg blij mee zijn.

Ben je in Moab, ga dan ook zeker een dag naar Deadhorse point State park en Canyonlands NP:

Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point is een State Park en valt niet onder de Nationale Parken pas, je betaald los entree. De plek is vooral het bezoeken waard vanwege het prachtige uitzicht over de Coloradovallei. De groene rivier kronkelt hier tussen de canyons door.

Deadhorse Point SP

Canyonlands NP

Canyonlands is een National Park van 1349 vierkante kilometer groot. Het park is een nog erg ongerept en heeft canyons en tafelbergen. Canyonlands NP bestaat uit verschillende delen, vanaf Moab bezoek je The island in the Sky. De mooiste plekken om hier te wandelen zijn Grand View Point Overlook en Mesa Arch.

Bij Grand View Point Overlook heb je een pracht uitzicht op Monument Basin, een diepe canyon die is ontstaan door de Colorado River. Je kan alleen naar het uitkijkpunt lopen of de wandeling maken die ook hier start. Als je de tijd hebt, ga dan zeker de wandeling maken. Het uitzicht is misschien nog wel mooier dan bij de Grand Canyon! De wandeling is 2 miles.

Mesa Arch is misschien wel de populairste wandeling in Canyonlands, dit omdat het een korte wandeling is (0,5 miles) met aan het eind Mesa Arch.

Mesa Arch Canyonlands

Bryce NP en Zion NP

In Zuidwest Amerika zijn Bryce NP en Zion NP bekender dan Arches Np, dit komt ook omdat dit meer op de route ligt. Bryce NP is een park die prima in een dag te bezoeken is, waarbij je kan zeggen we rijden na het bezoek door of je blijft nog een nacht langer. Een prima camping is in ieder geval Ruby’s Inn. Een camping net voor de ingang van Bryce NP. Met een camper mag je het park niet in, maar voor de camping gaan gratis shuttle bussen.

Tip: Online reserveren voor de camping lukte niet aangezien de credit card niet geheel ingevuld kon worden, daarom moet je even bellen om te reserveren.

Wandelen in Bryce NP

Bryce NP is een verrassend park. Het uitzicht dat je hier ziet, zie je nergens anders. Het is prachtig en verrassend. Je kan met de Shuttle bus helemaal het park door. Hier kan je overal in en uitstappen en vanaf uitzichtpunten de hoodoos zien.

de hoodoos in Bryce NP

De mooiste en populairste wandeling in Bryce is de combinatie van de Queens Garden Trail, de Navajo Loop Trail, en de Rim Trail. Deze route is iets minder dan 5 kilometer lang.

Tip: Je kan de wandeling op twee plekken beginnen. Wandel de route met de klok mee, dus begin je wandeling bij Sunrise Point, neem vervolgens Queen’s Garden Trail en wandel via de Navajo Loop Trail weer omhoog. Dit betekent wel dat je aan het eind steil omhoog moet lopen naar Sunset Point, maar je hebt verre weg het mooiste uitzicht.

Zion NP

Populairder en drukker dan Bryce is Zion NP. Wij begrijpen dat wel, want zelf zijn we groot fan van Zion. Wij wilden hier vier nachten boeken op Watchman Campground, een camping midden in het Nationale Park. Het boeken van een camping is een helse klus. Reserveren gaat via dezelfde site als waar je Arches reserveert (recreation. gov). Je moet op een bepaalde dag (zes maanden voor je wil komen kamperen) om 16.00 klaar zitten bij de laptop en mazzel hebben om op het juiste moment op de juiste plek te klikken. Er zijn namelijk tegelijkertijd heel veel anderen die dit ook doen. Lukt het nu niet, wacht even 15 minuten. De plekken zijn namelijk 15 minuten gereserveerd, maakt iemand de reservering niet af, dan komt de plek weer vrij.

watchman campground zion np
Watchman Campground Zion

Het voordeel van op Watchman Campground staan, is dat je elke dag zo van bij het Visitors Centre de Shuttle kan pakken om het park in te gaan.

Tip: Wanneer je vanaf Bryce NP komt, ga je door een tunnel. De kosten hiervan voor een camper betaal je al bij de entree van het park. Het stuk vanaf deze tunnel tot aan het visitors Centre aan de Zuid kant van het park, is prachtig. Hier kom je later echter niet meer, omdat daar waar de wandelingen zijn een andere kant op is. Vergeet dus zeker niet om af en toe even te stopen en de prachtige vergezichten in je op te nemen.

Wandelen in Zion

Zion mag je alleen in met Shuttle Bussen. Deze beginnen bij het Visitors Centre. Er zijn genoeg wandelingen te doen, van makkelijk tot moeilijk. De populairste wandeling is Angels Landing. Ook hier is iets veranderd. Mocht je voorheen deze wandeling gewoon lopen, is er tegenwoordig in het hoogseizoen en in de herfst een loterij. Dit omdat deze wandeling eindigt met een lastige klim met kabels. Om de grote hoos aan mensen te beperken die hier op gaan moet je dus een bevestiging hebben. Deze loterij vind je ook weer op de site van Recreation.gov. Ben je nu niet ingeloot voor deze wandeling. Het eerste stuk tot aan de klim is ook prachtig (en stijl) dus zeker het wandelen waard. Het enige wat je mist is de lastige klim aan het eind.

Boven op Angels Landing Zion NP
Boven bij Angels Landing

Andere mooie wandelingen in Zion NP zijn:

 • The watchman trail ( een aanrader)
 • Emerald pools
 • The riverwalk

Viva Las Vegas

Wil jij met de camper naar Las Vegas, dan is er een RV Park bij Casino Circus Circus, dit casino is ongeveer aan het begin van de $trip en dus de ideale plek om te kamperen. Het is een grote parkeerplek waar jouw camper kan staan. Nadeel van dit RV park is dat het erg oud en aftands is.

In vergelijking met enkele jaren geleden zijn ze gehalveerd qua ruimte en de receptie is erg oud. De toiletgebouwen zijn trouwens nog goed en modern. Ik weet dus niet of deze camping nog een lang leven heeft.

Voordeel wel is dat je op dit park gratis gebruik mag maken van het naastgelegen zwembad en glijbanen park van Casino Circus Circus. Overdag in het water en ’s avonds de $trip op. Ga zeker de verschillende casino’s in, want naast dat het buiten prachtig is met alle lampen is er ook in de casino’s ontzettend veel te zien.

Yosemite NP

In de maanden juli en augustus mag je met een camper Death Valley niet in, dit betekent dat je een stuk om moet rijden wil je via de Tioga Pass, Yosemite NP in rijden. In een keer doorrijden naar Yosemite is een heel erg lang stuk, stop daarom bijvoorbeeld in Bishop. Een goede camping waar wij nu twee keer geweest zijn is Brown’s Town Campground.

Tip: Je kan deze camping niet reserveren per mail, maar je moet even bellen. Echter toen wij er waren, stond er bijna niemand.

Kamperen in Yosemite

Wil je midden in Yosemite NP kamperen dan zal je dezelfde exercitie moeten doen als bij Zion NP. Ook hier telt, op de dag af zes maanden voor je aankomst om 16.00 klaar zitten, een plek in gedachten hebben en hopen dat je hier terecht kan. Voordeel is dat er veel meer campings zijn dan in Zion, nadeel is dat het erg populair is. Lukt het niet om binnen in Yosemite Valley te staan, dan zijn er buiten het nationale park NP genoeg campings.

camping yosemite
upper/ lower pines
Upper Pines Campground

Tip: Ook voor Yosemite NP moet je tegenwoordig een Park Ticketed Entry hebben mocht je niet in Yosemite Valley logeren. Dit jaar was dat van mei tot eind september, ook dit regel je via dezelfde site.

Wandelen in Yosemite

Yosemite is een klim walhalla en staat natuurlijk bekend om El Capitan en Half Dome maar ook om te wandelen is het er prachtig.

Mooie wandelingen zijn:

 • Mist trail
 • Yosemite Fall trail
 • Four Mile Trail
 • Mirror Lake

San Francisco

Onze reis dit jaar ging in Zuidwest Amerika ging van Los Angeles naar San Francisco. Omdat we nog een aantal dagen in San Francisco wilden blijven voor we terug vlogen naar Nederland, hadden we een hotel geboekt midden in het centrum en vlak bij de BART ( het openbaar vervoer, waarmee je ook weer zo op het vliegveld bent).

Wat is er te doen in San Francisco:

 • Natuurlijk een bezoek aan Alcatraz
 • Lombart Street
 • ChinaTown
 • Clam Chowder eten bij Fishermans Warf
 • Pier 39
 • Golden gate park
 • Hight St en Albury
 • Wandelen naar de Golden Gate Bridge

Tip: Boek van te voren kaartjes voor Alcatraz bij Alcatraz Cruises. Zonder reservering kom je -in het hoogseizoen- anders niet op Alcatraz Island.

Wat moet je regelen voor je naar Amerika gaat

Of je nu naar Zuidwest Amerika gaat of naar een andere plek in Amerika, wat moet je van te voren regelen. In ieder geval een ESTA formulier. Zorg dat je deze regelt bij de officiële site. In mijn zoektocht naar deze site kwam ik vele andere sites tegen die voor heel veel meer geld jouw ESTA wel zouden regelen. Deze sites zagen er professioneel uit. Let dus goed op. Ook moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na weggaan uit Amerika. Controleer dit dus van te voren.

Ga je rondreizen met een auto of camper ,dan kunnen de verhuurbedrijven vragen om een Internationaal Rijbewijs, deze kan je kopen bij de ANWB.

Waar gaat jouw reis naar toe

Waar gaat jouw volgende reis naar toe? Een rondreis door Zuidwest Amerika, van oost naar west of ga jij naar Florida en de Keys? Misschien ga je wel heel ergens anders heen en kwam je gewoon op dit artikel om je te informeren, ik hoop dat ik informatie heb kunnen geven en mocht je aanvullingen hebben, laat ze gerust achter in een reactie. Mocht je vragen hebben, stel deze ook gerust.

Een reisgids van Zuidwest -USA koop je online.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Wat heerlijk om te lezen! Deze rondreis omvat wel alle belangrijke bezienswaardigheden! Wij zijn zelf met een gehuurde auto rondgereisd een matras er in en we hadden onze “camper”. Dit was natuurlijk voordat we kindjes hadden en nog jong en verliefd waren 😉

 2. zegt:

  Het is het bekende rondje, maar zo mooi, dat je snapt dat dit zo populair is, leuk om te lezen dat jullie hier ook zo genoten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept