Een rondreis door Amerika- hoe kies je jouw route

een roadtrip door amerika, welke route kies jij

Of je nu met een camper of auto een rondreis door Amerika wil maken. Slapen in een hotel of in een tent. Voor iedereen is de ideale rondreis beschikbaar. Wil jij volgend jaar naar Amerika, maar weet je nog niet welke route je wil gaan volgen. In dit artikel geef ik jou tips voor een rondreis door Amerika, met zowel het bekende rondje door Zuidwest Amerika als de meer onbekende routes.

Een rondreis door Amerika, doen

Vier keer heb ik een rondreis door Amerika gemaakt. Ook deze zomervakantie. Deze keer verbleef ik zes weken in Zuidwest Amerika. Over deze route komen zeker nog meer artikelen online, maar ik heb meer gezien de afgelopen jaren. Stukken van Amerika die minder bekent zijn, maar net zo mooi. Daarom geef ik in dit artikel een opsomming van verschillende routes die door Amerika gemaakt kunnen worden in een (gemiddelde) vakantie van 3 weken.

Roadtrippin USA

Nu schrijf ik uit eigen ervaring. Ik heb al meerder reizen gemaakt door Amerika met als hoogtepunten een zes maanden lange roadtrip in 2001 en een zeven maanden durende reis door Amerika en Canada in 2011. Ik heb vele staten bezocht en vele prachtige parken, steden, wegen en meer mogen bezoeken.

Hoe ga je reizen

Mijn ervaringen zijn gebaseerd op een rondreis door Amerika met een camper of met een auto met tent. Ook heb ik huisjes geboekt via Airbnb, maar heb zelf nooit gebruik gemaakt van een auto en hotel reis. Toch weet ik dat het in Amerika prima reizen is wanneer je kiest voor overnachtingen in hotels.

Tip: wil je een camperreis maken dan is het regelen van een camper door Victoria CamperHolidays een tip die ik graag mee wil geven.

Als je het bekende rondje wil doen

Er is helemaal niks mis met het bekende rondje in Zuidwest Amerika. Dit is een prachtige rondreis door Amerika en laat je de bekende parken van het Zuidwesten zien. Dit ‘bekende rondje’ gaat vaak vanuit Los Angeles, naar de Grand Canyon NP, Bryce NP, Zion NP, Las Vegas, Yosemite NP en San Francisco. Desgewenst en de tijd die je hebt, kan je hier Monument Valley, Arches NP (en Canyonland NP, Deadhorse Point) of Antelope Canyon aan toe voegen.

nationale parken bezoeken

Tip: kijk wel goed hoeveel tijd je hebt en hoeveel je wil rijden. Je vergist je snel in de tijd en de afstanden.

Highway 1 en 101 volgen

Een prachtig stuk van Amerika vind je aan Highway 1. Deze route gaat van Seattle naar Los Angeles. Begin je in Los Angeles dan kan je onderweg Big Sur aan doen, Big Sur ligt aan de Californische kust en biedt schitterende vergezichten. Rij door naar San Francisco en blijf hier zeker een paar dagen om naast Alcatraz, ook Lombard street, het Golden Gate park, chinatown, Fischermans Warf en de Golden Gate Bridge te zien.

volg de 1 en 101 in Amerika

Rij vervolgens door naar Oregon en vervolg de Highway 101 en bezoek Redwood National Park. Redwood NP staat bekend om zijn sequoia’s. Stop zeker in Cannon Beach en eindig de reis in Seattle. Meer tijd, dan kan je tussendoor heel veel parken (Yosemite NP, Crater Lake) bezoeken.

Florida met de keys

Florida ‘ the Sunshine State’ staat voor zon, strand en alligators! Persoonlijk vond ik het mooiste aan Florida, Kennedy Space Center en Daytona International Speedway. Maar ook de Everglades National Park en the Keys moet je natuurlijk bezoeken als je een rondreis door dit deel van Amerika maakt.

Begin de reis in Orlando, bezoek Walt Disney World of Sea World en rij door naar Kennedy Space Center. Dan ga je via Fort Lauderdale door naar de Everglades. Uiteindelijk ga je via de Overseas Highway naar Key West. Deze weg is 127,5 mijl of 205,2 kilometer lang. De verbinding bestaat uit tal van bruggen die van key naar key (eilanden) lopen tot de stad Key West. Drink in Key West een drankje bij Sloppy Joe’s , ga lunchen in een van de restaurant of ontdek een van de vele stranden. Terug kan je via Miami rijden. heb je tijd over dan is een bezoek aan St Augustine zeker het omrijden waard.

De oostkust ontdekken

Een hele andere kant, maar ook hele andere omgeving is de oostkust van Amerika. Hier bezoek je eerder de steden dan de natuur. Een rondreis door het oosten van Amerika kan beginnen in Washington DC. Reken hier twee dagen om deze stad te bezoeken. Zo kan je naast Washington DC ook Arlington National Cemetery bezoeken. Dit is een van de 139 nationale begraafplaatsen van de Verenigde Staten. Hoewel het een militaire begraafplaats is, liggen er naast militairen ook bekende Amerikanen als presidenten, astronauten, politici en verdienstelijke burgers, waaronder 367 ontvangers van de Medal of Honor. Een bijzonder monument is het graf van de Onbekende Soldaat. Een zeer indrukwekkende plek om te bezoeken. Na Washington kan je doorrijden naar Philadelphia, blijf een paar dagen in New York en rij door naar Bosten. Na al die steden is het natuurlijk leuk om ook nog natuur gezien, dat kan. Rij door naar de Niagara Falls en bekijk deze van de Amerikaanse kant.

Ga je naar New York? Bezoek een van de vele Broadway shows.

Waar gaat jouw volgende reis heen

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, is een land om een rondreis te maken. Het land is ingericht voor automobilisten, de campings zijn er voor de campers en de wandelingen voor iedereen toegankelijk. Een rondreis door Amerika is een reis die je nooit meer zal vergeten. Hoe jij jouw route ook kiest, of je gaat voor natuur, steden of een mix van beide is natuurlijk helemaal aan jou!

Enthousiast geworden? Op Bol.com vind je genoeg boeken over Amerika en de Nationale parken.

foto’s lodiblogt/ affilate

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Boho girl uit de '70s.
Artistiek en avontuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]
Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept