Herfstvakantie Ardèche
Reizen

De leukste plekken voor een vakantie in de Ardèche

Naar de Ardèche in de herfstvakantie. Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt, maar de Ardèche is dan juist ontzettend mooi en lang niet zo heet en toeristisch als in de zomer. De ideale plek dus om heen te gaan en laat ik nu de leukste plekken op een rij hebben gezet.

Herfstvakantie in de Ardèche

Elke herfstvakantie gaan we klimmen. Omdat goed (droog) weer hier wel fijn bij is, gaan we eigenlijk altijd richting Zuid-Frankrijk of zoals vorig jaar naar Italie. Afgelopen zomer waren we in de Ardèche. Het was hier te heet om te klimmen, maar we kochten wel alvast een klimtopo. Hier staan alle klimrotsen en routes in. Makkelijk want nu kon ik heel gericht een huisje zoeken niet ver van deze klim rotsen vandaan.

Lees ook: De bloemenriviera, voor sporters en zonaanbidders.

Zomerse temperaturen

Omdat we graag klimmen in de herfstvakantie. Hiervoor zijn droge rotsen en een beetje mooi weer wel prettig. En wat hadden we een geluk deze week. Het was prachtig weer in de Ardèche. Ik had een huisje gevonden via Novasol. Dit huis was prachtig, met een ruime tuin waar de jongens prima konden spelen, maar ook genoeg ruimte binnen om ’s avonds met zijn allen te kunnen zitten.

Herfstvakantie Ardèche
Herfstvakantie Ardèche
Herfstvakantie Ardèche

Klimmen in een prachtige omgeving

Van de zomer kochten we al een topo van het klimgebied, dus wisten we nu precies waar we routes voor ons konden vinden. Het uitzicht vanaf de klimgebieden was prachtig. Om hier te komen reden we door de mooiste Franse plaatsjes met kasteeltjes en ruïnes.

Herfstvakantie Ardèche
Herfstvakantie Ardèche

Wat te doen in de Ardèche

Van de zomer was het eigenlijk te heet om te klimmen. Daarnaast hebben wij ook weinig ondernomen, dit omdat we de week in de Ardèche samen met de hele familie waren en we aan elkaar meer dan genoeg hadden. Deze herfstvakantie was echter wel ideaal om ook iets te ondernemen. Elke dag zon en 24 graden.

Rustig qua toerisme

Dit was geluk hoor, want de week vooraf en na onze vakantie was het lang niet zulk mooi weer. Het was qua toerisme een ideale periode. Het was rustig rond de populaire gebieden. De tour langs Vallon Pont d’arc en Gorges de Ardèche was  heel mooi en perfect geregeld. Overal waren de uitzichtpunten goed aangegeven en parkeerruimte genoeg. De Ardèche is dus een aanrader. Zomers, maar ook zeker in de andere seizoenen.

Herfstvakantie Ardèche
Herfstvakantie Ardèche
Herfstvakantie Ardèche

Ben jij wel eens in de Ardèche geweest?

Lees ook: Leuk voor een weekendje weg, Malmedy

Lees ook: Vakantie in Oostenrijk, leuk met kinderen.

Foto’s lodiblogt

21 thoughts on “De leukste plekken voor een vakantie in de Ardèche”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.