Nederland kindercamping
Reizen

3 Leuke kindercampings in Nederland

Nu we weer richting het voorjaar gaan, wordt het ook tijd om de vakantie te gaan plannen. Nederland heeft heel veel moois te bieden. Om alvast wat inspiratie op te doen in dit artikel alvast 3 leuke campings die misschien wel iets zijn voor jou en je gezin.

Een mooie zomer

Als we net zo’n prachtige zomer krijgen als het vorige jaar, hoeven we helemaal niet naar het buitenland om de zon op te zoeken. Bovendien is het met kleine kinderen ook veel fijner om niet ver te hoeven reizen. Nederland heeft een heleboel leuke kindercampings waar je je met je gezin heerlijk kunt vermaken! .

Kampeer jij ook graag?

Wij kamperen veel en vaak, ook graag in Nederland. En sinds wij kinderen hebben zijn er wel een paar eisen wat betreft de camping bij gekomen. Zo willen de jongens graag een zwembad bij de camping en een speeltuin. Ik kijk hier ook zeker naar, wanneer ik een camping zoek. Maar wat zijn nou leuke kindercampings in Nederland? Vandaag zet ik er alvast drie op een rij:

Kindercampings in Nederland

1. Dierenbos

Kindercamping en vakantiepark Dierenbos ligt nabij het plaatsje Vinkel in Noord-Brabant. De naam geeft het al aan: het is er een grote beestenboel. De kinderen kunnen er heel veel dieren verzorgen, voeren en knuffelen. Er is een kinderboerderij met hertjes, geitjes, konijnen, zwijntjes en de twee lieve pony’s Zoë en Pipo die de kinderen naar hartenlust kunnen borstelen. Verblijf je op de camping, krijg je een attractiepas waarmee je gratis toegang hebt tot 6 attracties, waaronder Safaripark Beekse Bergen en Aviodrome. Tot een jaar na je verblijf krijg je 25% korting op de 6 attracties. 

De camping heeft een zwembad en naast comfort- en luxe kampeerplaatsen kun je kiezen uit een groot aanbod aan chalets, vakantiehuisjes en speciale thema-accommodaties voor kinderen.

Vanaf de camping is het 15 minuten rijden naar  ‘s-Hertogenbosch, waar je een leuke rondvaart kunt maken op de Binnendieze, lekker kunt winkelen en de beste Bossche Bollen kunt eten. Hier ontdek je meteen weer; Nederland is zo mooi!

2. De Leistert

Kindercamping De Leistert ligt in het plaatsje Roggel in Limburg. Ook als het een dag minder mooi weer is kunnen de kinderen zich er prima vermaken. De camping is namelijk voorzien van een subtropisch zwemparadijs met een grote waterglijbaan en indoor speeltuin. Daarnaast is er een kinderboerderij, skelterbaan en voor de klauteraars een touwen kasteel.

Verder zijn er familieschommels, trampolines, een grote zandbak en voor de skaters is er  een half-pipe. Vanaf de camping kun je gemakkelijk naar attractiepark Toverland en Klimpark Fun Forest.

3. De Sprookjescamping

De Sprookjescamping ligt tussen Hardenberg en Ommen in Overijssel. Deze camping is speciaal geschikt voor kinderen tot 11 jaar en heeft heel veel leuks te bieden. Er is een waterspeeltuin met zwembad en er is dagelijks een theatershow. Je kunt er kamperen in vakantietenten of toercaravans. Hou je van meer luxe, dan kun je kiezen voor een chalet of een van de verschillende glamping accommodaties. In de omgeving is er vanalles te doen. Zo zijn Adventure Zoo en Plopsa Indoor zijn vlakbij. 

https://lodiblogt.nl/leuke-kindercampings-nederland/

Met de kinderen op stap in de zomer

Ben je juist helemaal niet zo’n campingganger, dan is het natuurlijk ook hartstikke leuk om dagjes weg te gaan naar leuke attracties bij jou in de buurt. Tenslotte is Nederland een prachtig land en er is meer dan genoeg te ontdekken. Daarnaast kun je voor de warme zomerdagen een goedkoop zwembad kopen voor in de tuin. Zo is verkoeling en waterpret altijd dichtbij en lekker exclusief voor je gezin. 

Nederland kindercamping

Heb jij nog tips voor leuke kindercampings?

foto’s lodiblogt/ pixabay/ disclaimer 

Meer artikelen

16 thoughts on “3 Leuke kindercampings in Nederland”

  1. Ik herinner me de krantenartikel van vorig jaar zomer, toen het zulk prachtig weer was: Nederlandse campings hadden toen echt een topseizoen! Kamperen in Nederland kan denk ik superleuk zijn, zeker bij mooi weer.

  2. Kamperen in Nederland doe ik niet echt.. misschien als ik ooit kinderen heb. Ik kies vaker voor het buitenland en in Nederland kies ik wel voor een hotelletje.

  3. Kamperen is zo heerlijk! Wij genieten elk jaar van de mix op de campings waar we staan. Ik met mijn broertje zijn niet meer in de leeftijd van jou kinderen gok ik zo, maar de campings zijn er erg leuk uit voor een jonge leeftijd!

  4. Altijd leuk voor de kleintjes als er veel dieren zijn inderdaad. Wij camperen wel eens maar nooit in Nederland, ik vind het toch altijd een net wat te groot risico met het wisselvallige weer.

  5. Ik kan mij goed voorstellen dat kinderen de tijd van hun leven hebben op een camping! Zelf waren wij als het gezin altijd meer van de huisjes in het groen, hebben het daar ook altijd naar ons zin gehad ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.