Tijdens de vakantie gaan wij dagen op stap. Een van de grote favorieten van de jongens is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Opa en oma wonen in de buurt van dit park dus vaak gaan we met zijn allen. Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen.

Beleef de Betovering!

Het sprookjesbos

Sprookjeswonderland is verdeeld in verschillende onderdelen. Wanneer je binnenkomt zie je eerst de auto’s waar je in kan rijden en onder een grote boog door kom je in het  sprookjesbos. In het sprookjesbos ontmoet je eerst de kabouters in het kabouterdorp. Je mag een kijkje nemen in hun huisje en zij vertellen -veelal met vrolijke liedjes en deuntjes- wat je ziet in hun huis. Hans&Grietje kom je tegen bij het snoephuis en Sneeuwwitje, Doornroosje en de wolf en de 7 geitjes, die zijn ook allemaal van de partij. Elk huis heeft zijn eigen verhaal. Ook klein duimpje en Pinokkio kom je tegen. Naast het prachtige sprookjesbos  kan je onder andere genieten van voorstellingen van Violinde, het tijdhuis en Gullivers reizen.

sprookjeswonderland1

Attracties

Maar er zijn ook attracties met boten, je kan op een hobbelpaard een parkkoers afleggen. Er is een heus schip, die nog aardg hoog gaat en er rijdt een trein  door het park. Vanaf 1 juli is er een nieuwe attractie ‘De Hekspeditie’.

Ook is er een grote speeltuin met plezier voor de kleine kinderen, maar ook de oudere kinderen kunnen heel veel klauteren en klimmen.. De kinderboerderij en de siertuinen zijn zeker ook een bezoek waard.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is misschien niet het eerste park waar ja aan denkt voor een dagje uit, maar absoluut de moeite waard.

handtekeningklein

Voor informatie neem een kijkje op de site van sprookjeswonderland.

 

2 Comments on Dagje uit: Sprookjeswonderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *