Gezin Kleuter Peuter Uitjes in Nederland Vrije tijd

Dagje uit: Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

van Tijdens de vakantie gaan wij dagen op stap. Een van de grote favorieten van de jongens is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Opa en oma wonen in de buurt van dit park dus vaak gaan we met zijn allen. Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen.

Het sprookjesbos

Sprookjeswonderland in Enkhuizen ligt op een prachtige plek. Kom je langs de kassa van sprookjeswonderland dan loop je eerst naar de zelf rijdende auto’s waar kinderen nu eindelijk eens een keer hun ouders kunnen rondrijden. Vervolgens loop je naar het sprookjesbos en begin je bij het kabouterdorp. Je mag een kijkje nemen in hun huisjes en zij vertellen -veelal met vrolijke liedjes en deuntjes- wat je ziet in hun huis. Vervolgens loop je langs de bekende sprookjes: Hans & Grietje kom je tegen bij het snoephuis en Sneeuwwitje, Doornroosje,  de wolf en de 7 geitjes, die zijn ook allemaal van de partij. Ook klein duimpje en Pinokkio kom je tegen. Na het prachtige sprookjesbos  kan je vervolgens genieten van voorstellingen van Violinde, het tijdhuis en Gullivers reizen.

Attracties

Maar er zijn ook attracties in sprookjeswonderland, zoals boten, je kan op een hobbelpaard een parkkoers afleggen, er is een heus schip, die nog aardig hoog gaat ook en je kan mee rijden met het treintje door het park. Vanaf 1 juli is er een nieuwe attractie ‘De Hekspeditie’.

Ook is er een grote speeltuin met plezier voor de kleine kinderen, maar ook de oudere kinderen kunnen heel veel klauteren en klimmen.. De kinderboerderij en de siertuinen zijn zeker ook een bezoek waard.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is misschien niet het eerste park waar ja aan denkt voor een dagje uit, maar absoluut de moeite waard.

Kijk hier voor alle informatie over openingstijden en ticketprijzen

Andere leuke uitjes: de winter Efteling, kasteel de Haar

handtekeningklein

Voor informatie neem een kijkje op de site van sprookjeswonderland.

2 thoughts on “Dagje uit: Sprookjeswonderland in Enkhuizen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *